Etxean egindako ogia; errazionamendua
Hizlaria(k): Maria Ixabel Garate Garate (1947) Antonio Irureta Irureta (1939) Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
Etxetik gertu zituzten errotak, baina gerra garaian prezintatuta egon ziren. Amak egiten zuen ogia etxean eta artoa ere bai gero zopak eginda jateko. Eguneroko otorduetan baba jaten zuten gehienbat eta igandeetan garbantzua izaten zen jaki berezia. Olioa errazionamenduan egoten zen eta usain txarreko antzeko bat erabiltzen zuten.
Informazio gehiago: Etxean egindako ogia; errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Ogia estraperloan
Anttoni Lujanbio Alberro (1925)
Astigarraga
-
Errotara gauez, ostenduta
Juana Loroño Beaskoetxea (1923)
Amorebieta-Etxano
-
Toalleko errotatik irina estraperloan ekarri
Joxe Mari Aristi Garate (1930)
Azpeitia
-
Estraperloa
Manolo Campos Castresana (1935)
Etxarri Aranatz
-
Olio botila puskatu zitzaienekoa
Mertxe Uranga Uranga (1937)
Donostia
-
Arto zakuekin Hernanira autobusez
Migel Aldasoro Gonzalez (1930)
Donostia
-
Gerra eta gosea
Agustin Lasarte Beraza (1930)
Donostia
-
Kaletarrak baserrira lan eske janariaren truke
Jose Inazio Aranberri Aldanondo (1939)
Zumarraga
-
Gerran ogia falta ez; gerra ostean bai, ordea
Benito Aranburu Gaztañaga (1923)
Usurbil
-
Estraperloan Arabara
Kontxita Fernandez de Arroiabe Pagoaga (1921)
Eskoriatza