Txerriaren edo oiloaren gantza
Hizlaria(k): Pilar Lizarralde Mitxelena (1935) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Olioa falta zenean, txerriaren edo oiloaren gantza erabili ohi zen eltzeko jakian goxatzeko. Esnegaina ere "makina bat" jaten zen. Lehen dena aprobetxatzen zen.
Informazio gehiago: Txerriaren edo oiloaren gantza
Ekonomia gerraostean
-
Gerra eta gosea
Agustin Lasarte Beraza (1930)
Donostia
-
Gerraostea gogorra, baina beraien baserrian goserik ez
Antonio Jauregi Maiza (1931)
Tolosa
-
Gurpil-azalak kontrabandoan
Enrike Lujanbio Tajdus (1930)
Astigarraga
-
Errazionamenduko kartila
Begoña Gabilondo Etxaniz (1921)
Azkoitia
-
Gose denborako jakiak
Antonia Ormaetxea Narbaiza (1927)
Ermua
-
Errazionamendua eta estraperloa
Juanita Etxaniz Muguruza (1923) Feli Pagaegi Eizagirre (1928)
Markina-Xemein
-
Uholdeek ekarritako hegaztiak, jan
Jose Antonio Amuategi Casero (1933)
Soraluze
-
Tabakoa estraperloan saltzen zuen
Jesusa Izagirre Esturo (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Arrautzak entregatu behar
Elbira Berriotxoa Muñoa (1925)
Arrasate
-
Errazionamendua urte askoan
Fidela Mendiolea Arrazola (1928) Alfonso Pagonabarraga Gastelurrutia (1928)
Abadiño