Baserrian beti zegoen jatekoa
Hizlaria(k): Antonio Kortajarena Kortajarena (1928) Herria: Zizurkil (Gipuzkoa)
Baserrian ez zuten goserik pasa. Ogia eta olioa ziren gehien falta zitzaiena. Arrautzak gordinik ere jaten zituzten. Egunean zortzi edo bederatzi arrautza jan izan ditu. Hala ere, ez du sekula gibeleko arazorik izan. Bularrean mantxa bat bilatu zioten eta ez nekatzeko esan zioten.
Informazio gehiago: Baserrian beti zegoen jatekoa
Ekonomia gerraostean
-
Olur litografia eta gizarte zerbitzuak
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Kaletarrak baserrira lan eske janariaren truke
Jose Inazio Aranberri Aldanondo (1939)
Zumarraga
-
Gose garaian, artoa xehetzeko makina
Felix Zubia Arana (1931)
Arrasate
-
Babarruna entregatu beharra
Dolores Lopetegi Aiestaran (1916)
Lezo
-
Umetatik arrantzan pantxotan
Rufo Isasti Aizpuru (1936)
Getaria
-
Estraperloko garaia
Bernabe Bergara Aginaga (1929)
Tolosa
-
Gerra-osteko egoera; garia eta artoa entregatu beharra
Manuel Iraola Goenaga (1926)
Bidania-Goiatz
-
Etxeko jeneroa entregatu behar zeneko garaia
Juanito Unanue Aizpuru (1932)
Azpeitia
-
Errota zuten gose denboran
Santiago Agorreta Garde (1921)
Erroibar
-
Umetako denbora-pasa: animaliak
Joxe Mari Soroa Berrotaran (1932)
Usurbil


