Etxean egindako ogia; errazionamendua

Etxean egindako ogia; errazionamendua <p>Etxetik gertu zituzten errotak, baina gerra garaian prezintatuta egon ziren. Amak egiten zuen ogia etxean eta artoa ere bai gero zopak eginda jateko. Eguneroko otorduetan baba jaten zuten gehienbat eta igandeetan garbantzua izaten zen jaki berezia. Olioa errazionamenduan egoten zen eta usain txarreko antzeko bat erabiltzen zuten.</p>

Hizlaria(k): Maria Ixabel Garate Garate (1947) Antonio Irureta Irureta (1939)
Herria: Zestoa (Gipuzkoa)

Etxetik gertu zituzten errotak, baina gerra garaian prezintatuta egon ziren. Amak egiten zuen ogia etxean eta artoa ere bai gero zopak eginda jateko. Eguneroko otorduetan baba jaten zuten gehienbat eta igandeetan garbantzua izaten zen jaki berezia. Olioa errazionamenduan egoten zen eta usain txarreko antzeko bat erabiltzen zuten.

Informazio gehiago: Etxean egindako ogia; errazionamendua

Ekonomia gerraostean