Olioa urtu behar
Hizlaria(k): Josefina Lete Larrañaga (1934) Herria: Antzuola (Gipuzkoa)
Gerraostean, errazionamendu-baleak dendak trukatu behar izaten ziren. Dendan bertan olioa urtu egin behar izaten zen. Beraien etxean bospasei arroako txerria, (arroa 1= 12.5 kg), hiltzen zuten eta urdaiazpikoa, txorizoa... izaten zuten, hori dela-eta ez zuten goserik ezagutu. Ez zuten behirik eta esnea baserri batetik eramaten zien. Jendeak oso gaizki pasatu zuen.
Informazio gehiago: Olioa urtu behar
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendu txartelen beharrik ez
Joxe Gaztelumendi Aiestaran (1925)
Errenteria
-
Errotak
Maximo Undabeitia Zabala (1919)
Muxika
-
Mutilentzat, falangea edo arte eta lanbide eskola
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Errazionamendu garaiko estraperloa
Francisca Seberiana Larrañaga Zubiaurre (1922)
Azpeitia
-
Gerra ostean goseari aurre egiten
Maria Iruretagoiena Iturzaeta (1926)
Aia
-
Gosearen ondorioz, hesteak izorratu
Elias Euba Irakulis (1920)
Amorebieta-Etxano
-
Errazionamendua
Joana Iraola Uranga (1924)
Tolosa
-
Labea bai, baina irinik ez
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Gerraostean, dena lurpean gordeta
Maria Lekuona Maioz (1926)
Hernani
-
Egurra eta ikatza; errazionamendua
Antxoni Etxarri Gereño (1932)
Pasaia