Gerra (VI): gosea eta janaria
Hizlaria(k): Juan Larrañaga Alberdi (1921) Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
Goserik ez zuen pasa, artoa eta babarruna baitzeukaten. Kale-ume askok, ordea, bai. Errazionamendua ezagutu zuen. Bakailao ugari zegoen garai hartan. Baina etxean arrain gutxi; haragi gehiago, txerrikia urte guztian. Kolesterolaren beldurrik ez zuten.
Informazio gehiago: Gerra (VI): gosea eta janaria
Ekonomia gerraostean
-
Oiartzunera, errotara
Patxi Sein Legorburu (1921)
Pasaia
-
Gazetako bi errotak prezintatuta
Luis Izagirre Belategi (1924)
Elorrio
-
Miaketa eta beldurra
Ana Etxaide Itarte (1936)
Donostia
-
Olioa, azukrea eta kafea
Joxe Arozena Aranzasti (1933)
Hondarribia
-
Prezio desberdina orduan
Prudentzio Irazustabarrena Etxeberria (1924)
Astigarraga
-
Ogia, etxean egindakoa
Rufina Oiarbide Garmendia (1924)
Baliarrain
-
Letxuga eta aza, tripa betetzeko
Angeles Arozena Larrañaga (1928)
Zumaia
-
Garia ira artean ezkutatuta
Jesus Astola Nafarrete (1933) Maria Pilar Astola Nafarrete (1939)
Legutio
-
Guardia zibilak etxean jokoan lasai eta aita estraperloan
Pedro Agirre Unanue (1938) Santiago Agirre Unanue (1926)
Azpeitia
-
Estraperloa eta arrazionamendua
Miren Iparragirre Alkorta (1934) Joxepa Iparragirre Izagirre (1934)
Donostia