Gerra ostean janariarekin ondo moldatzen ziren
Hizlaria(k): Kristina Bengoetxea Urruzmendi (1921) Herria: Usurbil (Gipuzkoa)
Gerra ostean ez zuten goserik pasa. Taloa jaten zuten, txerriak eta oiloak zituzten... Janaria entregatu egin behar izaten zuten. Kaletik jendea baserrira joaten zen jatera tarteka. Etxean taloak nola egiten zituzten azaltzen du.
Informazio gehiago: Gerra ostean janariarekin ondo moldatzen ziren
Ekonomia gerraostean
-
1941 inguruan pasatako gosea
Juan Arizaga Larreategi (1927) Jose Luis Unamuno Gorrotxategi (1928)
Soraluze
-
Errotan beti ez berri onak
Beñardo Irastortza Amiano (1928)
Irun
-
Errazionamenduan emandakoa txahalentzat
Anjel Alberdi Aldalur (1930)
Azpeitia
-
Oporretara Ataungo baserrira
Maria Rosario Mujika Imaz (1934)
Ordizia
-
Errotaria ezkutuan lanean eta guardia zibilak sukaldean afaltzen
Bitori Aranburu Altube (1934)
Bergara
-
Igerilekuen lurra Alfarentzat
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Goserik ez
Anttoni Arrondo Rivas (1929) Maritxu Arrondo Rivas (1930)
Donostia
-
Mugalarien hilotzak
Inazio Zubiarrain Otxotorena (1929)
Hernani
-
Hautsekin egindako tortilla
Miren Josune Tolaretxipi Lizarralde (1926)
Donostia
-
Irin bila joaten ziren gauez
Antonio Zubiarrain Otxotorena (1927)
Astigarraga