Ogiari patata nahastu
Hizlaria(k): Agustina Aierbe Goikoetxea (1923) Herria: Idiazabal (Gipuzkoa)
Patata gose denboran hasi ziren sartzen. Ogiari ere nahasten zioten; gozoa geratzen omen da, hezeagoa. Egosi, pasadorean pasatu eta irinaz nahasten zen.
Informazio gehiago: Ogiari patata nahastu
Ekonomia gerraostean
-
Gose garaia
Joxe Antonio Bereziartua Elustondo (1929) Juantxo Bereziartua Elustondo (1924)
Donostia
-
Errazionamendu kartila
Roxita Azurza Insausti (1922)
Donostia
-
Oñatiko Araotz auzora garia ehotzera
Facundo Garai Txintxurreta (1931)
Arrasate
-
Errazionamendu garaiko menuak
Bittori Zabala Zalakain (1924)
Andoain
-
Mutrikutik Azpeitiara jatetxerako janari bila
Benedikta Olazabal Bastida (1921)
Mutriku
-
Kupoa; garia harri xehearekin nahastuta
Felix Balzola Astarloa (1928)
Elgoibar
-
Estraperloa
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi
-
Goserik ez
Anttoni Arrondo Rivas (1929) Maritxu Arrondo Rivas (1930)
Donostia
-
Gosea gerra garaian
Antonio Kortajarena Kortajarena (1928)
Zizurkil
-
Aulestira jenero bila gose denboran
Begoña Ansotegi Txakartegi (1928)
Lekeitio