Errazionamenduko janaria
Hizlaria(k): Juli Elizburu Agirre (1939) Jesus Lizarazu Unanue (1936) Herria: Zumarraga (Gipuzkoa)
Ogia kaletik ekartzen zuten, errazionamendutik, eta oso gogorra izaten zen, oso txarra. Jesusen familiari azukrea ere ematen zieten errazionamenduan, beltz-beltza. Juliren etxean, ordea, sakarina izaten zuten.
Informazio gehiago: Errazionamenduko janaria
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloko tranpak
Jesusa Anitua Lejardi (1926)
Markina-Xemein
-
Baserriko bizimodu gogorra
Maria Josefa Txurruka Egaña (1913)
Zarautz
-
Errazionamendua eta estraperloa
Elena Sarraua Amutxastegi (1929) Jose Luis Sarraua Amutxastegi (1933)
Zaldibar
-
Estraperloko kontuak
Antonio Zubizarreta Berraondo (1921)
Aretxabaleta
-
Errazionamendua eta txerrikiak
Felix Balzola Astarloa (1928)
Elgoibar
-
Errotako lana eta bizimodua
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Ganadua ez, baina babarrun zakuak ezkutuan
Julio Zabaleta Yarza (1933) Natividad Zabaleta Yarza (1936)
Legazpi
-
Estraperloko garaia
Bernabe Bergara Aginaga (1929)
Tolosa
-
Beti kuadrillan
Jose Krutx Izulain Olaizola (1943)
Lezo
-
Papelerako lana
Santos Irazustabarrena Ermina (1928)
Alegia