Txerriaren edo oiloaren gantza
Hizlaria(k): Pilar Lizarralde Mitxelena (1935) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Olioa falta zenean, txerriaren edo oiloaren gantza erabili ohi zen eltzeko jakian goxatzeko. Esnegaina ere "makina bat" jaten zen. Lehen dena aprobetxatzen zen.
Informazio gehiago: Txerriaren edo oiloaren gantza
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendua eta estraperloa
Elena Sarraua Amutxastegi (1929) Jose Luis Sarraua Amutxastegi (1933)
Zaldibar
-
Mikeleteen funtzioa eta guardia zibilekin egindako tratua
Antonio Jauregi Maiza (1931)
Tolosa
-
Gose denborako bihurrikeriak
Fidel Izarra Larrea (1926)
Ermua
-
Anaia, "traperoa"
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Gerra denboran errazionamenduko ogia eta sakarina
Ramon Zubizarreta Larrañaga (1932)
Azkoitia
-
Azpeitian gosea pasatzetik, Zestoako Torraberri baserrira morroi
Juan Oiarzabal Abalia (1929)
Azpeitia
-
Estraperloko kontuak
Enriketa Aranburu Garaiar (1926)
Hernani
-
Gerra ondorengo urteak, gogorak baserritarrentzat ere
Luis Aranzabal Gabilondo (1922)
Bergara
-
Goserik ez zuten pasatu
Pepita Unzueta Iriondo (1922) Rosa Unzueta Iriondo (1919)
Elgoibar
-
Karabineroak saihesten
Miren Garmendia Urzelaieta (1936)
Lezo