Errazionamendu garaia
Hizlaria(k): Ascension Arregi Leturiaga (1916) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Gerra ostean itxi zutenetik ez da berriro ireki Arantzazuko errota. Orduan kaleko Liñatzibarreko errotara eramaten zuten garia. Hamabostean behin olioa eta kafe apurtxo bat jasotzen zuten errazionamenduan. Eho gabeko laurdendutako artoarekin egindako opil batzuk ere egunero ematen zizkieten, baina jangaitzak ziren, Asunzionek dioenez.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaia
Ekonomia gerraostean
-
Gose eta jeneroa entregatu behar
Agustin Legorburu Uriarte (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Mundakako erregaterak
Elisa Kalzada Ugalde (1929)
Busturia
-
Errotara, artoarekin, gero taloa egiteko
Joxe Mari Urola Oiartzabal (1934)
Andoain
-
Errazionamendu garaiko estraperloa
Francisca Seberiana Larrañaga Zubiaurre (1922)
Azpeitia
-
Ogi falta, baina ez jateko falta
Krispin Arregi Mendiolagarai (1936)
Amorebieta-Etxano
-
Zartaginari keinua olioarekin eta aurrera
Maddi Garmendia Lopetegi (1929)
Lezo
-
Gerra ostean janaria lortzeko ezkutuan ibili behar
Pako Lizarraga Peña (1935)
Hondarribia
-
Errenteriatik Nafarroako baserrietara jateko eske
Joxe Gaztelumendi Aiestaran (1925)
Errenteria
-
Taloa eta ogia
Manuel Iñarra Lizaratzu (1924) Inaxi Oiartzabal Etxeberria (1929)
Oiartzun
-
Gerraostean baserriko jeneroa entregatu beharra
Elena Sarraua Amutxastegi (1929) Jose Luis Sarraua Amutxastegi (1933)
Zaldibar