Errazionamendu garaiko janaria eta xaboia
Hizlaria(k): Laureano Telleria Ordozgoiti (1935) Herria: Segura (Gipuzkoa)
Xaboia etxean egiten zuten, eta gogoan du hori lortzeko prozesua. Garai hartan, janaria juxtu-juxtu erosten zuten. Baserrikoak kalekoak baino hobeto bizi ziren. Beraien etxean izaten zuten janariaz hitz egiten du. Errazionamendua zen garai hartan.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaiko janaria eta xaboia
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ostean aitak lana bilatzeko izandako arazoak
Joxe Mari Zuloaga Etxebeste (1932)
Errenteria
-
Errazionamendua
Juan Joxe Azkue Iarza (1938) Seberiana Azkue Iarza (1932)
Donostia
-
Soloak ematen zuena jaten zen
Laura Arrizabalaga Zarraonaindia (1929)
Ibarrangelu
-
Olio botilaren disgustua
Joxepa Goikoetxea Genua (1920)
Hondarribia
-
Lau txerri hil zituzten urtea
Pedro Jauregi Sorondo (1922)
Andoain
-
Antzuolara, irin bila
Mariano Izagirre Lakunza (1937)
Urretxu
-
Gerra osteko gosea
Pilar Barrena Kortabarria (1922)
Oñati
-
Materiala errazionamenduan
Roberto Zabaleta Ozamiz (1934)
Eibar
-
Errazionamenduko kartila, kaleko senideentzat
Kontxi Garaitonandia Kortabarria (1936)
Aramaio
-
Koinataren enpresan hamahiru urtez
Xabier Oiarbide Oliden (1937)
Pasaia