Errazionamendu garaiko janaria eta xaboia
Hizlaria(k): Laureano Telleria Ordozgoiti (1935) Herria: Segura (Gipuzkoa)
Xaboia etxean egiten zuten, eta gogoan du hori lortzeko prozesua. Garai hartan, janaria juxtu-juxtu erosten zuten. Baserrikoak kalekoak baino hobeto bizi ziren. Beraien etxean izaten zuten janariaz hitz egiten du. Errazionamendua zen garai hartan.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaiko janaria eta xaboia
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ostean, diru gutxi eta errazionamendua
Mertxe Larrarte Zuzaia (1933)
Hondarribia
-
Bernarda estraperlista
Anastasia Ormaetxea Ormaetxea (1927)
Bermeo
-
Arraiketan
Ebaristo Genbelzu Sansinenea (1925)
Hernani
-
Olioa Cascante herritik estraperloan
Juan Migel Aranbarri Atxa (1940)
Azkoitia
-
Auzoko errotak
Jose Luis Arrieta Iparragirre (1933)
Mutriku
-
Estraperloko gantza erosten zuten, olioa garestia zen
Lucia Etxabe Zubizarreta (1927)
Soraluze
-
Soldadutza (VI): ogia eta etxerako baimenak
Juan Larrañaga Alberdi (1921)
Zestoa
-
Estraperlora bizikletaz Nafarroara
Patxi Maiza Urrestarazu (1933)
Ordizia
-
Baserritarrek uzta eman beharra
Teodoro Mujika Salaberria (1924)
Zizurkil
-
Landetako fundizioa eta beste lantoki batzuk
Pablito Olalde Etxabe (1922)
Azkoitia