Gerra (VI): gosea eta janaria
Hizlaria(k):
Juan Larrañaga Alberdi (1921)
Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
Goserik ez zuen pasa, artoa eta babarruna baitzeukaten. Kale-ume askok, ordea, bai. Errazionamendua ezagutu zuen. Bakailao ugari zegoen garai hartan. Baina etxean arrain gutxi; haragi gehiago, txerrikia urte guztian. Kolesterolaren beldurrik ez zuten.
Informazio gehiago: Gerra (VI): gosea eta janaria
Ekonomia gerraostean
-
Metxazko metxeroa
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Gauez erosketak eta banaketak egiten
Antonio Sarasola Imaz (1929)
Anoeta
-
Gerraostean "karretero" eta estraperloan
Tiburtzio Olabe (1912)
Durango
-
Gerraostean eskasia eta premiak laster agertu ziren
Josefina Agirre Urizar (1927) Paskual Uribe Jaio (1926)
Durango
-
Errota isilak asmatu zirenekoa
Martzial Goenaga Gorriti (1925)
Usurbil
-
Gerra osteko gosea ez du gogoan
Jose Luis Madinabeitia Uriarte (1941)
Oñati
-
Baserrian nahi beste jaten zuten
Asunzion Kortabarria Gabilondo (1932)
Antzuola
-
Entregatutako jeneroa alondegian biltzen
Juan Bautista Aizpurua Ormaetxea (1936)
Andoain
-
Gosetea eta kupoa
Andoni Azkarate Larrañaga (1932)
Antzuola
-
Gerraosteko gosea; gauez errotara.
Antonio Eizagirre Uranga (1933) Pakita Uria Mancisidor (1937)
Zarautz