Gosete sasoian arrautza frijitua amaitzeko penaz
Hizlaria(k): Maria Jesus Urkiola Soraluze (1930) Herria: Lasarte-Oria (Gipuzkoa)
Gerraostean gosea pasa zuten. Arrautza frijitua jaten bazuen noizbait, bukatzeko penaz egoten zen, ez zekielako noiz izango zuen berriz halako aukerarik. Ogi beltza. Baserrietako jendea hobeto egon zen. Amaren jaiotetxetik (Azpeititik) bidaltzen zizkieten zenbait barazki. Bolada baten "auxilio social"en jaten zuen. Ez zegoen dirurik. Gose sasoian edozer gauza zen ona.
Informazio gehiago: Gosete sasoian arrautza frijitua amaitzeko penaz
Ekonomia gerraostean
-
Gose garaian arrautzak eta txerrikiak
Florentino Eizagirre Ayerza (1941)
Zarautz
-
Estraperloko kontu tristeak
Markos Manterola Zulaika (1937)
Aia
-
Donostiara arrain bila
Juan Joxe Azkue Iarza (1938) Seberiana Azkue Iarza (1932)
Donostia
-
Baserritarren esnea entregatu behar
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Gazetako bi errotak prezintatuta
Luis Izagirre Belategi (1924)
Elorrio
-
Kaletik tripa-truke lanera etorritakoak
Pedro Agiriano Urrutia (1932)
Arrasate
-
Guardia zibilengandik ihesi estraperloan
Antonio Sarasola Imaz (1929)
Anoeta
-
Gerraostean ogi beltza eta errazionamendua
Juan Arrieta Martinez (1924)
Markina-Xemein
-
Gerra ostean nola moldatzen ziren janaria lortzeko
Simona Azpiroz Nazabal (1926)
Berastegi
-
Industria Eskoriatzan; immigrazioa
Bernabe Errasti Ibarzabal (1910)
Eskoriatza