Txerriaren edo oiloaren gantza
Hizlaria(k): Pilar Lizarralde Mitxelena (1935) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Olioa falta zenean, txerriaren edo oiloaren gantza erabili ohi zen eltzeko jakian goxatzeko. Esnegaina ere "makina bat" jaten zen. Lehen dena aprobetxatzen zen.
Informazio gehiago: Txerriaren edo oiloaren gantza
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamenduko ogia txerriek ere ez zuten jaten
Carmelo Olano Segurola (1930) Ixabel Olano Segurola (1925)
Beasain
-
Guardia Zibilen maltzurkeriak
Javier Arregi Liziaga (1925)
Arrasate
-
Senideen elkartasuna
Juana Okina Zeziaga (1922)
Arrasate
-
Miseria handia gerra ostean
Jesus Artetxe Malaxetxebarria (1928) Patxi Etxaburu Ajarrista (1929)
Ondarroa
-
Osaba atxilotu zutenekoa
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Mundakan burdin usaindun irina
Txomin Hormaetxea Uriagereka (1930)
Bermeo
-
Errazionamendua
Basilio San Anton Baraiazarra (1927)
Muxika
-
Herri-laguntzak kanpotarrentzat orduan ere
Aintzane Telleria Madariaga (1931)
Bermeo
-
Gerraosteko gosea
Iñaki Murua Arregi (1926)
Zarautz
-
"Gota de leche", behartsuei laguntzeko
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa