Gerra osteko elikadura
Hizlaria(k): Rita Larrea Lopetegi (1930) Herria: Lezo (Gipuzkoa)
Gerra ostean gosete eta miseria handia egon zen. Auzoan bazeukaten artoa txikitzeko makina bat; handik lortutako "irina" esnetan egosi eta jan egiten zuten: "Pantxito" deitzen zioten plater horri. Babarruna eta odolkia asko jan zuten garai hartan; ogia, ordea, ez zegoen eta taloa jaten zuten.
Informazio gehiago: Gerra osteko elikadura
Ekonomia gerraostean
-
Taloa janda goserik ez
Maria Bitoria Alberdi Aldalur (1925)
Azpeitia
-
Txokolatea eta ogia eskolan
Juanito Irizar Irizar (1926)
Donostia
-
Irina lortzeko zailtasunak
Jose Eiguren Mendiguren (1927)
Lekeitio
-
Errotak eta errazionamendua
Maria Arriaran Larrañaga (1925)
Aramaio
-
Makiak
Jabier Amunarriz Andonegi (1924)
Donostia
-
Lana soman (destajuan) egiten zen
Juli Bedia Iriarte (1919)
Arrasate
-
Eguneroko janaria gerra ostean
Miren Jone Azurza Aristegieta (1929)
Donostia
-
Osaba estraperlista
Isidro Ugarte Ortuoste (1924)
Durango
-
Garia udaletxera
Carmen Garitaonandia Lizarralde (1928)
Oñati
-
Gerraosteko gosea
Teodoro Mujika Salaberria (1924)
Zizurkil