Gerra osteko gosea
Hizlaria(k): Eustaki Labandibar Retegi (1920) Herria: Errenteria (Gipuzkoa)
"Gorriek" etxeak sakeatu zituztela dio. Gerra osteko gosea. Latasatik ekartzen zuten babarruna, Nafarroatik. Haragia tomatearekin. Ogia falta zen.
Informazio gehiago: Gerra osteko gosea
Ekonomia gerraostean
-
Koltxoiak egiteko tela
Txomin Apoita Zubizarreta (1924) Maria Irusta Mallea (1928)
Munitibar-Arbatzegi-Gerrikaitz
-
Gerra ostean, babarruna entregatu beharra
Ixabel Labaka Ollo (1928)
Astigarraga
-
Estraperloa
Maria Albizu Irizar (1908)
Leaburu
-
Gerra garaian janaria lortzeko egindakoak
Lucio Lizartza Esnaola (1932)
Berastegi
-
Estraperloaren garaiko anekdota
Laureano Telleria Ordozgoiti (1935)
Segura
-
Baserritarrei burla, baina gose garaian zer?
Beñardo Irastortza Amiano (1928)
Irun
-
Seminarioan jatekoa urri
Joanito Dorronsoro Goikoetxea (1936)
Zumaia
-
Gerra ostean, udaletxera entregatu behar
Patxi Etxeberria Zubiria (1930)
Orio
-
Errazionamenduko olioa saldu eta ogia erosi
Dominga Beitia Urkia (1936)
Bergara
-
Baserrian eginiko ogia eta errazionamendua
Rosario Aztiria Plazaola (1939)
Legazpi