Gerra garaian, gose handia
Hizlaria(k): Klara Urbieta Albizu (1924) Herria: Zumaia (Gipuzkoa)
Gerraostean, gosea pasa zuten; errazionamendua zegoen orduan. Otorduetako jakiak zein izaten ziren azaltzen du; ez zuten afaltzen.
Informazio gehiago: Gerra garaian, gose handia
Ekonomia gerraostean
-
Uholdeek ekarritako hegaztiak, jan
Jose Antonio Amuategi Casero (1933)
Soraluze
-
12 urterekin lantegira lanera
Migel Urroz Arrastio (1936)
Oitz
-
Abarka jarrita, errotaren hotsa leuntzeko
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Gerra osteko gosea eta estraperloa
Jose Pagalday Garro (1927)
Eskoriatza
-
Garia entregatu behar
Juan Berezibar Garro (1934)
Arrasate
-
Itsasontzien motorrak
Xabier Irureta Sasiain (1936)
Zumaia
-
Estraperloa eta ogia
Lucas Lasa Burumendi (1932)
Alegia
-
Garia entregatu beharra; Zerrajeran lanean
Eusebio Lazkano Lizarralde (1917)
Oñati
-
Errazionamendua eta estraperloa; guardia zibilak
Mertxe Aizpurua Zeberio (1925) Joxe Torregarai Gorostidi (1937)
Usurbil
-
Baserriko lanak eta jakiak
Xabier Zubizarreta Lasagabaster (1944)
Aretxabaleta