Estraperloa eta errazionamendua
Hizlaria(k): Joxe Mari Aristi Garate (1930) Herria: Azpeitia (Gipuzkoa)
Aste barruan ez zuten otordu asko ematen tabernan. Estraperloan lortzen zuten tabernarako janaria. Jatekoa izanez gero nahikoa izaten zen. Beizamako eta Nuarbeko txahala estraperloan erosten zuten jan ahal izateko.
Informazio gehiago: Estraperloa eta errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Etxerako garia Arabatik estraperloan
Ascension Arregi Leturiaga (1916)
Oñati
-
Gose denborako jakiak
Antonia Ormaetxea Narbaiza (1927)
Ermua
-
Antiguatik Easo kalera; denda jarri zuten
Karmele Sistiaga Artola (1927)
Donostia
-
Francoren bisitak ogi gehiago eta hobea ekarri
Elena Etxebeste Martiarena (1931)
Pasaia
-
Errazionamendua; "tipo único" tela
Mertxe Pagoaga Etxaburu (1929)
Lekeitio
-
Goserik ez
Hirune Etxebarria Bastegieta (1923)
Gernika-Lumo
-
Industriaren garapena Eibar inguruan
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Txahala ukuiluan hil eta Guardia Zibila etxera
Felix Olaizola Alkorta (1928)
Zestoa
-
Iluntzean, Nuarbeko errotara
Maritxu Arzuaga (1925)
Azpeitia
-
Irundik Lesakarako bidea
Ramon Irastorza Artola (1927)
Irun