Gosete sasoian arrautza frijitua amaitzeko penaz
Hizlaria(k): Maria Jesus Urkiola Soraluze (1930) Herria: Lasarte-Oria (Gipuzkoa)
Gerraostean gosea pasa zuten. Arrautza frijitua jaten bazuen noizbait, bukatzeko penaz egoten zen, ez zekielako noiz izango zuen berriz halako aukerarik. Ogi beltza. Baserrietako jendea hobeto egon zen. Amaren jaiotetxetik (Azpeititik) bidaltzen zizkieten zenbait barazki. Bolada baten "auxilio social"en jaten zuen. Ez zegoen dirurik. Gose sasoian edozer gauza zen ona.
Informazio gehiago: Gosete sasoian arrautza frijitua amaitzeko penaz
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendua
Beatriz Agirregomezkorta Zelaiaran (1926)
Pasaia
-
Diru gutxi eta gose handia
Jose Mari Arbelaitz Arozena (1932)
Hondarribia
-
Ezer barik gelditu ziren, baina lana beti
Kruzita Etxabe Garro (1930) Jesus Kortabitarte Madariaga (1927)
Gernika-Lumo
-
Behorrarekin errotara
Juanito Gonzalez Camio (1934)
Hondarribia
-
Gerraosteko lapurrak. Ura eta arropa garbiketa
Sebastiana Balanzategi Unzueta (1929)
Aramaio
-
Errazionamendua eta estraperloan ibili beharra
Jose Albizu Basterretxea (1930)
Gernika-Lumo
-
Errazionamendu garaia
Pilar Tolosa Amondarain (1935)
Amasa-Villabona
-
Gose sasoia
Katalin Bengoa Madariaga (1917) Soledad Luno Arenaza (1922)
Bermeo
-
Emazteak "kontrabandoan"
Leon Arambel (1932)
Aldude
-
Garia eta babarruna entregatu behar
Juanita Lizarralde Eskibel (1926)
Antzuola