Gerra ostean, ogia nola lortzen zuten
Hizlaria(k): Joxe Goñi Urreaga (1928) Herria: Astigarraga (Gipuzkoa)
Ogiaren faltarik ez zuten izan. Etxean errota txiki bat zeukaten. Eta kontrabandoko ogia lortzeko, bazekiten nora jo. Ogia nondik ekartzen zuten azaltzen du.
Informazio gehiago: Gerra ostean, ogia nola lortzen zuten
Ekonomia gerraostean
-
Kontrabandista batekin izandako sesioa
Migel Urdanpilleta Otegi (1935)
Hernani
-
Errazionamendu garaiko debekuak, zigorrak eta trikimailuak
Juliana Olaizola Gurrutxaga (1928)
Azpeitia
-
Gose garaia izanda ere, jatun txarra
Asun Guridi Ugalde (1937)
Urretxu
-
Estraperlokoa dendan saltzeko
Kontxita Fernandez de Arroiabe Pagoaga (1921)
Eskoriatza
-
Txerriaren edo oiloaren gantza
Pilar Lizarralde Mitxelena (1935)
Donostia
-
Kataide-aduana
Javier Arregi Liziaga (1925)
Arrasate
-
"Bittor hojalateruena" denda
Joxe Arriaran Aranburu (1926)
Arrasate
-
Baserritarren esnea entregatu behar
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Ama, arrain saltzailea
Manoli Andonegi Uranga (1922)
Donostia
-
Eskean eta lapurretan ibili beharra
Laurentzi Aretxabaleta Goikoetxea (1930)
Markina-Xemein


