Astegunetako otorduak
Hizlaria(k):
Maria Angeles Amenabar Lasquibar (1940)
Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Astegunetako otorduak: haragi zopa, babarrunak edo garbantzuak eta haragi egosia. Postretarako fruta, baldin bazen. Meriendatzeko ogia eta txokolatea. Ogi zuririk eta oliorik ez zen izaten.
Informazio gehiago: Astegunetako otorduak
Ekonomia gerraostean
-
Gerraosteako gose eta estraperlo sasoia
Juan Padilla Arruabarrena (1924)
Otxandio
-
Taloak; irin bila Aranora
Enriketa Aranburu Garaiar (1926)
Hernani
-
Esne bila joanda, isuna
Lucia Etxabe Zubizarreta (1927)
Soraluze
-
Agurainen mantentze aldera, erdara ikasten
Eugenio Iza Mujika (1935)
Arama
-
Irinik ez, baina isuna bai
Beñardo Irastortza Amiano (1928)
Irun
-
Arropa epeka erosten
Maritxu Ibarguren Amondarain (1934)
Errenteria
-
Marmita hartu, eta ur bila
Maria Concepcion Beraetxe Aranburu (1925)
Lasarte-Oria
-
Baserrian goserik ez
Isabel Agirrebeitia Uribe (1926) Feli Uribe Alberdi (1928)
Durango
-
Zinemaren eta errealitatearen arteko kontrastea
Patxi Oliden Gonzalez de Txabarri (1923)
Orio
-
Zartaginari keinua olioarekin eta aurrera
Maddi Garmendia Lopetegi (1929)
Lezo