Astegunetako otorduak
Hizlaria(k): Maria Angeles Amenabar Lasquibar (1940) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Astegunetako otorduak: haragi zopa, babarrunak edo garbantzuak eta haragi egosia. Postretarako fruta, baldin bazen. Meriendatzeko ogia eta txokolatea. Ogi zuririk eta oliorik ez zen izaten.
Informazio gehiago: Astegunetako otorduak
Ekonomia gerraostean
-
Almeja biltzen
Miren Garmendia Urzelaieta (1936)
Lezo
-
Etxean kalean baino ogi hobea
Juliana Eizagirre Osa (1929)
Getaria
-
Zortzi anega gari entregatu behar
Antonio Uribarreniturrieta Bengoa (1917)
Aramaio
-
Soldadutza Irunen IV
Joxe Perez Otegi (1932)
Hondarribia
-
Estraperloko gantza erosten zuten, olioa garestia zen
Lucia Etxabe Zubizarreta (1927)
Soraluze
-
Errazionamendua eta txerrikiak
Felix Balzola Astarloa (1928)
Elgoibar
-
Labasua eta errotara joatea gauez
Gregoria Gandiaga Onaindia (1919)
Markina-Xemein
-
Irina lortzeko oztopoak
Juan Bautista Aizpurua Ormaetxea (1936)
Andoain
-
Estraperloko bideko auzoak eta minak
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi
-
'Auxilio Social' eta 'Servicio Social'
Juanita Getaria San Pedro (1927)
Errenteria