Etxean egindako ogia; errazionamendua
Hizlaria(k): Maria Ixabel Garate Garate (1947) Antonio Irureta Irureta (1939) Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
Etxetik gertu zituzten errotak, baina gerra garaian prezintatuta egon ziren. Amak egiten zuen ogia etxean eta artoa ere bai gero zopak eginda jateko. Eguneroko otorduetan baba jaten zuten gehienbat eta igandeetan garbantzua izaten zen jaki berezia. Olioa errazionamenduan egoten zen eta usain txarreko antzeko bat erabiltzen zuten.
Informazio gehiago: Etxean egindako ogia; errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Abarka jarrita, errotaren hotsa leuntzeko
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Eskolarik ez gerra denboran
Lucio Urzelai Gantxegi (1922)
Bergara
-
Herrian sortutako janaria, Alemaniara
Joxe Mari Ezeiza (1925)
Amasa-Villabona
-
Kupoa noiz kendu zuten
Florentino Lamariano Agirre (1933)
Antzuola
-
Jeneroa entregatu beharra eta estraperloa
Pantxi Sangroniz Mentxaka (1913)
Sondika
-
Jende pobrea eskean etortzen zitzaien baserrira
Maria Zabala Egues (1914)
Elduain
-
Gosea, estraperloa eta janaria entregatu beharra
Julian Beristain Bereziartua (1928)
Azpeitia
-
Kamioi piezen kontrabandoa
Fermin Larrarte Zuzaia (1927)
Hondarribia
-
Anai-arrebak sakabanatuta jate aldera
Antonia Ormaetxea Narbaiza (1927)
Ermua
-
Aita, ehun lantegiko arduraduna
Lorenzo Laskurain Gabilondo (1931)
Bergara