Txerriaren edo oiloaren gantza
Hizlaria(k): Pilar Lizarralde Mitxelena (1935) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Olioa falta zenean, txerriaren edo oiloaren gantza erabili ohi zen eltzeko jakian goxatzeko. Esnegaina ere "makina bat" jaten zen. Lehen dena aprobetxatzen zen.
Informazio gehiago: Txerriaren edo oiloaren gantza
Ekonomia gerraostean
-
Mugaren beste aldetik ekartzen zuen jeneroa
Consuelo Ordoki Ordoki (1927)
Errenteria
-
Inguruko herrietako festetara nola joaten ziren
Luix Otxotorena Ollokiegi (1928)
Hernani
-
Goserik ez, baina gabezia asko, bai
Pedro Garitano Laskurain (1936)
Bergara
-
Gerraostean ez zuten goserik izan
Teresa Jaio Rementeria (1924)
Durango
-
Bizkaira bildotsak estraperloan
Juan Mari Uribarren Leturiaga (1938)
Aramaio
-
Errazionamendua
Joana Iraola Uranga (1924)
Tolosa
-
Errazionamendua eta estraperloa; guardia zibilak
Mertxe Aizpurua Zeberio (1925) Joxe Torregarai Gorostidi (1937)
Usurbil
-
Baserriko jeneroa estregatu beharra
Mahai-ingurua Xemeinen ()
Markina-Xemein
-
Gose garaian, dirua edukiz gero, estraperlora jo
Teodoro Aranburu Otaegi (1928)
Usurbil
-
Errazionamendurako txanda egitera
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa