Etxean egindako ogia; errazionamendua
Hizlaria(k): Maria Ixabel Garate Garate (1947) Antonio Irureta Irureta (1939) Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
Etxetik gertu zituzten errotak, baina gerra garaian prezintatuta egon ziren. Amak egiten zuen ogia etxean eta artoa ere bai gero zopak eginda jateko. Eguneroko otorduetan baba jaten zuten gehienbat eta igandeetan garbantzua izaten zen jaki berezia. Olioa errazionamenduan egoten zen eta usain txarreko antzeko bat erabiltzen zuten.
Informazio gehiago: Etxean egindako ogia; errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Zartaginari keinua olioarekin eta aurrera
Maddi Garmendia Lopetegi (1929)
Lezo
-
Kupoa bete ezinda
Baxili Txintxurreta Goenaga (1922)
Oñati
-
Goserik ezagutu gabekoa
Manuel Olasagasti Arriaga (1940)
Lezo
-
Esne partitzea, errazionamendua eta nazionalak
Jerardo Mondragon Garai (1927)
Arrasate
-
Errazionamendu garaia; estraperloa
Ramon Gerra Zubillaga (1938)
Donostia
-
Gerraostean janaririk ez; kanoi lantegiko ekonomatoa
Manuel Galarraga Aldai (1924)
Soraluze
-
Kaletarrak, baba eske
Maria Larrañaga Orbea (1921)
Antzuola
-
Gerraostean etxeko gaiak kentzeko beldurrez
Fernando Aranbarri Oiartzabal (1947)
Azkoitia
-
1941 inguruan pasatako gosea
Juan Arizaga Larreategi (1927) Jose Luis Unamuno Gorrotxategi (1928)
Soraluze
-
Olibet gaileta-fabrikako gaileta bila
Xebastiana Agirre Telletxea (1927)
Lezo