Astegunetako otorduak
Hizlaria(k): Maria Angeles Amenabar Lasquibar (1940) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Astegunetako otorduak: haragi zopa, babarrunak edo garbantzuak eta haragi egosia. Postretarako fruta, baldin bazen. Meriendatzeko ogia eta txokolatea. Ogi zuririk eta oliorik ez zen izaten.
Informazio gehiago: Astegunetako otorduak
Ekonomia gerraostean
-
Jangela sozialak
Miren Lore Ibazeta Solabarrieta (1936) Nekane Ibazeta Solabarrieta (1925)
Ondarroa
-
Kupoa entregatu beharra eta gosea
Agustin Agiriano Arenaza (1921)
Eskoriatza
-
Taloa eta babarrunak
Patxi Madina Bengoa (1915)
Aramaio
-
Baserriko bizimodua
Candida Zubizarreta Azkoitia (1936)
Azkoitia
-
Donostiara arrain bila
Juan Joxe Azkue Iarza (1938) Seberiana Azkue Iarza (1932)
Donostia
-
Gari-jotzea; errota etxean
Angel Osa Martija (1934)
Deba
-
Gerra sasoiko errazionamendua
Zipriano Askasibar Sagastigutxia (1927)
Zaldibar
-
Errazionamendua eta estraperloa: tren txikia
Xalbadora Roldan Iturrioz (1922)
Andoain
-
Txerria hiltzea; diru-aldaketak
Elias Atutxa Orobiobasterra (1920)
Amorebieta-Etxano
-
Kontrabandoa eta estraperloa
Margarita Maiza Auzmendi (1938) Jose Mari Razkin Agirre (1932)
Etxarri Aranatz