Portuko janaria etxera eramaten zuten langileek
Hizlaria(k): Jabier Esnaola Akarreta (1939) Herria: Pasaia (Gipuzkoa)
Portura denetatik ekartzen zuten: azukrea, tipulak, platanoak, arroza... Langileek ere etxera eramaten zuten ahal zutenean, zulotxoak eginez, zakuak puskatuz...
Informazio gehiago: Portuko janaria etxera eramaten zuten langileek
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendu garaiko estraperloa
Francisca Seberiana Larrañaga Zubiaurre (1922)
Azpeitia
-
Kalean, gosea; baserrian, lana
Joxe Mari Iraola Olano (1929)
Tolosa
-
Olioa urtu behar
Josefina Lete Larrañaga (1934)
Antzuola
-
"Txuskoa" eta labesua
Bittori Zarrabeitia Lauzirika (1926)
Kortezubi
-
Gerra ostean, ogia etxean egin behar
Simona Maiz Labaka (1927)
Usurbil
-
Olioa txitxarroaren tripekin
Pedro Juan Akarregi Aboitiz (1921)
Lekeitio
-
Antxumeak ezkutuan ekarri
Jabier Goenaga Aiestaran (1925) Maria Eugenia Uriarte Urretabizkaia (1925)
Tolosa
-
Aitak erremolatxa jan, gosearen gosez
Miren Zarraga Pagola (1932)
Andoain
-
'Auxilio sozial', 'gota de leche' eta Gurutze Gorria
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Isuna patata ez deklaratzeagatik
Jose Aizpurua Murgoitio (1931) Patxi Esteibarlanda Aizpurua (1921)
Elorrio