Gose garaia
Hizlaria(k): Jerardo Mondragon Garai (1927) Herria: Arrasate (Gipuzkoa)
Errazionamendu garaiko kontuak. Labesua egiten zuten etxean. Olio falta. Boniatoa (patata) brasan prestatzen zuten. Telleria baserri txikia izanik, nahiko lan izaten zuten jan kontuetan.
Informazio gehiago: Gose garaia
Ekonomia gerraostean
-
Albizturko errota
Pakita Peñagarikano Elosegi (1926)
Tolosa
-
Tren bidezko kontrabandoa
Antonio Zubiarrain Otxotorena (1927)
Astigarraga
-
Gerra ostean gosea pasatakoa
Joxe Mari Soroa Berrotaran (1932)
Usurbil
-
Estraperloko kontu tristeak
Markos Manterola Zulaika (1937)
Aia
-
Etxeko ekoizpena entregatzera behartuta
Bernabe Belategi Lopez de Egino (1931)
Oñati
-
Errazionamendua eta estraperloa
Juanita Lizarralde Eskibel (1926)
Antzuola
-
Gerraostea
Pedro Nazabal Goñi (1936)
Etxarri Aranatz
-
Errazionamenduko ogia txakurrak ere ez zuen jaten
Maritxu Rekondo Iribar (1927)
Urnieta
-
Baserritarren esnea entregatu behar
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Gerraostean kaletarrak baserrira jatera; Eibarko grabatzaileari gertatua
Maria Arrazola Aldanondo (1929)
Mutriku