Gerra ostean janariarekin ondo moldatzen ziren
Hizlaria(k): Kristina Bengoetxea Urruzmendi (1921) Herria: Usurbil (Gipuzkoa)
Gerra ostean ez zuten goserik pasa. Taloa jaten zuten, txerriak eta oiloak zituzten... Janaria entregatu egin behar izaten zuten. Kaletik jendea baserrira joaten zen jatera tarteka. Etxean taloak nola egiten zituzten azaltzen du.
Informazio gehiago: Gerra ostean janariarekin ondo moldatzen ziren
Ekonomia gerraostean
-
Kalean baserrian baino are gose gehiago
Maria Angeles Belamendia Tolosa (1931)
Andoain
-
Karabineroekin konpondu behar estraperloan jarduteko
Salbador Anakabe Mendieta (1925)
Lekeitio
-
Jateko eskasia, Durango eta Gernikaraino irinetan
Carmen Irusta Alakano (1922)
Muxika
-
Aita kontrabandoan eta kontrabandoaren arriskuak
Andoni Etxarri (1943)
Hendaia
-
Gerra osteko goseari aurre egiten
Gregoria Albizu Beraza (1930)
Tolosa
-
Errazionamendu garaiko janaria eta xaboia
Laureano Telleria Ordozgoiti (1935)
Segura
-
Olibet gaileta-fabrikako gaileta bila
Xebastiana Agirre Telletxea (1927)
Lezo
-
Oso diru gutxi jantzietarako ere
Miren Jone Azurza Aristegieta (1929)
Donostia
-
Gose garaiko kontuak
Eustaki Bergara Guridi (1917)
Oñati
-
Bababarruna biltzera joandako emakumeen tranpak
Eugenio Iza Mujika (1935) Martina Urretabizkaia Etxeberria (1936)
Arama