Senarrak eta biek janari-denda jarri zuten
Hizlaria(k): Martina Iturrioz Lazkano (1933) Herria: Lasarte-Oria (Gipuzkoa)
Garai bateko Michelin lantegiko soldatarekin ez ziren iristen 1000 pezetara (hilean). Hilabetea pasatzeko lanak izan arren, sekula ez duela zorrik egin dio. Senarrak eta biek janari-denda jarri zuten. Dena zakuetan etortzen zen orduan eta jendeak justukoa erosten zuen. Gustatu egiten zitzaion jendearekin tratua.
Informazio gehiago: Senarrak eta biek janari-denda jarri zuten
Ekonomia gerraostean
-
Angiozar eta Ubera auzoetan errota ugari
Juane Lonbide Elorza (1929)
Bergara
-
Gerraostean jatekoa nola ezkutatzen zuten
Mirentxu Agote Aramendi (1933)
Donostia
-
Aitaren ganadu onari esker, etxean goserik ez
Juanito Unanue Aizpuru (1932)
Azpeitia
-
Ogia, etxean egindakoa
Rufina Oiarbide Garmendia (1924)
Baliarrain
-
Kalean baserrian baino are gose gehiago
Maria Angeles Belamendia Tolosa (1931)
Andoain
-
Estraperloa Arabatik
Pedro Agiriano Urrutia (1932)
Arrasate
-
Gerraosteko miseria
Zelestino Segurola Billagarai (1926)
Donostia
-
Gosea eta razionamentua gerra ostean
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Baserrian eginiko ogia eta errazionamendua
Rosario Aztiria Plazaola (1939)
Legazpi
-
Gerra denboran goserik ez
Iñaki Ormazabal Garmendia (1927)
Ordizia


