Olioa urtu behar
Hizlaria(k): Josefina Lete Larrañaga (1934) Herria: Antzuola (Gipuzkoa)
Gerraostean, errazionamendu-baleak dendak trukatu behar izaten ziren. Dendan bertan olioa urtu egin behar izaten zen. Beraien etxean bospasei arroako txerria, (arroa 1= 12.5 kg), hiltzen zuten eta urdaiazpikoa, txorizoa... izaten zuten, hori dela-eta ez zuten goserik ezagutu. Ez zuten behirik eta esnea baserri batetik eramaten zien. Jendeak oso gaizki pasatu zuen.
Informazio gehiago: Olioa urtu behar
Ekonomia gerraostean
-
Kupoa entregatu beharra
Maximo Undabeitia Zabala (1919)
Muxika
-
Labasua eta errotara joatea gauez
Gregoria Gandiaga Onaindia (1919)
Markina-Xemein
-
Gerra eta gosea
Patxi Maiza Urrestarazu (1933)
Ordizia
-
Estraperloko ogia eta olioa eta ganbaran egindako fideoak
Maria Jesus Manterola Amas (1927)
Zumaia
-
Frantziarako bidaiak eta estraperloa
Juan Larrañaga Alberdi (1921)
Zestoa
-
Gerraostean apurka-apurka aurrera
Deunoro Sardui Enbeita (1934)
Muxika
-
Gerraostean gurasoek ogia egin eta saldu
Joxe Mitxeo Baleztena (1944)
Saldias
-
Gose denboran baserrietan goserik ez
Fernando San Sebastian Esnaola (1933)
Urnieta
-
Garia entregatu behar
Juan Berezibar Garro (1934)
Arrasate
-
La panaderia Chiquita
Maite Andueza Zabaleta (1935)
Durango