Astegunetako otorduak
Hizlaria(k): Maria Angeles Amenabar Lasquibar (1940) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Astegunetako otorduak: haragi zopa, babarrunak edo garbantzuak eta haragi egosia. Postretarako fruta, baldin bazen. Meriendatzeko ogia eta txokolatea. Ogi zuririk eta oliorik ez zen izaten.
Informazio gehiago: Astegunetako otorduak
Ekonomia gerraostean
-
Paketatzea mojen lana
Juli Bedia Iriarte (1919)
Arrasate
-
Lazkaoko jendea Ataunera gose denboran
Luisa Dorronsoro Aierbe (1931)
Ataun
-
Intendentziatik etxerako jakiak
Milagros Magunazelaia Amenabar (1927)
Otxandio
-
Ogi ona saldu eta txarra jan
Nikolas Gardoki Mazmela (1938)
Aramaio
-
Oiartzunera, errotara
Patxi Sein Legorburu (1921)
Pasaia
-
Gerraosteko gosea
Joseba Mirena Agirre Mugerza (1935)
Mutriku
-
Kontrabando kontuak
Martina Iturbe Zubeldia (1914)
Tolosa
-
Aguazilen bandoak
Joxe Mari Faus Iurrita (1934)
Ordizia
-
Gose denboran baserrietan goserik ez
Fernando San Sebastian Esnaola (1933)
Urnieta
-
Emakume Abertzale Batzaren egoitza frankistek hartuta
Ana Mari Lezertua Sustaeta (1940)
Mutriku