Gosea eta errazionamendua
Hizlaria(k): Lucas Lasa Burumendi (1932) Herria: Alegia (Gipuzkoa)
Errazionamenduko ogi beltza. Olioa eta xaboia txekorraren gantzarekin (seboarekin) egiten zen. Dendetara eta ekonomatoetara kartilarekin joan behar izaten zen jakiak eskuratzeko.
Informazio gehiago: Gosea eta errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Oiartzunera, errotara
Patxi Sein Legorburu (1921)
Pasaia
-
Mugalarien hilotzak
Inazio Zubiarrain Otxotorena (1929)
Hernani
-
Aizpurutxoko errotan garia eho eta etxerako ogia egiten zuten
Elias Lete Larrañaga (1940)
Azkoitia
-
Astegunetako otorduak
Maria Angeles Amenabar Lasquibar (1940)
Andoain
-
Rezolako errazionamendua
Miren Zarraga Pagola (1932)
Andoain
-
Janaria gerraostean
Maria Huizi Apezetxea (1933)
Berastegi
-
Gerraostean goserik ez
Anastasia Ormaetxea Ormaetxea (1927)
Bermeo
-
Diru gutxi eta gose handia
Jose Mari Arbelaitz Arozena (1932)
Hondarribia
-
Beizamara irin bila
Jon Ezeiza Areitioaurtena (1936)
Donostia
-
Lezoko janari dendak
Mikel Salaberria Kortaberria (1932)
Lezo