Gerra osteko elikadura
Hizlaria(k): Rita Larrea Lopetegi (1930) Herria: Lezo (Gipuzkoa)
Gerra ostean gosete eta miseria handia egon zen. Auzoan bazeukaten artoa txikitzeko makina bat; handik lortutako "irina" esnetan egosi eta jan egiten zuten: "Pantxito" deitzen zioten plater horri. Babarruna eta odolkia asko jan zuten garai hartan; ogia, ordea, ez zegoen eta taloa jaten zuten.
Informazio gehiago: Gerra osteko elikadura
Ekonomia gerraostean
-
Libra eta erdi haragi
Joseba Lasa Garmendia (1934) Rosario Lasa Garmendia (1938)
Ordizia
-
Behar handiko garaietan, katua asko jaten zen
Fernantxo Intxaurrandieta Aizpurua (1947)
Lezo
-
Baserriko jeneroa ezkutatu beharra
Katalin Atxurra Alegria (1926)
Lekeitio
-
Gose garaian, baserritarren laguntza
Begoña Gabilondo Etxaniz (1921)
Azkoitia
-
Errazionamendua
Karmen Goñi Insausti (1921)
Etxarri Aranatz
-
Juan profesional Vigon
Juan Arrieta Martinez (1924)
Markina-Xemein
-
Gerraosteko gosea
Teodoro Mujika Salaberria (1924)
Zizurkil
-
Errazionamendu garaia
Pedro Iraola Belza (1941)
Amasa-Villabona
-
Errazionamendu garaia Katean
Ramon Irastorza Artola (1927)
Irun
-
Baserriko jeneroa udaletxean entregatu behar
Juana Loroño Beaskoetxea (1923)
Amorebieta-Etxano


