Gerra osteko elikadura
Hizlaria(k): Rita Larrea Lopetegi (1930) Herria: Lezo (Gipuzkoa)
Gerra ostean gosete eta miseria handia egon zen. Auzoan bazeukaten artoa txikitzeko makina bat; handik lortutako "irina" esnetan egosi eta jan egiten zuten: "Pantxito" deitzen zioten plater horri. Babarruna eta odolkia asko jan zuten garai hartan; ogia, ordea, ez zegoen eta taloa jaten zuten.
Informazio gehiago: Gerra osteko elikadura
Ekonomia gerraostean
-
Euren denda errazionamendu denda
Jesusa Izagirre Esturo (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Gerraosteako gose eta estraperlo sasoia
Juan Padilla Arruabarrena (1924)
Otxandio
-
Gosetea
Maite Ezkurdia Don (1931)
Amasa-Villabona
-
"Bittor hojalateruena" denda
Joxe Arriaran Aranburu (1926)
Arrasate
-
Errazionamendua eta estraperloa
Pilar Lizarralde Mitxelena (1935)
Donostia
-
Errenterian arrotz
Xanti Iparragirre Perurena (1934)
Errenteria
-
Merkantzia babesteko moduak
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi
-
Ama estraperloan
Begoña Sarasola Mitxelena (1938)
Errenteria
-
Aita errazionamendu bila Bilbora
Jesus Arrizabalaga ()
Berriz
-
Garia eta patata kupoa entregatu behar
Juan Padilla Arruabarrena (1924)
Otxandio