Gerra osteko gosearen aurka estraperloa eta baserriko jeneroa
Hizlaria(k): Angel Amenabar Lasquibar (1932) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Gerra ostean, garia egiten zuten etxean, gari-sail handiak lantzen zituzten. Beraiek kontrabandoan ibiltzen ziren etxeko artoa eta garia Zizurkilgo errotan ehotzeko. Etxean ez zuten goserik pasa, bai baitzuten jateko nahikoa.
Informazio gehiago: Gerra osteko gosearen aurka estraperloa eta baserriko jeneroa
Ekonomia gerraostean
-
Errotatik bueltan "guardia zibilak" bidean
Angel Amenabar Lasquibar (1932)
Andoain
-
Baserritik kanpo lanean
Dionisio Amundarain Alegria (1922)
Ibarra
-
Elizara eta herrira jeneroa entregatu behar
Mari Erezuma Elorriaga (1921)
Bermeo
-
Mugaz beste aldekoekin hizketan Bidasoa ibaian: nola eta noiz egin.
Ramon Irastorza Artola (1927)
Irun
-
Gosea pasatu zuten gerraostean
Kristina Iturrioz Burgoa (1934) Esther Moriones Aurre (1936)
Gernika-Lumo
-
Gobernuak tabernariei jarritako zergak
Jokin Muxika Lasa (1932)
Donostia
-
Gerra denboran txokolatea erosteko ilaran
Tomasa Urien Intxausti (1926)
Durango
-
Gerra garaian ez ziren konturatzen zer ari zen gertatzen
Felixa Izagirre Agirregabiria (1929)
Astigarraga
-
Gose garaia
Miren Iparragirre Alkorta (1934) Joxepa Iparragirre Izagirre (1934)
Donostia
-
Errotara gauez, estraperloan
Antonio Zubeldia Olano (1930)
Altzaga