Astegunetako otorduak
Hizlaria(k): Maria Angeles Amenabar Lasquibar (1940) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Astegunetako otorduak: haragi zopa, babarrunak edo garbantzuak eta haragi egosia. Postretarako fruta, baldin bazen. Meriendatzeko ogia eta txokolatea. Ogi zuririk eta oliorik ez zen izaten.
Informazio gehiago: Astegunetako otorduak
Ekonomia gerraostean
-
Gari-joteko makina
Jesus Astiazaran Bilbao (1924)
Bermeo
-
Gerraosteko otorduak
Sabino Auzmendi Arratibel (1926)
Ataun
-
Baserrian beti zegoen jatekoa
Antonio Kortajarena Kortajarena (1928)
Zizurkil
-
Kaletarrak, baba eske
Maria Larrañaga Orbea (1921)
Antzuola
-
Errazionamendua lezon
Ester Salaberria Kortaberria (1939)
Lezo
-
Suegurra eta egurrikatza
Luis Mari Ormaetxea Atorrasagasti (1932)
Ermua
-
Gerratik ihesean
Patxi Elejalde Plazaola (1930)
Aramaio
-
Miseria handia, gerra ostean batez ere
Lucia Farras Laskurain (1926)
Bergara
-
Gerrastean, gosea
Jesus Mari Unanue Arzelus (1927)
Zarautz
-
Dirua behar zen
Pili Otazua Elordieta (1934)
Arratzu


