Gerra osteko gosearen aurka estraperloa eta baserriko jeneroa
Hizlaria(k): Angel Amenabar Lasquibar (1932) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Gerra ostean, garia egiten zuten etxean, gari-sail handiak lantzen zituzten. Beraiek kontrabandoan ibiltzen ziren etxeko artoa eta garia Zizurkilgo errotan ehotzeko. Etxean ez zuten goserik pasa, bai baitzuten jateko nahikoa.
Informazio gehiago: Gerra osteko gosearen aurka estraperloa eta baserriko jeneroa
Ekonomia gerraostean
-
Ogiari patata nahastu
Agustina Aierbe Goikoetxea (1923)
Idiazabal
-
Etxeandin banatzen zuten errazionamendua
Zeperino Mandaluniz Gorroño (1918)
Muxika
-
Amak estraperloan hartzen zituen jatekoak
Guadalupe Mendibe Goikoetxea (1925)
Ea
-
Gerra (VI): gosea eta janaria
Juan Larrañaga Alberdi (1921)
Zestoa
-
Oihalgintzako eta estraperloko dirua barra-barra
Lucia Areitioaurtena Isasi-Isasmendi (1925)
Ermua
-
Guardia Zibila, mikeleteak eta jatekoa
Jose Luis Pagoaga Soraluze (1943)
Mutriku
-
Txapela, alpargata eta zakua nagusiki Azkoitiko industrian
Jacinta Garmendia Artetxe (1914)
Azkoitia
-
Aita lanik gabe, bueltan
Mari Kruz Mendizabal Etxeberria (1923)
Errenteria
-
Ulertzen ez zituzten mehatxuak jasotzen zituztenumetan
Mertxe Bilbao Bilbao (1929)
Erandio
-
Gerraosteko gosea Errotabarrira joandakoan amaitu
Imanol Oruemazaga Baseta (1931)
Berriz