Gerra osteko gosearen aurka estraperloa eta baserriko jeneroa
Hizlaria(k): Angel Amenabar Lasquibar (1932) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Gerra ostean, garia egiten zuten etxean, gari-sail handiak lantzen zituzten. Beraiek kontrabandoan ibiltzen ziren etxeko artoa eta garia Zizurkilgo errotan ehotzeko. Etxean ez zuten goserik pasa, bai baitzuten jateko nahikoa.
Informazio gehiago: Gerra osteko gosearen aurka estraperloa eta baserriko jeneroa
Ekonomia gerraostean
-
Abadeari garia erosi behar
Kontxi Garaitonandia Kortabarria (1936)
Aramaio
-
Muga-mugan
Ixabel Belar Olabarria (1914)
Bergara
-
Soldaduek jatekoa kentzen zieten
Iñaxi Imaz Etxeberria (1932)
Hernani
-
Artoa, taloak eta itxitako errotak
Primitibo Arregi Arizaga (1932)
Andoain
-
Txokolatea egiten errazionamendu garaian
Joxe Mari Gorrotxategi Pikasarri (1929)
Tolosa
-
Gerraostean goserik ez zuten pasa
Pilar Tolosa Amondarain (1935)
Amasa-Villabona
-
Gerra eta gosea
Agustin Lasarte Beraza (1930)
Donostia
-
Garia eho eta labesua, gauez
Karmen Odriozola Igartua (1930) Sabina Odriozola Igartua (1934)
Oñati
-
Arrazionamendua
Luis Mari Ormaetxea Atorrasagasti (1932)
Ermua
-
Garia kendu, artoa utzi
Felisa Arietaleanizbeaskoa Altzerreka (1927) Frantziska Arietaleanizbeaskoa Altzerreka (1929)
Elorrio