Ogi falta, baina ez jateko falta
Hizlaria(k): Krispin Arregi Mendiolagarai (1936) Herria: Amorebieta-Etxano (Bizkaia)
Gerraostean ogi falta zuten. Errazionamenduan ematen zizkieten tabakoa, olioa, ogia... Eubaraino joan behar izaten ziren txusko beltzaren (ogia) bila, eta behin etxera heldu orduko jan zuen eta kokotekoa jaso zuen. Hala ere, ez zuten jateko faltarik nahiz eta 10 neba-arreba izan. Tropa itzela bizi ei ziren etxean. Denek jaten zuten ontzi beretik.
Informazio gehiago: Ogi falta, baina ez jateko falta
Ekonomia gerraostean
-
Kapritxorik ez
Ixabel Belar Olabarria (1914)
Bergara
-
Itsasontzien motorrak
Xabier Irureta Sasiain (1936)
Zumaia
-
Estraperlo garaia (1)
Mila Gorostegi Alberdi (1936)
Azkoitia
-
Errazionamendua eta estraperloa; guardia zibilak
Mertxe Aizpurua Zeberio (1925) Joxe Torregarai Gorostidi (1937)
Usurbil
-
Antiguako kuartelean estutasun ederrak
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
"Tertzerako" errazionamendua
Isidoro Mugerza San Martin (1927)
Mendaro
-
Baserritarrek uzta eman beharra
Teodoro Mujika Salaberria (1924)
Zizurkil
-
Errotara gauez, estraperloan
Antonio Zubeldia Olano (1930)
Altzaga
-
Ardoa gutxi baina tabakorri asko
Santi Villareal Barrena (1935)
Amorebieta-Etxano
-
Poltsikoan gazta eta ogia
Mari Alberdi Aldalur (1933)
Azpeitia