Errazionamenduko janaria
Hizlaria(k): Juli Elizburu Agirre (1939) Jesus Lizarazu Unanue (1936) Herria: Zumarraga (Gipuzkoa)
Ogia kaletik ekartzen zuten, errazionamendutik, eta oso gogorra izaten zen, oso txarra. Jesusen familiari azukrea ere ematen zieten errazionamenduan, beltz-beltza. Juliren etxean, ordea, sakarina izaten zuten.
Informazio gehiago: Errazionamenduko janaria
Ekonomia gerraostean
-
Ogi falta, baina ez jateko falta
Krispin Arregi Mendiolagarai (1936)
Amorebieta-Etxano
-
1959ko krisian katu guztiak jan zituzten Antiguan
Patxi Sansinenea Azurmendi (1935)
Donostia
-
Babarrunak erregimenari entregatzen
Seberiano Iñarra Lizarazu (1926)
Errenteria
-
Gerraostean goserik ez pasatzeko egindakoak
Xinfo Iparragirre Intxaurrondo (1932)
Berastegi
-
Txokolatea eta ogia eskolan
Juanito Irizar Irizar (1926)
Donostia
-
Errazionamendu garaia; errotara ezkutuan
Dolores Egues Saizar (1928) Lucia Egues Saizar (1925)
Berastegi
-
Errazionamendua
Inocencia Markotegi Razkin (1931)
Etxarri Aranatz
-
Industriaren garapena Eibar inguruan
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Estraperloko bidea
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi
-
Errazionamendua lezon
Ester Salaberria Kortaberria (1939)
Lezo