Seminarioan jatekoa urri
Hizlaria(k): Joanito Dorronsoro Goikoetxea (1936) Herria: Zumaia (Gipuzkoa)
Seminarioan ez zuten ondo jaten, gose urteak ziren eta. Andra Mariaren egunean bakoitza bere herrira joaten zen sotana jantzita eta "eskea" egiten zen. Babarruna biltzen zuten batez ere eta hari esker jaten zuten. Egunero babarruna.
Informazio gehiago: Seminarioan jatekoa urri
Ekonomia gerraostean
-
Gerra garaiko kontuak
Jose Ezenarro Isasti (1924) Maria Gurrutxaga Gartxotenea (1929)
Getaria
-
Kanpotarren etorrera
Esteban Olaizola Mitxelena (1944)
Lezo
-
Erregeen oparia: laranja eta goxokiak
Sabina Arruabarrena Oiarzabal (1928)
Astigarraga
-
Olio botila puskatu zitzaienekoa
Mertxe Uranga Uranga (1937)
Donostia
-
Senarrak eta biek janari-denda jarri zuten
Martina Iturrioz Lazkano (1933)
Lasarte-Oria
-
Gerraostean etxeko gaiak udaletxean entregatu behar
Txomin Ibarluzea Garro (1929)
Etxebarria
-
Estraperloko ogia eta patata
Resu Aizkorreta Arruabarrena (1931)
Pasaia
-
Txarrena etxerako, onena saltzeko
Domingo Euba Sagastigordia (1924)
Amorebieta-Etxano
-
Gose denborako bihurrikeriak
Fidel Izarra Larrea (1926)
Ermua
-
Ogia, etxean egindakoa
Rufina Oiarbide Garmendia (1924)
Baliarrain