Garia eraman, errazionamendua ekarri
Hizlaria(k): Ixabel Belar Olabarria (1914) Herria: Bergara (Gipuzkoa)
Gariaren zati bat entregatu behar izaten zuten, gerra ostean. Bergarara eramaten zuten; astoarekin joaten ziren, eta errazionamendua ekartzen zuten: olioa, azukrea, garbantzua.
Informazio gehiago: Garia eraman, errazionamendua ekarri
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendua
Juana Garmendia Uzkudun (1924)
Errezil
-
Olioa urtu behar
Josefina Lete Larrañaga (1934)
Antzuola
-
Gerra ostean baserri askotan erein zen tabakoa
Enrike Mugarza Idarraga (1932)
Mallabia
-
Astegunetako otorduak
Maria Angeles Amenabar Lasquibar (1940)
Andoain
-
Estraperloko kontuak eta "guardavino"-ak
Pedro Mari Illarreta Peñagarikano (1937)
Donostia
-
Ogi beltza eta txerri-hiltzea
Txomin Apoita Zubizarreta (1924) Maria Irusta Mallea (1928)
Munitibar-Arbatzegi-Gerrikaitz
-
Irina estraperloan
Josefa Gabilondo Agirregomezkorta (1920)
Elgoibar
-
Gosea eta errazionamendua
Lucas Lasa Burumendi (1932)
Alegia
-
Gerraostean kaletarrak baserrira jatera; Eibarko grabatzaileari gertatua
Maria Arrazola Aldanondo (1929)
Mutriku
-
Estraperloa eta errazionamendua
Ramoni Goikoetxea Maiza (1920)
Donostia


