Gerra ostean janariarekin ondo moldatzen ziren
Hizlaria(k): Kristina Bengoetxea Urruzmendi (1921) Herria: Usurbil (Gipuzkoa)
Gerra ostean ez zuten goserik pasa. Taloa jaten zuten, txerriak eta oiloak zituzten... Janaria entregatu egin behar izaten zuten. Kaletik jendea baserrira joaten zen jatera tarteka. Etxean taloak nola egiten zituzten azaltzen du.
Informazio gehiago: Gerra ostean janariarekin ondo moldatzen ziren
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean ogi falta
Jose Saenz de Biteri Saenz de Biteri (1925) Nemesio Ugarte Ortiz de Zarate (1925)
Legutio
-
Errotak itxita egon zireneko trikimailuak
Pakita Errasti Loiti (1931)
Urretxu
-
Baserriko janaria, gosea eta kontrabandoa
Maria Zabala Egues (1914)
Elduain
-
Gerra ondoko gosea
Enriketa Aranburu Garaiar (1926)
Hernani
-
Arto zakuekin Hernanira autobusez
Migel Aldasoro Gonzalez (1930)
Donostia
-
Txerria partitzerakoan "odolkiak ordainetan"
Joxe Ramon Aranburu Ugartemendia (1941)
Alkiza
-
Errotak
Maximo Undabeitia Zabala (1919)
Muxika
-
Errazionamendua
Mari Karmen Gerrikabeitia Garramiola (1929)
Etxebarria
-
Egurra eta ikatza; errazionamendua
Antxoni Etxarri Gereño (1932)
Pasaia
-
Estraperlo garaia
Bixenta Arrieta Arrieta (1929)
Donostia