Estraperloa eta errazionamendua
Hizlaria(k):
Joxe Mari Aristi Garate (1930)
Herria: Azpeitia (Gipuzkoa)
Aste barruan ez zuten otordu asko ematen tabernan. Estraperloan lortzen zuten tabernarako janaria. Jatekoa izanez gero nahikoa izaten zen. Beizamako eta Nuarbeko txahala estraperloan erosten zuten jan ahal izateko.
Informazio gehiago: Estraperloa eta errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Errotak
Maximo Undabeitia Zabala (1919)
Muxika
-
Txerriak ezkutatzeko, mozkortu
Sebastian Zabalegi Aristimuño (1934)
Astigarraga
-
Txerriak hazten gose denboran
Antoni Zulueta Urdengarai (1927) Juanita Zulueta Urdengarai (1929)
Bermeo
-
Gerra garaian zer jaten zen
Petra Aguirregomezcorta (1926) Pedro Egiguren Larrañaga (1927)
Eibar
-
Gerra ostea: miseria zegoeneko garaia
Juanito Unanue Aizpuru (1932)
Azpeitia
-
Goserik ez gerraostean
Arantxa Lasa Maiztegi (1925)
Soraluze
-
Marinelak eskean baserrietan
Inazio San Migel Sorazu (1927)
Mutriku
-
Errazionamendua
Basilio San Anton Baraiazarra (1927)
Muxika
-
Bababarruna biltzera joandako emakumeen tranpak
Eugenio Iza Mujika (1935) Martina Urretabizkaia Etxeberria (1936)
Arama
-
Ogi klaseak
Luis Mari Ormaetxea Atorrasagasti (1932)
Ermua