Baserrian beti zegoen jatekoa
Hizlaria(k): Antonio Kortajarena Kortajarena (1928) Herria: Zizurkil (Gipuzkoa)
Baserrian ez zuten goserik pasa. Ogia eta olioa ziren gehien falta zitzaiena. Arrautzak gordinik ere jaten zituzten. Egunean zortzi edo bederatzi arrautza jan izan ditu. Hala ere, ez du sekula gibeleko arazorik izan. Bularrean mantxa bat bilatu zioten eta ez nekatzeko esan zioten.
Informazio gehiago: Baserrian beti zegoen jatekoa
Ekonomia gerraostean
-
Kaletik jateko bila baserrira
Jesus Zearreta Etxabe (1926)
Amorebieta-Etxano
-
Etxekoa baino gusturago kanpoko ogia
Laura Arrizabalaga Zarraonaindia (1929)
Ibarrangelu
-
Gerraosteko murrizketa eta debekuak janariarekin
Jose Albizu Basterretxea (1930)
Gernika-Lumo
-
Gerra garaiko eta osteko bizipenak
Maria Josefa Txurruka Egaña (1913)
Zarautz
-
Gerraostean, txerria hiltzea galarazita
Joxe Mitxeo Baleztena (1944)
Saldias
-
Hildako txerri bat ekarri zuten estraperloan Arabatik
Manuel Galarraga Aldai (1924)
Soraluze
-
Gerraostean jaiotakoa
Luis Haranburu Altuna (1947)
Alegia
-
Olioa, garestia
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Kontrabandoan
Florencio Erro (1929)
Erroibar
-
Errotak zigilatu
Arsenio Irazabalbeitia Araiztegi (1930)
Antzuola