Errazionamendu garaiko debekuak, zigorrak eta trikimailuak
Hizlaria(k): Juliana Olaizola Gurrutxaga (1928) Herria: Azpeitia (Gipuzkoa)
Estraperloa zerekin egiten zen azaltzen du. Errotara gauez joan behar izaten zuten, garia ehotzea debekatuta baitzegoen. Errotariei nola ordaintzen zitzaien aipatzen du. Inoiz ez zieten harrapatu beraiei, baina bai beste batzuei. Baserrietan janaria ez entregatzeagatik kartzelara eramandako jendea bazegoen.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaiko debekuak, zigorrak eta trikimailuak
Ekonomia gerraostean
-
Tabakoa laguntzaren truke
Antonio Zubiarrain Otxotorena (1927)
Astigarraga
-
Aitak erremolatxa jan, gosearen gosez
Miren Zarraga Pagola (1932)
Andoain
-
Errazionamendua eta herriko kartzela
Joxe Mitxeo Baleztena (1944)
Saldias
-
Estraperloko gantza erosten zuten, olioa garestia zen
Lucia Etxabe Zubizarreta (1927)
Soraluze
-
Ama estraperloan
Begoña Sarasola Mitxelena (1938)
Errenteria
-
Soloak ematen zuena jaten zen
Laura Arrizabalaga Zarraonaindia (1929)
Ibarrangelu
-
Arraina nahiko libre, haragia kontrolatuta
Miren Mendarte Kasares (1929)
Errenteria
-
Errazionamendurako txanda egitera
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Estraperloa
Antonina Barricarte Zolina (1934)
Etxarri Aranatz
-
Errazionamendua dendan
Jose Mari Garitaonandia Gisasola (1927) Juan Lasuen Solozabal (1927)
Zaldibar