Gerra garaian, gose handia
Hizlaria(k): Klara Urbieta Albizu (1924) Herria: Zumaia (Gipuzkoa)
Gerraostean, gosea pasa zuten; errazionamendua zegoen orduan. Otorduetako jakiak zein izaten ziren azaltzen du; ez zuten afaltzen.
Informazio gehiago: Gerra garaian, gose handia
Ekonomia gerraostean
-
Gerratik ihesean
Patxi Elejalde Plazaola (1930)
Aramaio
-
Errazionamendua; "tipo único" tela
Mertxe Pagoaga Etxaburu (1929)
Lekeitio
-
Gosea gerra garaian
Antonio Kortajarena Kortajarena (1928)
Zizurkil
-
Errotara, artoarekin, gero taloa egiteko
Joxe Mari Urola Oiartzabal (1934)
Andoain
-
Gosea, ezinikusiak eta salaketak
Elena Garmendia Pikabea (1922)
Lezo
-
Azeriekin etxerik etxe; zekorrak estraperloan
Juan Mari Uribarren Leturiaga (1938)
Aramaio
-
Txahala ezkutatzeko komeriak
Eusebio Areizaga Beain (1935)
Urretxu
-
Karabineroak saihesten
Miren Garmendia Urzelaieta (1936)
Lezo
-
Errazionamendua; Michelineko ekonomatoa; gozotegia
Maria Luisa Aginaga Zabaleta (1939)
Lasarte-Oria
-
Karabineroekin konpondu behar estraperloan jarduteko
Salbador Anakabe Mendieta (1925)
Lekeitio


