Errazionamendu garaia
Hizlaria(k): Tomasa Urien Intxausti (1926) Herria: Durango (Bizkaia)
Olio gutxi zuten, baina txerrien koipearekin konpontzen ziren. Alboko osabak asko erretzen zuen, eta ez zuen tabako faltarik izan. Lehengo zaharrek ez omen zuten barazkirik gordinik jaten, entsalada esate baterako.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaia
Ekonomia gerraostean
-
Plazara 'boniato' bila
Pilar Kortadi Lasa (1927)
Donostia
-
Kontrabandoan
Esther Mañeru Igoa (1929)
Etxarri Aranatz
-
Lesakako errepidea: soldaduak eta 'trabajadoreak'
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Kalean gosea eta baserrira eskean
Isidro Igoaran Elustondo (1934)
Urnieta
-
Nafarroara patata bila
Felix Eskisabel Zurutuza (1929)
Ataun
-
Kontrabando kontuak
Martina Iturbe Zubeldia (1914)
Tolosa
-
Olioa, azukrea eta kafea
Joxe Arozena Aranzasti (1933)
Hondarribia
-
Gerraosteko gosea eta errazionamendua
Luis Ondarra Larrañaga (1928)
Mendaro
-
Aitak babarruna ezkutatu
Maria Jesus Otaegi Aranburu (1932)
Astigarraga
-
Tabako errazionamendua
Leandro Iraeta Elgarresta (1928)
Zumarraga


