Gerra ostean janariarekin ondo moldatzen ziren
Hizlaria(k): Kristina Bengoetxea Urruzmendi (1921) Herria: Usurbil (Gipuzkoa)
Gerra ostean ez zuten goserik pasa. Taloa jaten zuten, txerriak eta oiloak zituzten... Janaria entregatu egin behar izaten zuten. Kaletik jendea baserrira joaten zen jatera tarteka. Etxean taloak nola egiten zituzten azaltzen du.
Informazio gehiago: Gerra ostean janariarekin ondo moldatzen ziren
Ekonomia gerraostean
-
Galeperren bila
Joseba Mirena Agirre Mugerza (1935)
Mutriku
-
Gauez erosketak eta banaketak egiten
Antonio Sarasola Imaz (1929)
Anoeta
-
Gerraosteko gosea
Maria Luisa Jaka Legorburu (1935)
Donostia
-
3. mailako hileta
Xanti Iparragirre Perurena (1934)
Errenteria
-
Gerraosteko gosea
Juantxo Arteaga Yeregi (1937)
Lasarte-Oria
-
Kontrabandoan hamasei urterekin
Fermin Zelaieta Lastiri (1939)
Sunbilla
-
Libra eta erdi haragi
Joseba Lasa Garmendia (1934) Rosario Lasa Garmendia (1938)
Ordizia
-
Txekorrak estraperloan erosi eta saltzen
Sabino Etxabeguren Artola (1927)
Anoeta
-
Errazionamenduko ogia txakurrarentzat
Felisa Arza Urdangarin (1912)
Ataun
-
Baserriari esker, goserik ez
Micaela Sasiain Ormazabal (1929)
Lasarte-Oria