Gosete sasoian arrautza frijitua amaitzeko penaz
Hizlaria(k): Maria Jesus Urkiola Soraluze (1930) Herria: Lasarte-Oria (Gipuzkoa)
Gerraostean gosea pasa zuten. Arrautza frijitua jaten bazuen noizbait, bukatzeko penaz egoten zen, ez zekielako noiz izango zuen berriz halako aukerarik. Ogi beltza. Baserrietako jendea hobeto egon zen. Amaren jaiotetxetik (Azpeititik) bidaltzen zizkieten zenbait barazki. Bolada baten "auxilio social"en jaten zuen. Ez zegoen dirurik. Gose sasoian edozer gauza zen ona.
Informazio gehiago: Gosete sasoian arrautza frijitua amaitzeko penaz
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloa eta errazionamendua
Mariano Izagirre Lakunza (1937) Paulo Izagirre Lakunza (1943)
Urretxu
-
Estraperlo ugari
Isabel Agirrebeitia Uribe (1926) Feli Uribe Alberdi (1928)
Durango
-
Gerra ondorengo gabeziak; janariak nola kontserbatzen zituzten
Maria Luisa Zabala Zubiarrain (1930)
Aduna
-
Oliorik ezean, esnegaina
Bitoriano Ansa Goenaga (1930)
Andoain
-
Koipeztatzaile, kontrabando garaian
Joxe Goñi Urreaga (1928)
Astigarraga
-
Gerra ostean seboa eta patata
Martzial Goenaga Gorriti (1925)
Usurbil
-
Gerra garaian Portugaletera
Iñaki Goikoetxea Sorondo (1933)
Pasaia
-
Politikak aitari lana kendu
Franzisko Sorregieta Anzizar ()
Amasa-Villabona
-
Txerria hil, eta ezkutatu
Pantxi Matxain Etxaniz (1928)
Donostia
-
Gerraostean, astoarekin errotara
Manuel Gereño Urretabizkaia (1929)
Pasaia