Jateko aukera handiegirik ez
Hizlaria(k): Edurne Ormazabal Izagirre (1934) Maite Ormazabal Izagirre (1937) Herria: Zumarraga (Gipuzkoa)
Gerra garaian goserik ez zuten pasa, baina jateko aukera handiegirik ere ez zeukaten: babarrunak eta porru-patatak. Bazkaria amak prestatzen zuen eta denek elkarrekin bazkaltzen zuten.
Informazio gehiago: Jateko aukera handiegirik ez
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ostean goserik ez
Maria Dolores Kalonje Lizarazu (1930)
Donostia
-
Txapela, alpargata eta zakua nagusiki Azkoitiko industrian
Jacinta Garmendia Artetxe (1914)
Azkoitia
-
Errazionamendua eta errotara joan behar
Joxe Aierbe Iraola (1934)
Donostia
-
Gose garaia eta estatuaren babes falta
Angela Garmendia Arrieta (1927)
Urnieta
-
Dendan lapurtzeko estrategia landua
Inaxito Albisu Mendarte (1924)
Errenteria
-
Hondoratutako ontziko gomekin aberastu
Pedro Juan Akarregi Aboitiz (1921)
Lekeitio
-
Estraperloa eta ogi gogorra, baina goserik ez
Katalin Atxurra Alegria (1926) Teresa Erkiaga Korta (1927)
Lekeitio
-
JAZ-Zubiaurre: artisautzatik industriara
Eduardo Zubiaurre Ariznabarreta (1972)
Eibar
-
Errazionamendurako txanda egitera
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Errotako lana eta bizimodua
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa