Errazionamendu garaia
Hizlaria(k): Tomasa Urien Intxausti (1926) Herria: Durango (Bizkaia)
Olio gutxi zuten, baina txerrien koipearekin konpontzen ziren. Alboko osabak asko erretzen zuen, eta ez zuen tabako faltarik izan. Lehengo zaharrek ez omen zuten barazkirik gordinik jaten, entsalada esate baterako.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaia
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ostean goserik ez
Maria Dolores Kalonje Lizarazu (1930)
Donostia
-
Nafarroako galirina
Pello Garaikoetxea Gibelalde (1930)
Lizartza
-
Gerraostean, baserri eta lursail gutxi zen herrietan miseria
Agustin Guenaga Zelaia (1931) Maribel Guenaga Zelaia (1941) Jesusa Urkidi Arejitabelaustegi (1935)
Etxebarria
-
Udaletxean baserriko gauzak entregatu behar
Antonia Ormaetxea Narbaiza (1927)
Ermua
-
Apaizari uztarekin ordaindu behar
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Gerra osteko gosea
Pilar Barrena Kortabarria (1922)
Oñati
-
Estraperloa
Manolo Campos Castresana (1935)
Etxarri Aranatz
-
Arantzazura joan zen ikastera
Pako Isasti Irusta (1929)
Elgoibar
-
Gose garaiko menuak eta txerriak
Mariano Izagirre Lakunza (1937)
Urretxu
-
Garia eraman, errazionamendua ekarri
Ixabel Belar Olabarria (1914)
Bergara