Etxean egindako ogia; errazionamendua
Hizlaria(k): Maria Ixabel Garate Garate (1947) Antonio Irureta Irureta (1939) Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
Etxetik gertu zituzten errotak, baina gerra garaian prezintatuta egon ziren. Amak egiten zuen ogia etxean eta artoa ere bai gero zopak eginda jateko. Eguneroko otorduetan baba jaten zuten gehienbat eta igandeetan garbantzua izaten zen jaki berezia. Olioa errazionamenduan egoten zen eta usain txarreko antzeko bat erabiltzen zuten.
Informazio gehiago: Etxean egindako ogia; errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Desterrutik itzuli eta praktikante jarraitu
Arantxa Lasa Maiztegi (1925)
Soraluze
-
Gerra osteko gosea eta eskasia
Josepa Espilla Sololuze (1922)
Etxebarria
-
Agurainen mantentze aldera, erdara ikasten
Eugenio Iza Mujika (1935)
Arama
-
Gerraosteko gosetea
Pedro Urretagoiena Murgiondo (1924)
Ordizia
-
Baserritarrei burla, baina gose garaian zer?
Beñardo Irastortza Amiano (1928)
Irun
-
Gerrako galtzaileen eta irabazleen arteko lubakia
Jaione Isazelaia Igartua (1959)
Bergara
-
Trini bizilaguna eta Gabino harakina
Miren Zarraga Pagola (1932)
Andoain
-
Errazionamendua
Karmen Zurbano Egaña (1923)
Aramaio
-
Errotak itxita gerra-garaian
Ignacio Makazaga Agirre (1925)
Zarautz
-
Gerra osteko elikadura
Maria Luisa Zalakain Odriozola (1930)
Amasa-Villabona


