Txerriaren edo oiloaren gantza
Hizlaria(k): Pilar Lizarralde Mitxelena (1935) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Olioa falta zenean, txerriaren edo oiloaren gantza erabili ohi zen eltzeko jakian goxatzeko. Esnegaina ere "makina bat" jaten zen. Lehen dena aprobetxatzen zen.
Informazio gehiago: Txerriaren edo oiloaren gantza
Ekonomia gerraostean
-
Nolakoa zen Matxonea
Kontxita Igerategi Santa Cruz (1931)
Urnieta
-
Baserrian nahi beste jaten zuten
Asunzion Kortabarria Gabilondo (1932)
Antzuola
-
Mutilentzat, falangea edo arte eta lanbide eskola
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Baserrian ez zuten goserik pasa, baina kalean miseria zegoen
Joxe Mari Arruabarrena Otaegi (1925)
Belauntza
-
Soldadutzan ardoa eta kakahueteak
2016 Adineko anoetarren testigantzak ()
Anoeta
-
Olioa Cascante herritik estraperloan
Juan Migel Aranbarri Atxa (1940)
Azkoitia
-
Gari-zorroak errotara; errotariaren jornala
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara
-
Pretendientea
Lucia Areitioaurtena Isasi-Isasmendi (1925)
Ermua
-
Errazionamendu garaia
Sabina Arruabarrena Oiarzabal (1928)
Astigarraga
-
Ogi beltza eta arrazionamenduko tortak
Antonio Sarasola Imaz (1929)
Anoeta


