Errezionamenduko ogi gogorra
Hizlaria(k): Margari Aizpurua Lete (1923) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Bere amak diruari asko begiratzen zion, guztiz beharrezkoa zen hori egitea. Errazionamendua miseria zela dio. Eskerrak taloarekin konpontzen ziren; izan ere, ogi gogor eta beltz hura norbait jo eta begia ateratzeko modukoa zela dio. Francok ederki izorratu gintuela gaineratzen du.
Informazio gehiago: Errezionamenduko ogi gogorra
Ekonomia gerraostean
-
Paretan zuloa, paketeak gordetzeko
Fermin Larrarte Zuzaia (1927)
Hondarribia
-
Gerraostean goserik ez zuten pasa
Valentina Jauregi Maiza (1930)
Tolosa
-
Pasaiako portuko estraperloaren zain soldadua
Patxi Mendizabal Yarzabal (1927)
Donostia
-
Hezur-muina jaten zuten
Ixabel Zuaznabar Irulegi (1938)
Lasarte-Oria
-
Olio litro bat ehun pezetatan
Andoni Azkarate Larrañaga (1932)
Antzuola
-
Gosea, razionamentua
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Estraperloa gerra ondoren
Joxe Mari Arruabarrena Otaegi (1925)
Belauntza
-
Hendaiatik ogi zuria ekartzen
Mertxe Larrarte Zuzaia (1933)
Hondarribia
-
Ura 100 pezetatan olioa zelakoan
Elisa Kalzada Ugalde (1929)
Busturia
-
Industriarik ez gerra ostean Sunbilla inguruan
Fermin Zelaieta Lastiri (1939)
Sunbilla