Txerriaren edo oiloaren gantza
Hizlaria(k): Pilar Lizarralde Mitxelena (1935) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Olioa falta zenean, txerriaren edo oiloaren gantza erabili ohi zen eltzeko jakian goxatzeko. Esnegaina ere "makina bat" jaten zen. Lehen dena aprobetxatzen zen.
Informazio gehiago: Txerriaren edo oiloaren gantza
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamenduko janaria
Juli Elizburu Agirre (1939) Jesus Lizarazu Unanue (1936)
Zumarraga
-
Artoa Imazeko errotara
Encarna Ormaetxea Munitxa (1921)
Durango
-
Gerrako umezurtz eta alargunak
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Kupoa bete ezinda
Baxili Txintxurreta Goenaga (1922)
Oñati
-
Baserriko jeneroa estregatu beharra
Mahai-ingurua Xemeinen ()
Markina-Xemein
-
Errazionamendu gogorragoa batzuentzat
Gregoria Gandiaga Onaindia (1919)
Markina-Xemein
-
Gerraosteko elikagaiak
Garbiñe Aperribai Larrañaga (1932)
Arrasate
-
Jende pobrea eskean etortzen zitzaien baserrira
Maria Zabala Egues (1914)
Elduain
-
Aitari estraperloan gertatutako pasadizoak
Agustin Guenaga Zelaia (1931) Maribel Guenaga Zelaia (1941) Jesusa Urkidi Arejitabelaustegi (1935)
Etxebarria
-
Gerra garaia nahiko ondo pasa zuten
Mertxe Arruti Abendibar (1931)
Zarautz