Olioa urtu behar
Hizlaria(k): Josefina Lete Larrañaga (1934) Herria: Antzuola (Gipuzkoa)
Gerraostean, errazionamendu-baleak dendak trukatu behar izaten ziren. Dendan bertan olioa urtu egin behar izaten zen. Beraien etxean bospasei arroako txerria, (arroa 1= 12.5 kg), hiltzen zuten eta urdaiazpikoa, txorizoa... izaten zuten, hori dela-eta ez zuten goserik ezagutu. Ez zuten behirik eta esnea baserri batetik eramaten zien. Jendeak oso gaizki pasatu zuen.
Informazio gehiago: Olioa urtu behar
Ekonomia gerraostean
-
Lantzean 8-9 ogi egiten zituzten, aste osorako
Aulesti
-
Medikua zaldian etxeraino
Joxe Luix Arzallus Lizarralde (1929)
Errenteria
-
Gerra ostean, babarruna entregatu beharra
Ixabel Labaka Ollo (1928)
Astigarraga
-
Kontrabandoa eta mugalariak; portugaldarrak
Jose Antonio Martiarena Zabala (1929)
Irun
-
Francoren bisitak ogi gehiago eta hobea ekarri
Elena Etxebeste Martiarena (1931)
Pasaia
-
Errazionamendua lezon
Ester Salaberria Kortaberria (1939)
Lezo
-
Garagar kafea
Abelintxu Olano Olibares (1932)
Ubide
-
Gerraostean gosea
Juan Aizpurua Otegi (1924)
Andoain
-
Dirurik ez zen etxeetan
Encarna Yarza Zendoia (1915)
Amasa-Villabona
-
Mundakan burdin usaindun irina
Txomin Hormaetxea Uriagereka (1930)
Bermeo