Jateko aukera handiegirik ez
Hizlaria(k): Edurne Ormazabal Izagirre (1934) Maite Ormazabal Izagirre (1937) Herria: Zumarraga (Gipuzkoa)
Gerra garaian goserik ez zuten pasa, baina jateko aukera handiegirik ere ez zeukaten: babarrunak eta porru-patatak. Bazkaria amak prestatzen zuen eta denek elkarrekin bazkaltzen zuten.
Informazio gehiago: Jateko aukera handiegirik ez
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloko tranpak
Jesusa Anitua Lejardi (1926)
Markina-Xemein
-
Ogia, etxean egindakoa
Rufina Oiarbide Garmendia (1924)
Baliarrain
-
Gari-jotzea; errota etxean
Angel Osa Martija (1934)
Deba
-
Errazionamendua
Serafin Ruiz Sagasti (1923)
Gernika-Lumo
-
Garia eta artoa entregatu beharra
Xanti Iparragirre Perurena (1934)
Errenteria
-
13 urterekin Otto Holke lantegian peoi
Faustino Urbieta Zinkunegi (1924)
Zumaia
-
Gose garaia
Pakita Anabitarte Guruzeaga (1920)
Donostia
-
Ogi txuria ogi beltzaren truke
Arantxa Urretabizkaia Bejarano (1947)
Donostia
-
Almeja biltzen
Miren Garmendia Urzelaieta (1936)
Lezo
-
Baserrietan errazionamendurik ez
Jose Manuel Susperregi Zabala (1932)
Lezo