Errazionamendu garaia
Hizlaria(k): Ascension Arregi Leturiaga (1916) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Gerra ostean itxi zutenetik ez da berriro ireki Arantzazuko errota. Orduan kaleko Liñatzibarreko errotara eramaten zuten garia. Hamabostean behin olioa eta kafe apurtxo bat jasotzen zuten errazionamenduan. Eho gabeko laurdendutako artoarekin egindako opil batzuk ere egunero ematen zizkieten, baina jangaitzak ziren, Asunzionek dioenez.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaia
Ekonomia gerraostean
-
Leikua entregatu beharra
Joxe Arozena Aranzasti (1933)
Hondarribia
-
Labeko sua, ogia
Fernando Alegria Goiri (1923)
Muxika
-
Gerraosteko errazionamendua
Jose Miguel Elosegi Aldasoro (1933)
Tolosa
-
Babarruna artoarekin nahasten zuten
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur
-
Gerra denboran elikatzea; errazionamendua
Julian Astola Argoitia (1926)
Aramaio
-
Erbesteratutako haurrak
Jabier Amunarriz Andonegi (1924)
Donostia
-
Ahizparen ezkontza II
Benita Gallastegi Galartza (1923)
Soraluze
-
Arrautza bakarreko tortilla
Maritxu Ibarguren Amondarain (1934)
Errenteria
-
Txahalen prezioa ezberdina Gipuzkoan eta Bizkaian
Joseba Mirena Agirre Mugerza (1935)
Mutriku
-
Estraperloko ogia eta olioa eta ganbaran egindako fideoak
Maria Jesus Manterola Amas (1927)
Zumaia