Gerra osteko elikadura
Hizlaria(k): Rita Larrea Lopetegi (1930) Herria: Lezo (Gipuzkoa)
Gerra ostean gosete eta miseria handia egon zen. Auzoan bazeukaten artoa txikitzeko makina bat; handik lortutako "irina" esnetan egosi eta jan egiten zuten: "Pantxito" deitzen zioten plater horri. Babarruna eta odolkia asko jan zuten garai hartan; ogia, ordea, ez zegoen eta taloa jaten zuten.
Informazio gehiago: Gerra osteko elikadura
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean jatekoa nola ezkutatzen zuten
Mirentxu Agote Aramendi (1933)
Donostia
-
Babarrunak garrafoietan gordeta
Joxe Zabaleta Labandibar (1929)
Oiartzun
-
Gerraostean goserik pasa ez
Raimunda Basurto Lazkano (1921) Agustina Garmendia Lazkano (1921) Jesusita Manterola Larrañaga (1922)
Getaria
-
Gerrasosteko industria Eibarren
Aurora Bascaran Martínez (1933)
Eibar
-
Olibet gaileta-fabrikako gaileta bila
Xebastiana Agirre Telletxea (1927)
Lezo
-
Gerra ondorengo gabeziak
Joxepa Artola Artola (1930)
Lizartza
-
Guardia Zibila ogi bila Antzuolara
Angeli Telleria ()
Antzuola
-
Txerria urtero hiltzen zuten
Joxe Mari Irizar Ansa (1940)
Donostia
-
Sindikatuaren kexa
Juli Bedia Iriarte (1919)
Arrasate
-
Patata eta angula kontrabandoa
Joxe Arozena Aranzasti (1933)
Hondarribia