Astegunetako otorduak
Hizlaria(k): Maria Angeles Amenabar Lasquibar (1940) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Astegunetako otorduak: haragi zopa, babarrunak edo garbantzuak eta haragi egosia. Postretarako fruta, baldin bazen. Meriendatzeko ogia eta txokolatea. Ogi zuririk eta oliorik ez zen izaten.
Informazio gehiago: Astegunetako otorduak
Ekonomia gerraostean
-
Nafarroara errotara; kontrabandoa
Joxe Ramon Goikoetxea Berra (1931)
Hondarribia
-
Udan Hernanira eta 17 urterekin okin
Xabier Isasti Etxeberria (1928)
Donostia
-
Eibarrera atzerritarrak lanera
Gaspar Alvarez Lucio (1918)
Eibar
-
Ezkondu arte lanean
Damiana Etxaiz Mujika (1936)
Astigarraga
-
Itsasontzien motorrak
Xabier Irureta Sasiain (1936)
Zumaia
-
Gosetea eta estraperloa
Joana Iraola Uranga (1924)
Tolosa
-
Hernaniko errotak itxita
Inazio Zubiarrain Otxotorena (1929)
Hernani
-
Goseari aurre egiteko pribilegioa
Txomin Aranburu Artano (1922)
Andoain
-
Etxera itzulitakoan, errazionamendu kartilla
Mateo Malaxetxebarria Lauzirika (1926)
Gernika-Lumo
-
Gerra eta kartzelak vs gerraostea eta gosea
Juliana Olaizola Gurrutxaga (1928)
Azpeitia


