Gose garaia
Hizlaria(k): Jerardo Mondragon Garai (1927) Herria: Arrasate (Gipuzkoa)
Errazionamendu garaiko kontuak. Labesua egiten zuten etxean. Olio falta. Boniatoa (patata) brasan prestatzen zuten. Telleria baserri txikia izanik, nahiko lan izaten zuten jan kontuetan.
Informazio gehiago: Gose garaia
Ekonomia gerraostean
-
Gerra osteko goseari eusten
Gregorio Etxeberria Esteberena (1924)
Pasaia
-
Gerra garaian janaria lortzeko egindakoak
Lucio Lizartza Esnaola (1932)
Berastegi
-
Errazionamendu garaiko "luxuak"
Joxe Zumeta Jaunarena (1937)
Lezo
-
Gosete sasoian arrautza frijitua amaitzeko penaz
Maria Jesus Urkiola Soraluze (1930)
Lasarte-Oria
-
Estraperlo garaia (2)
Mila Gorostegi Alberdi (1936)
Azkoitia
-
Errazionamenduarekin negozioa
Joxe Mari Ezeiza (1925)
Amasa-Villabona
-
Gose handia pasa zuten
Pepi Astigarraga Urkola (1932)
Lasarte-Oria
-
Gerraostea: gosea, errazionamendua, estraperloa
Jose Eiguren Mendiguren (1927)
Lekeitio
-
Umeak astoarekin errotara; estraperloa
Mari Alberdi Aldalur (1933)
Azpeitia
-
Gerraoasteko errazionamendua; horman zuloa, uzta gordetzeko
Maria Iztueta Altuna (1931)
Baliarrain