Gerra ostean janariarekin ondo moldatzen ziren
Hizlaria(k): Kristina Bengoetxea Urruzmendi (1921) Herria: Usurbil (Gipuzkoa)
Gerra ostean ez zuten goserik pasa. Taloa jaten zuten, txerriak eta oiloak zituzten... Janaria entregatu egin behar izaten zuten. Kaletik jendea baserrira joaten zen jatera tarteka. Etxean taloak nola egiten zituzten azaltzen du.
Informazio gehiago: Gerra ostean janariarekin ondo moldatzen ziren
Ekonomia gerraostean
-
Goseak ostera bultzatu zuen jendea
Joxe Bixente Etxabe Arregi (1922)
Arrasate
-
Lehen bi taloak maistrarentzat
Migel Urdanpilleta Otegi (1935)
Hernani
-
Errazionamenduko olioa jasotzean, purrustadak
Migel Ansa Goenaga (1937)
Andoain
-
Ogi zuria edo Francoren ogia
Ebaristo Aiestaran Pikabea (1927) Maria Pilar Alkain Sarasola (1941) Kontxita Argote Altuna (1938) Joxe Manuel Mendiola Arteaga (1948)
Donostia
-
JAZ-Zubiaurre: Merkatuak zabaltzen
Eduardo Zubiaurre Ariznabarreta (1972)
Eibar
-
Gerran ezin labea isiotu
Juanita Bilbao Olabarriaga (1923)
Arratzu
-
Oliorik ezean, txerriaren koipea
Maria Angeles Gorriño Aranburu (1944)
Mendata
-
Errazionamendua eta ogia
Juana Loroño Beaskoetxea (1923)
Amorebieta-Etxano
-
Gosea, estraperloa eta janaria entregatu beharra
Julian Beristain Bereziartua (1928)
Azpeitia
-
Garia eta indabak entregatu behar
Cipriano Diaz de Mendibil Biteri (1924) Garbiñe Diaz de Mendibil Biteri (1932)
Legutio