Gerra ostean janariarekin ondo moldatzen ziren
Hizlaria(k): Kristina Bengoetxea Urruzmendi (1921) Herria: Usurbil (Gipuzkoa)
Gerra ostean ez zuten goserik pasa. Taloa jaten zuten, txerriak eta oiloak zituzten... Janaria entregatu egin behar izaten zuten. Kaletik jendea baserrira joaten zen jatera tarteka. Etxean taloak nola egiten zituzten azaltzen du.
Informazio gehiago: Gerra ostean janariarekin ondo moldatzen ziren
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean Bilbo aldetik jende asko eskean
Txomin Ibarluzea Garro (1929)
Etxebarria
-
Errazionamenduko janaria non, noiz eta nolakoa
Reme Gaztelumendi Goikoetxea (1925)
Pasaia
-
Kalean baserrian baino are gose gehiago
Maria Angeles Belamendia Tolosa (1931)
Andoain
-
Herriko idazkaria lagun, ehotakoa entregatzetik libratu
Miren Odriozola Jaio (1919)
Ajangiz
-
Aranoko errotara irin bila
Inaxio Aramendi Telletxea (1928)
Astigarraga
-
Gerra ostean baserrian bizitzearen abantailak eta eragozpenak
Beñardo Irastortza Amiano (1928)
Irun
-
Gabardinak egiteko plastikoa
Fermin Larrarte Zuzaia (1927)
Hondarribia
-
Goserik ez
Hirune Etxebarria Bastegieta (1923)
Gernika-Lumo
-
Babarruna eta artoa entregatu beharra
Antonio Larzabal Urdanpilleta (1935)
Donostia
-
Estraperloa II: Tolosatik
Xalbadora Roldan Iturrioz (1922)
Andoain