Jateko aukera handiegirik ez
Hizlaria(k): Edurne Ormazabal Izagirre (1934) Maite Ormazabal Izagirre (1937) Herria: Zumarraga (Gipuzkoa)
Gerra garaian goserik ez zuten pasa, baina jateko aukera handiegirik ere ez zeukaten: babarrunak eta porru-patatak. Bazkaria amak prestatzen zuen eta denek elkarrekin bazkaltzen zuten.
Informazio gehiago: Jateko aukera handiegirik ez
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendurako txanda egitera
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Errotak estraperlo garaian
Xabier Iriondo Ibarguren (1934)
Zestoa
-
Isuna garia ehotzeagatik
Joxe Mari Yurramendi Larburu (1922)
Urnieta
-
Gerraostean ogia etxean egiten zuten
Miren Zumeta Egia (1936)
Lasarte-Oria
-
Hegazkinak zetozenean, ezkutura
Iñaxi Imaz Etxeberria (1932)
Hernani
-
Errazionamendua eta ogia
Juana Loroño Beaskoetxea (1923)
Amorebieta-Etxano
-
Elgoibarrera eta Altzolara esnea saltzera
Agustin Gurrutxaga Garate (1917)
Elgoibar
-
Errotara ezkutuan joan behar
Luisito Zelaia Balenziaga (1925)
Markina-Xemein
-
Gosea; tripa-truke lanak
Higinio Etxabe Getaria (1933)
Eskoriatza
-
Kontrabandoaren nondik norakoak: garaiak, oztopoak, arriskuak eta tratuak
Felix Olazabal Lekuona (1924)
Irun