Jateko aukera handiegirik ez
Hizlaria(k): Edurne Ormazabal Izagirre (1934) Maite Ormazabal Izagirre (1937) Herria: Zumarraga (Gipuzkoa)
Gerra garaian goserik ez zuten pasa, baina jateko aukera handiegirik ere ez zeukaten: babarrunak eta porru-patatak. Bazkaria amak prestatzen zuen eta denek elkarrekin bazkaltzen zuten.
Informazio gehiago: Jateko aukera handiegirik ez
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ostean kaletik baserrietara jatera
Antonia Solozabal Unamunzaga (1911)
Mallabia
-
Leikua entregatu beharra
Joxe Arozena Aranzasti (1933)
Hondarribia
-
Errazionamendu garaian lanean, kanpoan eta etxean
Enkarna Elosegi Benito (1922)
Zarautz
-
Gaztaina egosiak jaten zituzten artoa zuritu ondoren
Manuel Odriozola Otaegi (1931)
Anoeta
-
Amak estraperloan hartzen zituen jatekoak
Guadalupe Mendibe Goikoetxea (1925)
Ea
-
Angula eta sakarina kontrabandoa
Bittor Galarza Ugarte (1934)
Hondarribia
-
Errazionamendua
Karmen Odriozola Igartua (1930) Sabina Odriozola Igartua (1934)
Oñati
-
Jaunartze egunean, ogi zuria
Xanti Iparragirre Perurena (1934)
Errenteria
-
Baserrian janari faltarik ez
Jesusa Aranguren Olazabal (1910)
Azpeitia
-
Enrike estraperloan
Enrike Lujanbio Tajdus (1930)
Astigarraga