Gerraostean babarruna eta patata entregatu beharra
Hizlaria(k): Encarna Yarza Zendoia (1915) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Babarruna eta patata errekisatu egiten zituzten. Lursailen arabera kalkulatzen zuten zenbat kendu. Isuna jartzen zuten esandako epean entregatzen ez bazuten. Baina patata eguraldi txarrarekin ateraz gero, hondatu egiten da. Entregatu, eta zkuetan usteltzen bazen, baserritarrari botatzen zioten errua.
Informazio gehiago: Gerraostean babarruna eta patata entregatu beharra
Ekonomia gerraostean
-
Amonak janaria ematen zien behar zutenei
Eulalia Ollokiegi Sarobe (1937)
Lasarte-Oria
-
Seietako mezaren ostean haragia hartzeko ilaran
Juanita Bidaurre Iraola (1928)
Donostia
-
Esnea partitzen; gerra ondoan, debalde eman behar
Maitere Azpiolea Olarra (1926)
Hernani
-
Etxean ez, baina Donostian gosea ezagutu zuen
Joxe Mari Faus Iurrita (1934)
Ordizia
-
Baratzea eta etxeko janaria
Kontxa Intxausti Peña (1919)
Ormaiztegi
-
Gabardinak egiteko plastikoa
Fermin Larrarte Zuzaia (1927)
Hondarribia
-
Diru gutxirekin moldatu behar
Maria Luisa Zalakain Odriozola (1930)
Amasa-Villabona
-
Errazionamendu bila dendetara
Iñaki Alkiza Laskibar (1933)
Donostia
-
Gerra garaian, errotak itxita
Eusebio Salegi Osa (1928)
Mutriku
-
Gose eta jeneroa entregatu behar
Agustin Legorburu Uriarte (1928)
Amorebieta-Etxano