Errazionamendu garaiko janaria eta xaboia
Hizlaria(k): Laureano Telleria Ordozgoiti (1935) Herria: Segura (Gipuzkoa)
Xaboia etxean egiten zuten, eta gogoan du hori lortzeko prozesua. Garai hartan, janaria juxtu-juxtu erosten zuten. Baserrikoak kalekoak baino hobeto bizi ziren. Beraien etxean izaten zuten janariaz hitz egiten du. Errazionamendua zen garai hartan.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaiko janaria eta xaboia
Ekonomia gerraostean
-
Benetako gosea
Agustin Legorburu Uriarte (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Errotak ezkutuan lanean eta kontrabandoa
Joxe Mari Lertxundi Zuloaga (1932)
Aia
-
Aita kontrabandoan eta kontrabandoaren arriskuak
Andoni Etxarri (1943)
Hendaia
-
Arrain saltzaileak
Manuel Oliden Kortajarena (1941)
Donostia
-
Kontrabandoari esker aurrera atera zen Usurbil
Joxe Torregarai Gorostidi (1937)
Usurbil
-
Estraperloa gauean izaten al zen?
Maria Pilar Cia Gaztelu (1938) Tomas Cia Gaztelu (1933)
Baztan
-
8 urtera arte gosea ase ezinik
Joxe Makazaga Arruabarrena (1935)
Zarautz
-
Tren txikiko estraperloa II
Pedro Jauregi Sorondo (1922)
Andoain
-
Txokolatea, ogi horia eta kokoa
Libe Garbizu Irazu (1936)
Pasaia
-
Errazionamenduko ogia
Rafael Ollokiegi Yeregi (1937)
Lasarte-Oria


