Ama estraperloan
Hizlaria(k): Begoña Sarasola Mitxelena (1938) Herria: Errenteria (Gipuzkoa)
Begoñaren ama oso abila zen josten; estraperloan ere aritzen zen: Nafarroara joaten zen Elizondora eta gazta, babarrunak, babak... ekartzen zituen gero hemen saltzeko. Etxean, hala ere, gosea pasa zuten gerra ostean. Gaztaina garaian, amak egosi egiten zituen eta haiekin zopak egiten zituen.
Informazio gehiago: Ama estraperloan
Ekonomia gerraostean
-
JAZ-Zubiaurre: artisautzatik industriara
Eduardo Zubiaurre Ariznabarreta (1972)
Eibar
-
Ogia estraperloan
Juli Berezibar Arabaolaza (1916)
Arrasate
-
Olio litroa 100 pezeta
Jesus Zearreta Etxabe (1926)
Amorebieta-Etxano
-
Gerraostean ogi txarra
Txomin Hormaetxea Uriagereka (1930)
Bermeo
-
Umetan umezain eta gosetuta
Teresa Aresti Izagirre (1924)
Amorebieta-Etxano
-
Gerra ostea baserrietan, kalean
Eibar
-
Gerraostean goseari aurre egin behar
Adoracion Zubiaurre Arozena (1922)
Zarautz
-
Goserik ez
Anttoni Arrondo Rivas (1929) Maritxu Arrondo Rivas (1930)
Donostia
-
Irina Nafarroatik estraperloan; etxean egindako ogia; ahia
Gregori Agirrezabala Iturbe () Paula Iturralde Ormaetxea (1926)
Anoeta
-
Taberna eta denda gerra aurretik, gerra garaian eta ostean
Agustin Guenaga Zelaia (1931) Maribel Guenaga Zelaia (1941) Jesusa Urkidi Arejitabelaustegi (1935)
Etxebarria