Txerriaren edo oiloaren gantza
Hizlaria(k): Pilar Lizarralde Mitxelena (1935) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Olioa falta zenean, txerriaren edo oiloaren gantza erabili ohi zen eltzeko jakian goxatzeko. Esnegaina ere "makina bat" jaten zen. Lehen dena aprobetxatzen zen.
Informazio gehiago: Txerriaren edo oiloaren gantza
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean goserik pasa ez
Raimunda Basurto Lazkano (1921) Agustina Garmendia Lazkano (1921) Jesusita Manterola Larrañaga (1922)
Getaria
-
Gose garaia
Miren Iparragirre Alkorta (1934) Joxepa Iparragirre Izagirre (1934)
Donostia
-
Errezionamenduko ogi gogorra
Margari Aizpurua Lete (1923)
Donostia
-
Sagardotegietako giroa eta gerraosteko gosea
Mikel Salaberria Kortaberria (1932)
Lezo
-
Gerra garaiko inauteriak
Xabier Garikano Solabarrieta (1931)
Tolosa
-
Tren txikiko estraperloa II
Pedro Jauregi Sorondo (1922)
Andoain
-
'Auxilio sozial', 'gota de leche' eta Gurutze Gorria
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Maria errekadista eta osabaren ogia
Lorea Furundarena Kalzakorta (1926)
Mutriku
-
Gerraosteko errazionamendua
Jose Luis Bizkarra Etxebarria (1930)
Mañaria
-
Morokila
Felix Zabala Zalakain (1928)
Andoain