Gerra ostean janariarekin ondo moldatzen ziren
Hizlaria(k): Kristina Bengoetxea Urruzmendi (1921) Herria: Usurbil (Gipuzkoa)
Gerra ostean ez zuten goserik pasa. Taloa jaten zuten, txerriak eta oiloak zituzten... Janaria entregatu egin behar izaten zuten. Kaletik jendea baserrira joaten zen jatera tarteka. Etxean taloak nola egiten zituzten azaltzen du.
Informazio gehiago: Gerra ostean janariarekin ondo moldatzen ziren
Ekonomia gerraostean
-
Aizarnazabalera errotara
Jose Ezenarro Isasti (1924) Maria Gurrutxaga Gartxotenea (1929)
Getaria
-
Aita estraperloan aritzeagatik kartzelara eraman zutenekoa
Anita Tolosa Goikoetxea (1941)
Urnieta
-
Leikua entregatu beharra
Joxe Arozena Aranzasti (1933)
Hondarribia
-
Neskame, gose garaian
Felipa Urkia Elorza (1922)
Oñati
-
Gerraosteko gosea; gauez errotara.
Antonio Eizagirre Uranga (1933) Pakita Uria Mancisidor (1937)
Zarautz
-
Maindireak garbitzen
Inocencia Markotegi Razkin (1931)
Etxarri Aranatz
-
Tailer indartsuak Eibarren
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Oiloak ostu jan ahal izateko
Soledad Luno Arenaza (1922)
Bermeo
-
Morokilak eta taloak
Tomas Alkorta Barruetabeña (1937)
Mutriku
-
Gerra ostean baserri askotan erein zen tabakoa
Enrike Mugarza Idarraga (1932)
Mallabia


