Errazionamenduko janaria
Hizlaria(k): Juli Elizburu Agirre (1939) Jesus Lizarazu Unanue (1936) Herria: Zumarraga (Gipuzkoa)
Ogia kaletik ekartzen zuten, errazionamendutik, eta oso gogorra izaten zen, oso txarra. Jesusen familiari azukrea ere ematen zieten errazionamenduan, beltz-beltza. Juliren etxean, ordea, sakarina izaten zuten.
Informazio gehiago: Errazionamenduko janaria
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloan etxe ondotik Madarixa aldera
Juan Jose Errasti Juaristi (1922)
Azkoitia
-
Txarrena etxerako, onena saltzeko
Domingo Euba Sagastigordia (1924)
Amorebieta-Etxano
-
Etxeko elikadura: estraperloko irina eta baratzeko produktuak
Luix Otxotorena Ollokiegi (1928)
Hernani
-
Gosea eta hotza, gerraostean
Itziar Arzelus Arrieta (1928)
Donostia
-
Jeneroa nola edo hala lortzeko moldatzen ziren
Joxepa Urkiola Rezola (1934)
Ordizia
-
Gerra garaiko gosea
Maria Garate Zabala (1910)
Markina-Xemein
-
Errazionamendua; azalik gabeko laranjak salgai
Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926)
Zumaia
-
Txerria ez kentzeko egin beharrekoak
Teodoro Aranburu Otaegi (1928)
Usurbil
-
Kaletarrak baserrira, janari bila
Bitoriano Ansa Goenaga (1930)
Andoain
-
Taloak bai, baina txorizorik gabe
Bernabe Belategi Lopez de Egino (1931)
Oñati