Gose garaia
Hizlaria(k): Jerardo Mondragon Garai (1927) Herria: Arrasate (Gipuzkoa)
Errazionamendu garaiko kontuak. Labesua egiten zuten etxean. Olio falta. Boniatoa (patata) brasan prestatzen zuten. Telleria baserri txikia izanik, nahiko lan izaten zuten jan kontuetan.
Informazio gehiago: Gose garaia
Ekonomia gerraostean
-
Baserria ordaintzen lanak
Justa Madinabeitia Urrutia (1924)
Arrasate
-
Errazionamenduko tabakoa
Manuel Urrestarazu Iradi (1928)
Donostia
-
Garbantzuak 100 gramoka saltzen
Mari Carmen Pagalday Garro (1930)
Eskoriatza
-
Errazionamendua; "tipo único" tela
Mertxe Pagoaga Etxaburu (1929)
Lekeitio
-
Aitak baserritarrentzat egiten zuen lan
Maria Concepcion Beraetxe Aranburu (1925)
Lasarte-Oria
-
Gosea zenean, arbia eta taloa
Angel Amenabar Lasquibar (1932)
Andoain
-
Gerra eta gerraostea
Manuel Urrestarazu Iradi (1928)
Donostia
-
Garia erein, ogi faltarik ez izateko
Tomas Abarrategi Goikoetxea (1947)
Berango
-
"Tertzerako" errazionamendua
Isidoro Mugerza San Martin (1927)
Mendaro
-
Etxeko jeneroa entregatu behar zeneko garaia
Juanito Unanue Aizpuru (1932)
Azpeitia