Gerra (VI): gosea eta janaria
Hizlaria(k): Juan Larrañaga Alberdi (1921) Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
Goserik ez zuen pasa, artoa eta babarruna baitzeukaten. Kale-ume askok, ordea, bai. Errazionamendua ezagutu zuen. Bakailao ugari zegoen garai hartan. Baina etxean arrain gutxi; haragi gehiago, txerrikia urte guztian. Kolesterolaren beldurrik ez zuten.
Informazio gehiago: Gerra (VI): gosea eta janaria
Ekonomia gerraostean
-
Jeneroa ez entregatzeko, ezkutatu
Pedro Sarasola Idarreta (1930)
Astigarraga
-
Gose garaia eta jakien prezioak
Mariano Izagirre Lakunza (1937) Paulo Izagirre Lakunza (1943)
Urretxu
-
Umeak astoarekin errotara; estraperloa
Mari Alberdi Aldalur (1933)
Azpeitia
-
Gerraostea: errazionamendua, kupoa eta miaketak
Arsenio Irazabalbeitia Araiztegi (1930)
Antzuola
-
Babarruna entregatu beharra
Dolores Lopetegi Aiestaran (1916)
Lezo
-
Okindegia aitak sortu zuenetik martxan
Joxe Mari Azpeitia Basurto (1928)
Getaria
-
Soraluzeko baserri batera janari bila
Pako Iriondo Lizarralde (1926)
Elgoibar
-
Antxumeak ezkutuan ekarri
Jabier Goenaga Aiestaran (1925) Maria Eugenia Uriarte Urretabizkaia (1925)
Tolosa
-
Osaba atxilotu zutenekoa
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Errazionamenduko ogia
Rafael Ollokiegi Yeregi (1937)
Lasarte-Oria


