Txerriaren edo oiloaren gantza
Hizlaria(k): Pilar Lizarralde Mitxelena (1935) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Olioa falta zenean, txerriaren edo oiloaren gantza erabili ohi zen eltzeko jakian goxatzeko. Esnegaina ere "makina bat" jaten zen. Lehen dena aprobetxatzen zen.
Informazio gehiago: Txerriaren edo oiloaren gantza
Ekonomia gerraostean
-
Milizianoak ez osteko zaintzan
Katalin Bengoa Madariaga (1917) Soledad Luno Arenaza (1922)
Bermeo
-
Estraperloko jakiak erosteko dirurik ez
Secundino Arrizabalaga Murua (1930)
Legazpi
-
Gabarrarekin hondar bila eta kontrabandoan
Juanito Gonzalez Camio (1934)
Hondarribia
-
Irina
Lucas Lasa Burumendi (1932)
Alegia
-
Soldadutzan hildakoak
Joxe Mari Mitxelena Gelbentzu (1925)
Oiartzun
-
Beizamara irin bila
Jon Ezeiza Areitioaurtena (1936)
Donostia
-
Oiloak ostu jan ahal izateko
Soledad Luno Arenaza (1922)
Bermeo
-
Baserrian eginiko ogia eta errazionamendua
Rosario Aztiria Plazaola (1939)
Legazpi
-
Txerriari bizarrak erretzeko lanak
Mari Karmen Ansa Zinkunegi (1937)
Andoain
-
Artoa eta babarruna entregatu beharra
Joxe Ramon Goikoetxea Berra (1931)
Hondarribia