Errazionamendua
Hizlaria(k): Juana Garmendia Uzkudun (1924) Herria: Errezil (Gipuzkoa)
Gerra denboran 13 urte inguru zituen. Gosea ezagutu zuen, eta errazionamenduan zer janari jan behar izaten zuten aipatzen du. Idazkariari esker, familian senide ugari izateagatik, janari gehiago ematen zieten beraiei (baina ez beraiek bezalako gainerako familia guztiei).
Informazio gehiago: Errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Gosea eta errazionamendua
Enrike Lopez Bilbao (1930)
Bermeo
-
Erakusketak jendearengan izan dezakeen eragina
Erramun Manterola Galdona (1915)
Zumaia
-
Materiala errazionamenduan
Roberto Zabaleta Ozamiz (1934)
Eibar
-
Kaleko jendea baserrietara, goseari aurre egiteko
Eusebio Areizaga Beain (1935)
Urretxu
-
Errazionamenduko tabakoa
Manuel Urrestarazu Iradi (1928)
Donostia
-
Gosete urteetako janaria
Bixenta Arrieta Arrieta (1929)
Donostia
-
12 urterekin lantegira lanera
Migel Urroz Arrastio (1936)
Oitz
-
Gerra osteko elikadura
Maria Luisa Zalakain Odriozola (1930)
Amasa-Villabona
-
Soraluzeko baserri batera janari bila
Pako Iriondo Lizarralde (1926)
Elgoibar
-
Txerria ez kentzeko egin beharrekoak
Teodoro Aranburu Otaegi (1928)
Usurbil