Baserrian beti zegoen jatekoa
Hizlaria(k): Antonio Kortajarena Kortajarena (1928) Herria: Zizurkil (Gipuzkoa)
Baserrian ez zuten goserik pasa. Ogia eta olioa ziren gehien falta zitzaiena. Arrautzak gordinik ere jaten zituzten. Egunean zortzi edo bederatzi arrautza jan izan ditu. Hala ere, ez du sekula gibeleko arazorik izan. Bularrean mantxa bat bilatu zioten eta ez nekatzeko esan zioten.
Informazio gehiago: Baserrian beti zegoen jatekoa
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendua
Jesus Amado Larraza Lizarraga (1918)
Etxarri Aranatz
-
Norberarentzat ez izaki eta entregatu egin behar, gainera
Arroxa Pikabea Artola (1916)
Oiartzun
-
Ogia egiten hasi zirenekoa
Juana Lasa Jauregi (1929)
Tolosa
-
Kupoa entregatu behar zeneko komeriak
Elena Etxebeste Martiarena (1931)
Pasaia
-
Gerraostean, gerrikoak baino hobe tiranteak
Martzial Goenaga Gorriti (1925)
Usurbil
-
Errazionamendurako txanda egitera
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Felipe Korta Gurrutxaga (1928)
Ordizia
-
Umetako bihurrikeriak gose garaian
Belen Esnal Larreategi (1932)
Soraluze
-
Tabakoa; purua; pipa
Felisa Olazabal Garate (1928)
Mendaro
-
Janaria, gordeka
Joxe Zabaleta Labandibar (1929)
Oiartzun