Ogiari patata nahastu
Hizlaria(k): Agustina Aierbe Goikoetxea (1923) Herria: Idiazabal (Gipuzkoa)
Patata gose denboran hasi ziren sartzen. Ogiari ere nahasten zioten; gozoa geratzen omen da, hezeagoa. Egosi, pasadorean pasatu eta irinaz nahasten zen.
Informazio gehiago: Ogiari patata nahastu
Ekonomia gerraostean
-
Bidasoa ibaia, Euskal Herriko "Berlingo murrua"
Andoni Etxarri (1943)
Hendaia
-
Errazionamendu garaia
Sabina Arruabarrena Oiarzabal (1928)
Astigarraga
-
Ezkontza egunean Guardi Zibilaren bisita
Maria Larrañaga Orbea (1921)
Antzuola
-
Gose garaia
Gregori Goitia Izurieta (1919)
Lekeitio
-
Irin eta ardo bila, zortzi urterako
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Gerra denboran errazionamenduko ogia eta sakarina
Ramon Zubizarreta Larrañaga (1932)
Azkoitia
-
Gose garaia
Pakita Anabitarte Guruzeaga (1920)
Donostia
-
Errazionamendua; azalik gabeko laranjak salgai
Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926)
Zumaia
-
Guardia Zibila etxea arakatzen
Bittori Zapiain Mendiola (1929)
Astigarraga
-
Gerraosteko luxuak
Arantxa Urretabizkaia Bejarano (1947)
Donostia