Garia eraman, errazionamendua ekarri
Hizlaria(k): Ixabel Belar Olabarria (1914) Herria: Bergara (Gipuzkoa)
Gariaren zati bat entregatu behar izaten zuten, gerra ostean. Bergarara eramaten zuten; astoarekin joaten ziren, eta errazionamendua ekartzen zuten: olioa, azukrea, garbantzua.
Informazio gehiago: Garia eraman, errazionamendua ekarri
Ekonomia gerraostean
-
1.000 kilo irin bakar-bakarrik antolatu behar
Isidro Igoaran Elustondo (1934)
Urnieta
-
Janaria apreziatzeko onena gosea
Txomin Aranburu Artano (1922)
Andoain
-
Estraperlo kontuak
Jose Aizpurua Murgoitio (1931) Patxi Esteibarlanda Aizpurua (1921)
Elorrio
-
Mikeleteen funtzioa eta guardia zibilekin egindako tratua
Antonio Jauregi Maiza (1931)
Tolosa
-
Aranora lehenengoz joan zenekoa
Salbador Arana Agirre (1928)
Astigarraga
-
Soldaduak etxea errebisatzera pasatzen
Albina Arregi Urbieta (1910)
Azpeitia
-
Goserik ez; kafea eta txokolatea estraperloan
Juanita Bergara Mintegia (1917)
Gernika-Lumo
-
Gerraosteko lapurrak. Ura eta arropa garbiketa
Sebastiana Balanzategi Unzueta (1929)
Aramaio
-
Umetako bihurrikeriak gose garaian
Belen Esnal Larreategi (1932)
Soraluze
-
Gari-zorroak errotara; errotariaren jornala
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara