Baserrian beti zegoen jatekoa
Hizlaria(k): Antonio Kortajarena Kortajarena (1928) Herria: Zizurkil (Gipuzkoa)
Baserrian ez zuten goserik pasa. Ogia eta olioa ziren gehien falta zitzaiena. Arrautzak gordinik ere jaten zituzten. Egunean zortzi edo bederatzi arrautza jan izan ditu. Hala ere, ez du sekula gibeleko arazorik izan. Bularrean mantxa bat bilatu zioten eta ez nekatzeko esan zioten.
Informazio gehiago: Baserrian beti zegoen jatekoa
Ekonomia gerraostean
-
Gari-jotzeko makinak
Luziana Biain Biain (1921)
Oñati
-
Soldaduek jatekoa kentzen zieten
Iñaxi Imaz Etxeberria (1932)
Hernani
-
Gerra osteko gosea eta eskasia
Josepa Espilla Sololuze (1922)
Etxebarria
-
Gerraosteko gosearen eta beldurraren ondorioak
Elisa Kalzada Ugalde (1929)
Busturia
-
Errazionamendua eta estraperloa
Elena Sarraua Amutxastegi (1929) Jose Luis Sarraua Amutxastegi (1933)
Zaldibar
-
Baserrian janari faltarik ez
Jesusa Aranguren Olazabal (1910)
Azpeitia
-
Baserritarrei burla, baina gose garaian zer?
Beñardo Irastortza Amiano (1928)
Irun
-
Aizarnazabalera errotara
Jose Ezenarro Isasti (1924) Maria Gurrutxaga Gartxotenea (1929)
Getaria
-
Lesakako errepidea: soldaduak eta 'trabajadoreak'
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Gerra aurreko Bergarako aguazila
Belen Arrondo Odriozola (1947)
Bergara