Gerra ostean janariarekin ondo moldatzen ziren
Hizlaria(k): Kristina Bengoetxea Urruzmendi (1921) Herria: Usurbil (Gipuzkoa)
Gerra ostean ez zuten goserik pasa. Taloa jaten zuten, txerriak eta oiloak zituzten... Janaria entregatu egin behar izaten zuten. Kaletik jendea baserrira joaten zen jatera tarteka. Etxean taloak nola egiten zituzten azaltzen du.
Informazio gehiago: Gerra ostean janariarekin ondo moldatzen ziren
Ekonomia gerraostean
-
Guardia Zibila etxea arakatzen
Bittori Zapiain Mendiola (1929)
Astigarraga
-
Gose denborako kontuak
Patxi Bengoa Sagasta (1932)
Arrasate
-
Antzuolako Errotabarrira bidean Goardia Zibilekin topo
Joxe Mari Mujika Jauregi (1930)
Bergara
-
Taberna eta denda gerra aurretik, gerra garaian eta ostean
Agustin Guenaga Zelaia (1931) Maribel Guenaga Zelaia (1941) Jesusa Urkidi Arejitabelaustegi (1935)
Etxebarria
-
Gerra ostean goserik ez
Maria Dolores Kalonje Lizarazu (1930)
Donostia
-
Ezkondu eta gero, lana utzi behar
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Astoa oso baliagarria zen. Errazionamenduko tabakoa
Juan Mari Uribarren Leturiaga (1938)
Aramaio
-
Errazionamendua hartzera herrira
Milagros Telleria Azurmendi (1927) Gregori Telleria Mintegi (1922)
Zerain
-
Gerrako galtzaileen eta irabazleen arteko lubakia
Jaione Isazelaia Igartua (1959)
Bergara
-
Epeleko errotara
Antonio Errazkin Beldarrain (1932)
Hernani