Garia eraman, errazionamendua ekarri
Hizlaria(k): Ixabel Belar Olabarria (1914) Herria: Bergara (Gipuzkoa)
Gariaren zati bat entregatu behar izaten zuten, gerra ostean. Bergarara eramaten zuten; astoarekin joaten ziren, eta errazionamendua ekartzen zuten: olioa, azukrea, garbantzua.
Informazio gehiago: Garia eraman, errazionamendua ekarri
Ekonomia gerraostean
-
Alemaniara janaria bidaltzen
Xeberiano Sistiaga Legorburu (1921)
Pasaia
-
Ameriketatik jasotzen ziren gazta lata handiak
Adela Romero Urreisti (1942) Maria Pilar Romero Urreisti (1946)
Mutriku
-
Kaletarrak baserrietara lanean jatekoaren truke
Migel Gurrutxaga Lesaka (1929)
Azpeitia
-
Olioa kontserba latetan estraperloan
Xabier Goenaga Barrena (1937)
Donostia
-
"Goseak ez du barkatzen..."
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Estraperloko kontuak
Antonio Zubizarreta Berraondo (1921)
Aretxabaleta
-
Kafea eta tabakoa etxean erein eta jaso
Damiana Belaustegi Jaio (1924)
Mendata
-
Zartaginari keinua olioarekin eta aurrera
Maddi Garmendia Lopetegi (1929)
Lezo
-
Errazionamenduko janaria eta bestelako jeneroa
Joxe Antonio Huizi Bereziartu (1937)
Andoain
-
Ikatzaren garrantzia gerraostean
Juan Cruz Agirrezabal Zabaleta (1919) Tomasa Bereziartua (1923)
Antzuola