Gerra (VI): gosea eta janaria
Hizlaria(k): Juan Larrañaga Alberdi (1921) Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
Goserik ez zuen pasa, artoa eta babarruna baitzeukaten. Kale-ume askok, ordea, bai. Errazionamendua ezagutu zuen. Bakailao ugari zegoen garai hartan. Baina etxean arrain gutxi; haragi gehiago, txerrikia urte guztian. Kolesterolaren beldurrik ez zuten.
Informazio gehiago: Gerra (VI): gosea eta janaria
Ekonomia gerraostean
-
Astoarekin Nafarroara
Seberiano Iñarra Lizarazu (1926)
Errenteria
-
Baserriko jeneroa ezkutatu beharra
Katalin Atxurra Alegria (1926)
Lekeitio
-
Gerra osteko beldurra eta gosea
Maritxu Arzuaga (1925)
Azpeitia
-
Umea jaiotakoan, atsolorra
Dolores Egues Saizar (1928) Lucia Egues Saizar (1925)
Berastegi
-
Galdutako esnea edan
Felix Ajuria Belar (1924)
Arrasate
-
Mandoa irauli
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Osintxun garai batean egon ziren errotak
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara
-
Gerraostean, lanean eta ikasten
Julian Alegria Uriarte (1924)
Bermeo
-
Egur-ikatz artean indabak estraperloan
Juan Larrinaga Atxabal (1918)
Ispaster
-
Errazionamendua umeentzat bakarrik
Mateo Malaxetxebarria Lauzirika (1926)
Gernika-Lumo