Baserrian beti zegoen jatekoa
Hizlaria(k): Antonio Kortajarena Kortajarena (1928) Herria: Zizurkil (Gipuzkoa)
Baserrian ez zuten goserik pasa. Ogia eta olioa ziren gehien falta zitzaiena. Arrautzak gordinik ere jaten zituzten. Egunean zortzi edo bederatzi arrautza jan izan ditu. Hala ere, ez du sekula gibeleko arazorik izan. Bularrean mantxa bat bilatu zioten eta ez nekatzeko esan zioten.
Informazio gehiago: Baserrian beti zegoen jatekoa
Ekonomia gerraostean
-
Aitaren jaiotetxea estraperlo etxea
Maritxu Barrutia Totorikaguena (1920)
Markina-Xemein
-
Errazionamendua eta ogia
Juana Loroño Beaskoetxea (1923)
Amorebieta-Etxano
-
Etxean buruhausteak janariarekin
Martin Elgarresta Gabilondo (1937)
Bergara
-
Eskola bukatu orduko lanera
Mertxe Larrarte Zuzaia (1933)
Hondarribia
-
La panaderia Chiquita
Maite Andueza Zabaleta (1935)
Durango
-
Gerraostean zaku-prizkinekin nahastutako ogia
Gregori Ajuriagojeaskoa Loroño (1913)
Muxika
-
Hildako txerri bat ekarri zuten estraperloan Arabatik
Manuel Galarraga Aldai (1924)
Soraluze
-
Nola ereiten zenuten?
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur
-
Olibet gaileta-fabrikako gaileta bila
Xebastiana Agirre Telletxea (1927)
Lezo
-
Estherri ez zitzaion eskola gustatzen
Kristina Iturrioz Burgoa (1934) Esther Moriones Aurre (1936)
Gernika-Lumo