Ogiari patata nahastu
Hizlaria(k): Agustina Aierbe Goikoetxea (1923) Herria: Idiazabal (Gipuzkoa)
Patata gose denboran hasi ziren sartzen. Ogiari ere nahasten zioten; gozoa geratzen omen da, hezeagoa. Egosi, pasadorean pasatu eta irinaz nahasten zen.
Informazio gehiago: Ogiari patata nahastu
Ekonomia gerraostean
-
Oiartzungo errotara ezkutuan
Juanito Irizar Irizar (1926)
Donostia
-
Gerraostea
Juani Maiza Mañeru (1942)
Etxarri Aranatz
-
Elizara eta herrira jeneroa entregatu behar
Mari Erezuma Elorriaga (1921)
Bermeo
-
Arabara gari eta patata bila
Abelintxu Olano Olibares (1932)
Ubide
-
Errazionamendua eta txerrikiak
Felix Balzola Astarloa (1928)
Elgoibar
-
Errazionamenduko ogia
Pedro Arrillaga Garate (1918)
Elgoibar
-
Estraperloko kontuak eta "guardavino"-ak
Pedro Mari Illarreta Peñagarikano (1937)
Donostia
-
Bonbuluko errota; gerraosteko ogi beltza
Jabier Lazpiur Ibarra (1934)
Bergara
-
Estraperloko garia eta neurriak
Juana Garmendia Uzkudun (1924)
Errezil
-
Goserik ez, baina mizkinkeriarik ere ez
Begoña Bilbao Aberasturi (1931)
Bermeo