Gerra ostean janariarekin ondo moldatzen ziren
Hizlaria(k): Kristina Bengoetxea Urruzmendi (1921) Herria: Usurbil (Gipuzkoa)
Gerra ostean ez zuten goserik pasa. Taloa jaten zuten, txerriak eta oiloak zituzten... Janaria entregatu egin behar izaten zuten. Kaletik jendea baserrira joaten zen jatera tarteka. Etxean taloak nola egiten zituzten azaltzen du.
Informazio gehiago: Gerra ostean janariarekin ondo moldatzen ziren
Ekonomia gerraostean
-
Donostiako kofradia, gose urteak asetuz
Manuel Oliden Kortajarena (1941)
Donostia
-
Auzoko errotak prezintatuta eta gauez Aizpurutxora joan behar
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara
-
Gerraosteko jatekoak
Isabel Etxanobe Oteiza (1926)
Mañaria
-
Gose garaia
Jerardo Mondragon Garai (1927)
Arrasate
-
Egun osorako ogi zati bat
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Merkatu beltza
Xelextin Saroiberri (1919)
Urepele
-
Gerraostean goserik ez
Xabier Oiarbide Oliden (1937)
Pasaia
-
Gerraostea Bergaran
Florita Izuskiza Zubizarreta (1927)
Bergara
-
Alargunak eta eskaleak
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Kontrabando lanetan
Laxaro Iparragirre Perurena (1929)
Errenteria


