Gose garaia
Hizlaria(k): Jerardo Mondragon Garai (1927) Herria: Arrasate (Gipuzkoa)
Errazionamendu garaiko kontuak. Labesua egiten zuten etxean. Olio falta. Boniatoa (patata) brasan prestatzen zuten. Telleria baserri txikia izanik, nahiko lan izaten zuten jan kontuetan.
Informazio gehiago: Gose garaia
Ekonomia gerraostean
-
Gerraosteko garai gogorrak
Inocencia Markotegi Razkin (1931)
Etxarri Aranatz
-
Hezur-muina jaten zuten
Ixabel Zuaznabar Irulegi (1938)
Lasarte-Oria
-
Errotako tranpak
Florentino Lamariano Agirre (1933)
Antzuola
-
Errazionamendu garaia Katean
Ramon Irastorza Artola (1927)
Irun
-
Kaletarrak artajorrara tripatruke gose-denboran
Eugenio Sagastizabal Beobide (1928)
Arrigorriaga
-
Bizikletak estraperloan
Antonio Goikoetxea Beobide (1917)
Hernani
-
Gariaren hainbesteko bat udalari
Maria Ixabel Garate Garate (1947) Antonio Irureta Irureta (1939)
Zestoa
-
Gerra ondorengo urte gogorrenak ez zituen ezagutu
Axun Oiartzabal Sagarzazu (1946)
Lezo
-
Estraperloko olio litroak 100 pezeta
Txomin Ibarluzea Garro (1929)
Etxebarria
-
Gaztainak bai, baina oliorik ez
Karmen Odriozola Igartua (1930) Sabina Odriozola Igartua (1934)
Oñati