Ogiari patata nahastu
Hizlaria(k): Agustina Aierbe Goikoetxea (1923) Herria: Idiazabal (Gipuzkoa)
Patata gose denboran hasi ziren sartzen. Ogiari ere nahasten zioten; gozoa geratzen omen da, hezeagoa. Egosi, pasadorean pasatu eta irinaz nahasten zen.
Informazio gehiago: Ogiari patata nahastu
Ekonomia gerraostean
-
Gerraosteko gosea
Joxepa Arrillaga Mendiluze (1922)
Donostia
-
Errazionamenduarekin negozioa
Joxe Mari Ezeiza (1925)
Amasa-Villabona
-
Gose garaiko menuak eta txerriak
Mariano Izagirre Lakunza (1937)
Urretxu
-
Arbia; errotan ogirik ez zen falta, gose garaian
Bixenta Arregi Arregi (1937) Maria Isabel Arregi Arregi (1931) Maria Pilar Arregi Arregi (1943) Juana Beitia Ugarte (1936) Mahai-ingurua Oñatin 2 ()
Oñati
-
Kupoa noiz kendu zuten
Florentino Lamariano Agirre (1933)
Antzuola
-
Txahala ukuiluan hil eta Guardia Zibila etxera
Felix Olaizola Alkorta (1928)
Zestoa
-
Arto-leku ona, gariarentzat txarra; entregatu beharra
Fermin Munduate Beitialarringoitia (1929)
Eskoriatza
-
Gerra ostean errotatara ezkutuan
Felisa Arza Urdangarin (1912)
Ataun
-
Goserik ez, baina gabezia asko, bai
Pedro Garitano Laskurain (1936)
Bergara
-
Hermanoetatik Fraideetara pezeta bat merkeago zelako
Justo Astui Imatz (1922)
Bermeo