Olioa urtu behar
Hizlaria(k): Josefina Lete Larrañaga (1934) Herria: Antzuola (Gipuzkoa)
Gerraostean, errazionamendu-baleak dendak trukatu behar izaten ziren. Dendan bertan olioa urtu egin behar izaten zen. Beraien etxean bospasei arroako txerria, (arroa 1= 12.5 kg), hiltzen zuten eta urdaiazpikoa, txorizoa... izaten zuten, hori dela-eta ez zuten goserik ezagutu. Ez zuten behirik eta esnea baserri batetik eramaten zien. Jendeak oso gaizki pasatu zuen.
Informazio gehiago: Olioa urtu behar
Ekonomia gerraostean
-
Kontrabandoan
Esther Mañeru Igoa (1929)
Etxarri Aranatz
-
Gosearen ondorioz, hesteak izorratu
Elias Euba Irakulis (1920)
Amorebieta-Etxano
-
Kartila eta razionamendua; estraperloa
Begoña Aranzadi Manterola (1935)
Usurbil
-
Etxerako garia Arabatik estraperloan
Ascension Arregi Leturiaga (1916)
Oñati
-
Abadiñotik Aramaiora garia ehotzera
Basilio Ugarte Urrutia (1925)
Aramaio
-
Errazionamendua
Luzia Altonaga Zallo (1925)
Bermeo
-
Etxean, umorea ez zen falta
Joxepatxo Artola Zuloaga (1932)
Lezo
-
Dirua behar zenean, babarruna saldu
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur
-
Kaletarrak gaztainak eta egurra biltzera
Antonio Gorostidi Etxaleku (1931)
Tolosa
-
Etxean egindako ogia; errazionamendua
Maria Ixabel Garate Garate (1947) Antonio Irureta Irureta (1939)
Zestoa


