Gerra (VI): gosea eta janaria
Hizlaria(k): Juan Larrañaga Alberdi (1921) Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
Goserik ez zuen pasa, artoa eta babarruna baitzeukaten. Kale-ume askok, ordea, bai. Errazionamendua ezagutu zuen. Bakailao ugari zegoen garai hartan. Baina etxean arrain gutxi; haragi gehiago, txerrikia urte guztian. Kolesterolaren beldurrik ez zuten.
Informazio gehiago: Gerra (VI): gosea eta janaria
Ekonomia gerraostean
-
Gerraosteko zailtasunak
Tere Eizagirre Irure (1944)
Zestoa
-
Umetako denbora-pasa: animaliak
Joxe Mari Soroa Berrotaran (1932)
Usurbil
-
Taloa eta babarrunak
Patxi Madina Bengoa (1915)
Aramaio
-
Tren txikiko estraperloa II
Pedro Jauregi Sorondo (1922)
Andoain
-
Mugaren beste aldetik ekartzen zuen jeneroa
Consuelo Ordoki Ordoki (1927)
Errenteria
-
Janaria, gordeka
Joxe Zabaleta Labandibar (1929)
Oiartzun
-
Gosea kentzeko morroi Gipuzkoara
Julian Ipiña Llanos (1929)
Ea
-
Gose garaia; kontrabandoa
Bitoriana Artola Agirre (1918)
Lezo
-
Astoaren azpian, ezkutalekua
Florentino Lamariano Agirre (1933)
Antzuola
-
Antzuolako industria gerra aurreko urteetan
Juan Cruz Agirrezabal Zabaleta (1919) Tomasa Bereziartua (1923)
Antzuola