Olioa urtu behar
Hizlaria(k): Josefina Lete Larrañaga (1934) Herria: Antzuola (Gipuzkoa)
Gerraostean, errazionamendu-baleak dendak trukatu behar izaten ziren. Dendan bertan olioa urtu egin behar izaten zen. Beraien etxean bospasei arroako txerria, (arroa 1= 12.5 kg), hiltzen zuten eta urdaiazpikoa, txorizoa... izaten zuten, hori dela-eta ez zuten goserik ezagutu. Ez zuten behirik eta esnea baserri batetik eramaten zien. Jendeak oso gaizki pasatu zuen.
Informazio gehiago: Olioa urtu behar
Ekonomia gerraostean
-
Pekin fabrikako lanak eta lan baldintzak
Juanita Getaria San Pedro (1927)
Errenteria
-
Gomazko abarkak; gerra ostean materialik ez
Enrike Mugarza Idarraga (1932)
Mallabia
-
Gerraostea
Pilar Askorbebeitia Urigoitia (1932) Miren Gallastegi Ajuriagerra (1932)
Otxandio
-
Gerra ostean seboa eta patata
Martzial Goenaga Gorriti (1925)
Usurbil
-
Errazionamenduaren alderdi administratiboa
Arantxa Artano Arruabarrena (1935)
Andoain
-
Jateko eskasia, Durango eta Gernikaraino irinetan
Carmen Irusta Alakano (1922)
Muxika
-
Sagar-lapurretan Matxaria inguruan
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Garia entregatu behar
Txomin Aranbarri Larizubirrementeria (1924)
Durango
-
Karabineroak kontrabandoa zaintzen
Begoña Ansotegi Txakartegi (1928)
Lekeitio
-
Ameriketatik jasotzen ziren gazta lata handiak
Adela Romero Urreisti (1942) Maria Pilar Romero Urreisti (1946)
Mutriku