Etxean egindako ogia; errazionamendua
Hizlaria(k): Maria Ixabel Garate Garate (1947) Antonio Irureta Irureta (1939) Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
Etxetik gertu zituzten errotak, baina gerra garaian prezintatuta egon ziren. Amak egiten zuen ogia etxean eta artoa ere bai gero zopak eginda jateko. Eguneroko otorduetan baba jaten zuten gehienbat eta igandeetan garbantzua izaten zen jaki berezia. Olioa errazionamenduan egoten zen eta usain txarreko antzeko bat erabiltzen zuten.
Informazio gehiago: Etxean egindako ogia; errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean gosea; etxeko garia eta artoa entregatu beharra
Dominga Beitia Urkia (1936)
Bergara
-
Gerraostean eskeko asko
Aurora Artetxe Larrañaga (1927) Pilar Larrañaga Aranbarri (1931)
Azkoitia
-
Kaletarrak, baba eske
Maria Larrañaga Orbea (1921)
Antzuola
-
Ura 100 pezetatan olioa zelakoan
Elisa Kalzada Ugalde (1929)
Busturia
-
Trukea errioxarrekin
Jose Luis Ardanza Errasti (1929) Juan Ardanza Errasti (1927)
Elorrio
-
Gerra eta gerraostea: uzta entregatu behar
Joxe Aierbe Iraola (1934)
Donostia
-
Gerraostean goserik ez; arraina
Pepi Berasategi Etxeberria (1935)
Donostia
-
Baserritarrek uzta eman beharra
Teodoro Mujika Salaberria (1924)
Zizurkil
-
Arraina baserriko gauzen truke
Pilar Araukua Andikoetxea (1933) Mari Azkarate Araukua (1924)
Bermeo
-
Barrutin bizi zen militarra
Bittori Zarrabeitia Lauzirika (1926)
Kortezubi