Gerra (VI): gosea eta janaria
Hizlaria(k): Juan Larrañaga Alberdi (1921) Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
Goserik ez zuen pasa, artoa eta babarruna baitzeukaten. Kale-ume askok, ordea, bai. Errazionamendua ezagutu zuen. Bakailao ugari zegoen garai hartan. Baina etxean arrain gutxi; haragi gehiago, txerrikia urte guztian. Kolesterolaren beldurrik ez zuten.
Informazio gehiago: Gerra (VI): gosea eta janaria
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean goserik ez pasatzeko egindakoak
Xinfo Iparragirre Intxaurrondo (1932)
Berastegi
-
Gose garaia
Elbira Berriotxoa Muñoa (1925)
Arrasate
-
Gaztainak bai, baina oliorik ez
Karmen Odriozola Igartua (1930) Sabina Odriozola Igartua (1934)
Oñati
-
Errotak zigilatu
Arsenio Irazabalbeitia Araiztegi (1930)
Antzuola
-
"Goseak ez du barkatzen..."
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Errazionamenduko janaria banatzeak ematen zituen lanak
Arantxa Artano Arruabarrena (1935)
Andoain
-
Gerraostean, Eibarren lanak gora
Candido Eguren Zabarte (1906)
Eibar
-
Gerra ondorengo gabeziak; janariak nola kontserbatzen zituzten
Maria Luisa Zabala Zubiarrain (1930)
Aduna
-
Gerraoste gogorra
Angeli Telleria ()
Antzuola
-
Gerraosteko egoera: gosea, baina janaririk ez
Inaxio Aramendi Telletxea (1928)
Astigarraga