Gerra osteko elikadura
Hizlaria(k): Rita Larrea Lopetegi (1930) Herria: Lezo (Gipuzkoa)
Gerra ostean gosete eta miseria handia egon zen. Auzoan bazeukaten artoa txikitzeko makina bat; handik lortutako "irina" esnetan egosi eta jan egiten zuten: "Pantxito" deitzen zioten plater horri. Babarruna eta odolkia asko jan zuten garai hartan; ogia, ordea, ez zegoen eta taloa jaten zuten.
Informazio gehiago: Gerra osteko elikadura
Ekonomia gerraostean
-
Auzoko errotak prezintatuta eta gauez Aizpurutxora joan behar
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara
-
Errazionamendua
Beatriz Agirregomezkorta Zelaiaran (1926)
Pasaia
-
Baserrian, lan asko eta diru gutxi
Txomin Garmendia Galarza (1934)
Berrobi
-
Olioak astebeteko jornala balio zuen
Juantxo Arteaga Yeregi (1937)
Lasarte-Oria
-
Etxean egindako ogia eta estraperloa
Maria Hipolita Aldai Eizagirre (1929)
Azkoitia
-
Gerraostean goserik ez
Juanita Gangoiti Etxebarria (1923)
Gernika-Lumo
-
Gerraosteko premia
Adela Telleria Gallastegui (1924)
Eibar
-
Gerraostean, asko fraide eta apaiz
Emilio Lizeaga Aranburu (1936)
Hernani
-
Ama estraperloan
Begoña Sarasola Mitxelena (1938)
Errenteria
-
Gerra denboran, gosea
Javier Aristi Aizpurua (1930)
Zestoa