Olioa urtu behar
Hizlaria(k): Josefina Lete Larrañaga (1934) Herria: Antzuola (Gipuzkoa)
Gerraostean, errazionamendu-baleak dendak trukatu behar izaten ziren. Dendan bertan olioa urtu egin behar izaten zen. Beraien etxean bospasei arroako txerria, (arroa 1= 12.5 kg), hiltzen zuten eta urdaiazpikoa, txorizoa... izaten zuten, hori dela-eta ez zuten goserik ezagutu. Ez zuten behirik eta esnea baserri batetik eramaten zien. Jendeak oso gaizki pasatu zuen.
Informazio gehiago: Olioa urtu behar
Ekonomia gerraostean
-
Kalekoak baserrira lanera, jateko
Migel Arratibel Dorronsoro (1930)
Zumarraga
-
Errazionamenduko produktuak Argentinatik
Milagros Zeberio Aranburu (1921)
Hernani
-
Estraperloko jeneroaren prezioa
Simona Maiz Labaka (1927) Joxe Torregarai Gorostidi (1937)
Usurbil
-
Etxean ez, baina Donostian gosea ezagutu zuen
Joxe Mari Faus Iurrita (1934)
Ordizia
-
Ogia, taloa eta morokila egiten
Gloria Susaeta Onaindia (1929)
Muxika
-
Errazionamendua, ogi-gosea eta gerrako ihesa
Anixeta Gereñu Odria (1922)
Legazpi
-
Gerra osteko gosea
Eustaki Labandibar Retegi (1920)
Errenteria
-
Errazionamendua; "tipo único" tela
Mertxe Pagoaga Etxaburu (1929)
Lekeitio
-
Olioa Cascante herritik estraperloan
Juan Migel Aranbarri Atxa (1940)
Azkoitia
-
Taloa janda goserik ez
Maria Bitoria Alberdi Aldalur (1925)
Azpeitia