Olioa urtu behar
Hizlaria(k): Josefina Lete Larrañaga (1934) Herria: Antzuola (Gipuzkoa)
Gerraostean, errazionamendu-baleak dendak trukatu behar izaten ziren. Dendan bertan olioa urtu egin behar izaten zen. Beraien etxean bospasei arroako txerria, (arroa 1= 12.5 kg), hiltzen zuten eta urdaiazpikoa, txorizoa... izaten zuten, hori dela-eta ez zuten goserik ezagutu. Ez zuten behirik eta esnea baserri batetik eramaten zien. Jendeak oso gaizki pasatu zuen.
Informazio gehiago: Olioa urtu behar
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendua eta errotak zarratuta. Dotrina euskaraz eta erdaraz
Cresen Urkidi Astorkia (1930)
Aulesti
-
Hezur-muina jaten zuten
Ixabel Zuaznabar Irulegi (1938)
Lasarte-Oria
-
Gerra giroa
Korneli Egimendia Aranburu (1910)
Oiartzun
-
Errazionamendua
Karmen Zurbano Egaña (1923)
Aramaio
-
Garai batean, laguntasun handiagoa zegoen
Bittori Arruti Aburuza (1937)
Lasarte-Oria
-
Estraperloko kontu tristeak
Markos Manterola Zulaika (1937)
Aia
-
Olio litroa 100 pezeta
Jesus Zearreta Etxabe (1926)
Amorebieta-Etxano
-
Azterketetan, janaren truke kopiatzen utzi
Mari Alberdi Aldalur (1933)
Azpeitia
-
Soldadutzan lagunak uretara bota zituenekoa
Iñaki Lizaso Mendizabal (1935)
Azpeitia
-
Gerraostean eskean etortzen zitzaizkien
Garbiñe Siloniz Barrenkua (1935)
Ea


