Jateko aukera handiegirik ez
Hizlaria(k): Edurne Ormazabal Izagirre (1934) Maite Ormazabal Izagirre (1937) Herria: Zumarraga (Gipuzkoa)
Gerra garaian goserik ez zuten pasa, baina jateko aukera handiegirik ere ez zeukaten: babarrunak eta porru-patatak. Bazkaria amak prestatzen zuen eta denek elkarrekin bazkaltzen zuten.
Informazio gehiago: Jateko aukera handiegirik ez
Ekonomia gerraostean
-
Txahala ezkutatzeko komeriak
Eusebio Areizaga Beain (1935)
Urretxu
-
Estraperloa "Pamplonica"n
Ebaristo Aiestaran Pikabea (1927) Maria Pilar Alkain Sarasola (1941) Kontxita Argote Altuna (1938)
Donostia
-
Estraperloko ogia eta olioa eta ganbaran egindako fideoak
Maria Jesus Manterola Amas (1927)
Zumaia
-
Arabarrak Ubideko errotara
Abelintxu Olano Olibares (1932)
Ubide
-
Baserrietan errazionamendurik ez
Jose Manuel Susperregi Zabala (1932)
Lezo
-
Errazionamendu garaiko janaria eta xaboia
Laureano Telleria Ordozgoiti (1935)
Segura
-
Ullastresen ekonomia plana
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Kortrabandoa
Felix Zabala Zalakain (1928)
Andoain
-
Estraperloa eta errazionamendua
Ramoni Goikoetxea Maiza (1920)
Donostia
-
Garia entregatu beharra; Zerrajeran lanean
Eusebio Lazkano Lizarralde (1917)
Oñati


