Gerra garaian, gose handia
Hizlaria(k): Klara Urbieta Albizu (1924) Herria: Zumaia (Gipuzkoa)
Gerraostean, gosea pasa zuten; errazionamendua zegoen orduan. Otorduetako jakiak zein izaten ziren azaltzen du; ez zuten afaltzen.
Informazio gehiago: Gerra garaian, gose handia
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendua; garbantzuak, azukrea, kafea eta olioa
Maribi Arregi Zufiria (1943)
Oñati
-
Errazionamendua eta errotak zarratuta. Doktrina euskaraz eta erdaraz
Cresen Urkidi Astorkia (1930)
Aulesti
-
Gerraosteko errazionamendua
Martina Alava Zumalakarregi (1922)
Donostia
-
Errazionamendu garaia; estraperloa
Ramon Gerra Zubillaga (1938)
Donostia
-
Makiak etxe inguruan
Pepi Agirre Perurena (1938)
Hernani
-
Gerraosteko eza; ama zaku-fabrikan lanean
Joxe Mari Galparsoro Sustaeta (1940)
Mutriku
-
Gerraoste gogorra
Angeli Telleria ()
Antzuola
-
Gerraostean kontrabandoa eta estraperloa Ataunen
Joxe Bikuña Agirre (1935)
Ataun
-
Egunero baserritarrak azokan
Xabier Oiarbide Oliden (1937)
Pasaia
-
Garia ehotzeko esku-errota
Jesus Urzelai Aiastui (1929)
Oñati