Estraperlokoa dendan saltzeko
Hizlaria(k): Kontxita Fernandez de Arroiabe Pagoaga (1921) Herria: Eskoriatza (Gipuzkoa)
Beraien etxea taberna, jatetxea eta denda zen. Dezente saltzen zutela dio. Gerra aurreko denda zen. Gerra ostean estraperloko gauzak ere saltzen zituzten denda. Berak 16 urte zituela bere mutil-laguna gerran zebilen, eta hari saldu zizkion 3 kilo baba 18 pezetaren truke.
Informazio gehiago: Estraperlokoa dendan saltzeko
Ekonomia gerraostean
-
Oliorik ez eta irina ere gutxi
Benantzia Iraola Arruti (1923)
Donostia
-
Gerra ondoan, kontrabandoa: ogia, kafea...
Mari Kruz Alkain Jauregi (1926)
Hondarribia
-
Errotarien lana gerra ostean
Maria Argialde Azalza (1917)
Bergara
-
Gerra osteko goseari eusten
Gregorio Etxeberria Esteberena (1924)
Pasaia
-
Gerraostean eskeko asko
Aurora Artetxe Larrañaga (1927) Pilar Larrañaga Aranbarri (1931)
Azkoitia
-
Okindegia aitak sortu zuenetik martxan
Joxe Mari Azpeitia Basurto (1928)
Getaria
-
Diru gutxi eta gose handia
Jose Mari Arbelaitz Arozena (1932)
Hondarribia
-
Umetan, enkarguak azukrearen truke
Libe Garbizu Irazu (1936)
Pasaia
-
Etxeko elikadura: estraperloko irina eta baratzeko produktuak
Luix Otxotorena Ollokiegi (1928)
Hernani
-
Apaizari uztarekin ordaindu behar
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa