Gosea eta errazionamendua
Hizlaria(k): Lucas Lasa Burumendi (1932) Herria: Alegia (Gipuzkoa)
Errazionamenduko ogi beltza. Olioa eta xaboia txekorraren gantzarekin (seboarekin) egiten zen. Dendetara eta ekonomatoetara kartilarekin joan behar izaten zen jakiak eskuratzeko.
Informazio gehiago: Gosea eta errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Anaiarekin garraio lanetan
Joxe Mari Etxabe Goikoetxea (1930)
Zumaia
-
Patata bila joateko abenturak
Felix Eskisabel Zurutuza (1929)
Ataun
-
Errota isilak asmatu zirenekoa
Martzial Goenaga Gorriti (1925)
Usurbil
-
Benetako gosea
Agustin Legorburu Uriarte (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Anai-arraben lanbideak
Irene Salaberria Kortaberria (1940)
Lezo
-
Makiak baserrietara
Zipriano Irigoien Dualde (1922)
Baztan
-
Neskame, gose garaian
Felipa Urkia Elorza (1922)
Oñati
-
Isasiko errotara gauez eta ezkutuan
Eusebio Salegi Osa (1928)
Mutriku
-
Ogia errazionamenduan
Elena Sarraua Amutxastegi (1929) Jose Luis Sarraua Amutxastegi (1933)
Zaldibar
-
Errota itxita, eta estraperloko irina
Bitoriano Ansa Goenaga (1930)
Andoain