Gerra ostean janariarekin ondo moldatzen ziren
Hizlaria(k): Kristina Bengoetxea Urruzmendi (1921) Herria: Usurbil (Gipuzkoa)
Gerra ostean ez zuten goserik pasa. Taloa jaten zuten, txerriak eta oiloak zituzten... Janaria entregatu egin behar izaten zuten. Kaletik jendea baserrira joaten zen jatera tarteka. Etxean taloak nola egiten zituzten azaltzen du.
Informazio gehiago: Gerra ostean janariarekin ondo moldatzen ziren
Ekonomia gerraostean
-
Lesakara gauez, artoarekin
Anjel Elizalde Elizalde (1922)
Donostia
-
Errazionamendua
Rafa Armendariz Gainza (1926)
Gernika-Lumo
-
Baserritarrei dena errekisatzen zieten
Flora Gauba Lete (1922)
Bergara
-
Kaletarrek baino gose gutxiago izan zuten gerraostean
Juan Berezibar Ibabe (1930)
Arrasate
-
Gose garaiko ohiturak barru-barruan
Josu Alberdi Arregi (1936)
Zarautz
-
Garia eta artoa baserrian, errotara estraperloan
Serapio Undabarrena Meabe (1930)
Gernika-Lumo
-
Estraperloan erositako materiala ezkutatzen
Lucia Farras Laskurain (1926)
Bergara
-
Lezon ezkondu eta Lesakara bazkaltzera
Euxebi Zabala Zapirain (1926)
Errenteria
-
Auzo-erromeriak; gerraosteko egoera
Eulali Madinabeitia (1924)
Aretxabaleta
-
Partila egiten zenean ordaintzen ziren dendetako zorrak
Joxe Mari Galparsoro Sustaeta (1940)
Mutriku