Errazionamenduko janaria
Hizlaria(k): Juli Elizburu Agirre (1939) Jesus Lizarazu Unanue (1936) Herria: Zumarraga (Gipuzkoa)
Ogia kaletik ekartzen zuten, errazionamendutik, eta oso gogorra izaten zen, oso txarra. Jesusen familiari azukrea ere ematen zieten errazionamenduan, beltz-beltza. Juliren etxean, ordea, sakarina izaten zuten.
Informazio gehiago: Errazionamenduko janaria
Ekonomia gerraostean
-
Gerra garaiko eta osteko bizipenak
Maria Josefa Txurruka Egaña (1913)
Zarautz
-
Estraperloa Arabatik
Pako Fernandez de Arroiabe Pagoaga (1923)
Eskoriatza
-
Ganaduen barrukoak errazionamendutik libre
Pepita Unzueta Iriondo (1922) Rosa Unzueta Iriondo (1919)
Elgoibar
-
Auzoan dendarik ez
Karmele Kortajarena Bilbao (1930)
Bilbo
-
Algarrobo-lekak jaten
Maritxu Ibarguren Amondarain (1934)
Errenteria
-
Ogia egiten zuen etxean
Bitoriano Ansa Goenaga (1930)
Andoain
-
Errotak itxi eta artoa entregatu behar
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Estraperloa eta errota prezintatuak
Juan Azkue Irastorza (1928)
Zestoa
-
Kontrabandoa eta estraperloa
Jesus Amado Larraza Lizarraga (1918)
Etxarri Aranatz
-
Kontrabando lanetan
Laxaro Iparragirre Perurena (1929)
Errenteria