Olioa urtu behar
Hizlaria(k): Josefina Lete Larrañaga (1934) Herria: Antzuola (Gipuzkoa)
Gerraostean, errazionamendu-baleak dendak trukatu behar izaten ziren. Dendan bertan olioa urtu egin behar izaten zen. Beraien etxean bospasei arroako txerria, (arroa 1= 12.5 kg), hiltzen zuten eta urdaiazpikoa, txorizoa... izaten zuten, hori dela-eta ez zuten goserik ezagutu. Ez zuten behirik eta esnea baserri batetik eramaten zien. Jendeak oso gaizki pasatu zuen.
Informazio gehiago: Olioa urtu behar
Ekonomia gerraostean
-
Errotako salmentak; estraperloa eta salaketa
Bixenta Arregi Arregi (1937) Maria Isabel Arregi Arregi (1931) Maria Pilar Arregi Arregi (1943) Juana Beitia Ugarte (1936) Mahai-ingurua Oñatin 2 ()
Oñati
-
20 durorekin, aberats
Bittori Zabala Zalakain (1924)
Andoain
-
Taloak bai, baina txorizorik gabe
Bernabe Belategi Lopez de Egino (1931)
Oñati
-
Gerraostean jaiotakoa
Luis Haranburu Altuna (1947)
Alegia
-
Gari-zorroak errotara; errotariaren jornala
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara
-
Arroza eta ogi beltza
Txomin Apoita Zubizarreta (1924) Maria Irusta Mallea (1928)
Munitibar-Arbatzegi-Gerrikaitz
-
Umetan, enkarguak azukrearen truke
Libe Garbizu Irazu (1936)
Pasaia
-
Arrasatetik Elizondora ardiekin oinez
Esteban Etxabe Arregi (1927)
Arrasate
-
Torrelavegan errefuxiatu
Apin Urreta Solagaistua (1926)
Durango
-
Gerra ostean janaria lortzeko ezkutuan ibili behar
Pako Lizarraga Peña (1935)
Hondarribia


