Errazionamenduko janaria
Hizlaria(k): Juli Elizburu Agirre (1939) Jesus Lizarazu Unanue (1936) Herria: Zumarraga (Gipuzkoa)
Ogia kaletik ekartzen zuten, errazionamendutik, eta oso gogorra izaten zen, oso txarra. Jesusen familiari azukrea ere ematen zieten errazionamenduan, beltz-beltza. Juliren etxean, ordea, sakarina izaten zuten.
Informazio gehiago: Errazionamenduko janaria
Ekonomia gerraostean
-
Gerraosteko zailtasunak
Tere Eizagirre Irure (1944)
Zestoa
-
Errazionamenduari, "sorramiento"
Jexuxa Salegi Oruesagasti (1921)
Urretxu
-
Eskolarik ez gerra denboran
Lucio Urzelai Gantxegi (1922)
Bergara
-
Gerraostean, janari urritasuna
Martina Alava Zumalakarregi (1922)
Donostia
-
Jatekoa Nafarroan erosi Tolosan saltzeko
Jabier Goenaga Aiestaran (1925) Maria Eugenia Uriarte Urretabizkaia (1925)
Tolosa
-
Errazionamendua eta estraperloa
Luisa Otero Atorrasagasti (1920) Anttoni Segurola Egia (1919) Claudia Sein Legorburu (1919)
Pasaia
-
Umetan, enkarguak azukrearen truke
Libe Garbizu Irazu (1936)
Pasaia
-
Gosea, razionamentua
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
patatak eta batatak fabrikan erretzen
Arantxa Jauregi Burutaran (1926) Pepi Mitxelena Aiestaran (1926)
Errenteria
-
Industriaren garapena Eibar inguruan
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar