Ogiari patata nahastu
Hizlaria(k): Agustina Aierbe Goikoetxea (1923) Herria: Idiazabal (Gipuzkoa)
Patata gose denboran hasi ziren sartzen. Ogiari ere nahasten zioten; gozoa geratzen omen da, hezeagoa. Egosi, pasadorean pasatu eta irinaz nahasten zen.
Informazio gehiago: Ogiari patata nahastu
Ekonomia gerraostean
-
Garia eraman, errazionamendua ekarri
Ixabel Belar Olabarria (1914)
Bergara
-
Errazionamenduko jateko eskasa; oliorik ez
Maria Urizar Murua (1919)
Soraluze
-
Errazionamendua eta errotak zarratuta. Doktrina euskaraz eta erdaraz
Cresen Urkidi Astorkia (1930)
Aulesti
-
Errotak zigilatu egin zituzten
Luis Ondarra Larrañaga (1928)
Mendaro
-
Ogirik ez eta taloa jan behar
Tomasa Urien Intxausti (1926)
Durango
-
Errazionamenduko ogia
Abelintxu Olano Olibares (1932)
Ubide
-
Gerraosteko gosetea
Jose Agustin Amonarriz Otaegi (1927)
Anoeta
-
Gose garaian herritik baserrietara jende asko joaten zen
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara
-
Etxean bildu ezindako besteko "kupoa"
Dolores Egues Saizar (1928) Lucia Egues Saizar (1925)
Berastegi
-
Ogi barik gosea ezin kendu
Elias Atutxa Orobiobasterra (1920)
Amorebieta-Etxano