Baserrian beti zegoen jatekoa
Hizlaria(k): Antonio Kortajarena Kortajarena (1928) Herria: Zizurkil (Gipuzkoa)
Baserrian ez zuten goserik pasa. Ogia eta olioa ziren gehien falta zitzaiena. Arrautzak gordinik ere jaten zituzten. Egunean zortzi edo bederatzi arrautza jan izan ditu. Hala ere, ez du sekula gibeleko arazorik izan. Bularrean mantxa bat bilatu zioten eta ez nekatzeko esan zioten.
Informazio gehiago: Baserrian beti zegoen jatekoa
Ekonomia gerraostean
-
Gerraosteko lapurrak. Ura eta arropa garbiketa
Sebastiana Balanzategi Unzueta (1929)
Aramaio
-
Gerraostean eskasia eta premiak laster agertu ziren
Josefina Agirre Urizar (1927) Paskual Uribe Jaio (1926)
Durango
-
Gerraosteko gosea
Teresa Arregi ()
Amasa-Villabona
-
Errazionamenduko ogia
Nikolas Ormazabal Ormazabal (1926)
Legazpi
-
Gerra denboran jangelak jarri zituzten pobreentzat
Maritxu Ezenarro Idiakez (1929)
Getaria
-
Kupoa udaletxean entregatu beharra
Zeperino Mandaluniz Gorroño (1918)
Muxika
-
Ikatzaren garrantzia gerraostean
Juan Cruz Agirrezabal Zabaleta (1919) Tomasa Bereziartua (1923)
Antzuola
-
Errazionamendu bila dendetara
Iñaki Alkiza Laskibar (1933)
Donostia
-
Gerra garaiko eta gerra osteko otorduak
Juanita Getaria San Pedro (1927)
Errenteria
-
Gosea zetorrenaren beldurrez, hautsa jaten
Maite San Miguel Arrizabalaga (1930)
Zumarraga


