Gerra osteko elikadura
Hizlaria(k): Rita Larrea Lopetegi (1930) Herria: Lezo (Gipuzkoa)
Gerra ostean gosete eta miseria handia egon zen. Auzoan bazeukaten artoa txikitzeko makina bat; handik lortutako "irina" esnetan egosi eta jan egiten zuten: "Pantxito" deitzen zioten plater horri. Babarruna eta odolkia asko jan zuten garai hartan; ogia, ordea, ez zegoen eta taloa jaten zuten.
Informazio gehiago: Gerra osteko elikadura
Ekonomia gerraostean
-
Kupoa bete ezinda
Baxili Txintxurreta Goenaga (1922)
Oñati
-
Tabakoa azukrearen truke
Maritxu Uria Eizagirre (1937)
Zarautz
-
Baserriko bizimodua; gerra-ostean garia entregatu behar
Jose Migel Odriozola Peñagarikano (1929) Juan Jose Oiarbide Sarriegi (1921)
Beasain
-
Irina Nafarroatik estraperloan; etxean egindako ogia; ahia
Gregori Agirrezabala Iturbe () Paula Iturralde Ormaetxea (1926)
Anoeta
-
Amari taloa ezkutatu
Felix Ajuria Belar (1924)
Arrasate
-
Estraperlokoa jeneroa salgai
Patxi Sansinenea Azurmendi (1935)
Donostia
-
Aita lanik gabe, bueltan
Mari Kruz Mendizabal Etxeberria (1923)
Errenteria
-
Gerra garaiko eta osteko bizipenak
Maria Josefa Txurruka Egaña (1913)
Zarautz
-
Estraperloa; bizkaitarrak Gipuzkoara eta alderantziz
Juli Larrañaga Garate (1921)
Mendaro
-
Garia eho eta labesua, gauez
Karmen Odriozola Igartua (1930) Sabina Odriozola Igartua (1934)
Oñati