Astegunetako otorduak
Hizlaria(k): Maria Angeles Amenabar Lasquibar (1940) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Astegunetako otorduak: haragi zopa, babarrunak edo garbantzuak eta haragi egosia. Postretarako fruta, baldin bazen. Meriendatzeko ogia eta txokolatea. Ogi zuririk eta oliorik ez zen izaten.
Informazio gehiago: Astegunetako otorduak
Ekonomia gerraostean
-
Azpilikuetan egiten zituzten guardiak
Felix Olasagasti Mujika (1923)
Usurbil
-
Bueltan senarrak lanik ezin bilatu
Valentina Yeregi Inza (1915)
Lasarte-Oria
-
Estraperlokoa jeneroa salgai
Patxi Sansinenea Azurmendi (1935)
Donostia
-
Hildako txerri bat ekarri zuten estraperloan Arabatik
Manuel Galarraga Aldai (1924)
Soraluze
-
Mugaraino
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Maria errekadista eta osabaren ogia
Lorea Furundarena Kalzakorta (1926)
Mutriku
-
Mikeleteak estraperloa zaintzen
Emilio Lizeaga Aranburu (1936)
Hernani
-
Gose denborako kontuak
Patxi Bengoa Sagasta (1932)
Arrasate
-
Mutilentzat, falangea edo arte eta lanbide eskola
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Nola ereiten zenuten?
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur