Astegunetako otorduak
Hizlaria(k): Maria Angeles Amenabar Lasquibar (1940) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Astegunetako otorduak: haragi zopa, babarrunak edo garbantzuak eta haragi egosia. Postretarako fruta, baldin bazen. Meriendatzeko ogia eta txokolatea. Ogi zuririk eta oliorik ez zen izaten.
Informazio gehiago: Astegunetako otorduak
Ekonomia gerraostean
-
Urremendi baserrira bizitzen
Enrike Aranzabal Olaeta (1924)
Gernika-Lumo
-
Gerra ostean baserrietara lanera
Mariano Martínez Estévez (1923)
Bergara
-
Umetako bihurrikeriak gose garaian
Belen Esnal Larreategi (1932)
Soraluze
-
Portuko janaria etxera eramaten zuten langileek
Jabier Esnaola Akarreta (1939)
Pasaia
-
Soldatak eta estraperloa
Pello Iribar Perurena (1924)
Amasa-Villabona
-
Estraperloko olioa lapurtu zietenekoa
Agustin Guenaga Zelaia (1931) Maribel Guenaga Zelaia (1941) Jesusa Urkidi Arejitabelaustegi (1935)
Etxebarria
-
Zumaian kolegioan neskame, ikastearen truk
Angeles Arozena Larrañaga (1928)
Zumaia
-
Txiroak laguntzen
Pili Otazua Elordieta (1934)
Arratzu
-
Gose garaia; kontrabandoa
Bitoriana Artola Agirre (1918)
Lezo
-
Errotaria ezkutuan lanean eta guardia zibilak sukaldean afaltzen
Bitori Aranburu Altube (1934)
Bergara