Errazionamendu garaiko debekuak, zigorrak eta trikimailuak
Hizlaria(k): Juliana Olaizola Gurrutxaga (1928) Herria: Azpeitia (Gipuzkoa)
Estraperloa zerekin egiten zen azaltzen du. Errotara gauez joan behar izaten zuten, garia ehotzea debekatuta baitzegoen. Errotariei nola ordaintzen zitzaien aipatzen du. Inoiz ez zieten harrapatu beraiei, baina bai beste batzuei. Baserrietan janaria ez entregatzeagatik kartzelara eramandako jendea bazegoen.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaiko debekuak, zigorrak eta trikimailuak
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamenduan emandakoa txahalentzat
Anjel Alberdi Aldalur (1930)
Azpeitia
-
Sagar-lapurretara inguruko baserrietara
Eulogio Alkorta Badiola (1932)
Ondarroa
-
Emakumeak tranbian kontrabandoko ogia eramaten
Joxe Forcada Arrieta (1930)
Andoain
-
Patata sailera lanera derrigortuta
Joxe Mari Ezeiza (1925)
Amasa-Villabona
-
Txerriak eta oiloak nola hazi
Lucas Lasa Burumendi (1932)
Alegia
-
"Manufacturas Ederra" aitaren lantegian lanean
Alejandro Ormazabal Garmendia (1934)
Ordizia
-
Etxe ondoan baratzea
Arantxa Goia Artola (1940)
Lezo
-
Otxandiora gauez olio bila
Paskual Uribe Jaio (1926)
Durango
-
Gerra hasiera; gero, gosea
Gregori Agirrezabala Iturbe ()
Anoeta
-
Gerraostean, ogia txarra
Tere Arregi Altuna (1929)
Donostia