Olioa urtu behar
Hizlaria(k): Josefina Lete Larrañaga (1934) Herria: Antzuola (Gipuzkoa)
Gerraostean, errazionamendu-baleak dendak trukatu behar izaten ziren. Dendan bertan olioa urtu egin behar izaten zen. Beraien etxean bospasei arroako txerria, (arroa 1= 12.5 kg), hiltzen zuten eta urdaiazpikoa, txorizoa... izaten zuten, hori dela-eta ez zuten goserik ezagutu. Ez zuten behirik eta esnea baserri batetik eramaten zien. Jendeak oso gaizki pasatu zuen.
Informazio gehiago: Olioa urtu behar
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloko tranpak
Jesusa Anitua Lejardi (1926)
Markina-Xemein
-
Gerra ondoren, errazionamendua
Carmen Gonzalez Oiarbide (1922)
Hondarribia
-
Errazionamendua; lehengo luxuak
Maria Piedad Lopez Ferrera (1926)
Berrobi
-
Aitak "abastos"era jeneroa entregatu beharrean, dirua entregatu zuen
Patxi Mendizabal Yarzabal (1927)
Donostia
-
11 urterekin eskola utzi behar
Felix Etxeberria Larrañaga (1926)
Elgoibar
-
Txori-habi bila
Eugenio Sagastizabal Beobide (1928)
Arrigorriaga
-
Artilea ere entregatu egin behar
Xanti Iparragirre Perurena (1934)
Errenteria
-
Aita, ehun lantegiko arduraduna
Lorenzo Laskurain Gabilondo (1931)
Bergara
-
Errota motak
Florentino Lamariano Agirre (1933)
Antzuola
-
Errazionamendu garaian, babak marmitean ezkutatuta
Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926)
Zumaia