Gosete sasoian arrautza frijitua amaitzeko penaz
Hizlaria(k): Maria Jesus Urkiola Soraluze (1930) Herria: Lasarte-Oria (Gipuzkoa)
Gerraostean gosea pasa zuten. Arrautza frijitua jaten bazuen noizbait, bukatzeko penaz egoten zen, ez zekielako noiz izango zuen berriz halako aukerarik. Ogi beltza. Baserrietako jendea hobeto egon zen. Amaren jaiotetxetik (Azpeititik) bidaltzen zizkieten zenbait barazki. Bolada baten "auxilio social"en jaten zuen. Ez zegoen dirurik. Gose sasoian edozer gauza zen ona.
Informazio gehiago: Gosete sasoian arrautza frijitua amaitzeko penaz
Ekonomia gerraostean
-
Materiala errazionamenduan
Roberto Zabaleta Ozamiz (1934)
Eibar
-
Mugalarien hilotzak
Inazio Zubiarrain Otxotorena (1929)
Hernani
-
Garia entregatzea, ogi falta eta ehotzea
Juana Txurruka Osoro (1928)
Elgoibar
-
Gosea, estraperloa eta janaria entregatu beharra
Julian Beristain Bereziartua (1928)
Azpeitia
-
Ogirik ezean, taloa
Joxe Mari Zelaia Olano (1934)
Hernani
-
Gerra garaiko gosea
Jose Miguel Arbizu Lizarraga (1932)
Etxarri Aranatz
-
Barnetegian, goseak
Elbira Berriotxoa Muñoa (1925)
Arrasate
-
Gose garaia
Elbira Berriotxoa Muñoa (1925)
Arrasate
-
Dendak eta errazionamendua
Elbira Berriotxoa Muñoa (1925)
Arrasate
-
Errazionamendu garaia; estraperloa
Ramon Gerra Zubillaga (1938)
Donostia