Gerra (VI): gosea eta janaria
Hizlaria(k):
Juan Larrañaga Alberdi (1921)
Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
Goserik ez zuen pasa, artoa eta babarruna baitzeukaten. Kale-ume askok, ordea, bai. Errazionamendua ezagutu zuen. Bakailao ugari zegoen garai hartan. Baina etxean arrain gutxi; haragi gehiago, txerrikia urte guztian. Kolesterolaren beldurrik ez zuten.
Informazio gehiago: Gerra (VI): gosea eta janaria
Ekonomia gerraostean
-
Erakusketak jendearengan izan dezakeen eragina
Erramun Manterola Galdona (1915)
Zumaia
-
Aita gerran Bilbon; itzulitakoan panorama zaila Errenterian
Joseba Goñi Galarraga (1935)
Errenteria
-
Errotak itxita zeudeneko garaia
Florentzia Azpiroz Nazabal (1924)
Berastegi
-
Gerraostean gosea etxean; janaria soberan soldadutzan
Luzio Oruesagasti Txurruka (1931) Mateo Oruesagasti Txurruka (1929)
Soraluze
-
Beharrezko gauzetarako dirurik ez
Miren Aldekoa Gorospe (1932)
Mañaria
-
Osaba atxilotu zutenekoa
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Kaletarrak baserrira, janari bila
Bitoriano Ansa Goenaga (1930)
Andoain
-
Anaiarekin garraio lanetan
Joxe Mari Etxabe Goikoetxea (1930)
Zumaia
-
Gerraosteko miseria
Encarna Yarza Zendoia (1915)
Amasa-Villabona
-
Gobara egitera errekara
Ebaristo Aiestaran Pikabea (1927) Kontxita Argote Altuna (1938)
Donostia