Etxean egindako ogia; errazionamendua
Hizlaria(k): Maria Ixabel Garate Garate (1947) Antonio Irureta Irureta (1939) Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
Etxetik gertu zituzten errotak, baina gerra garaian prezintatuta egon ziren. Amak egiten zuen ogia etxean eta artoa ere bai gero zopak eginda jateko. Eguneroko otorduetan baba jaten zuten gehienbat eta igandeetan garbantzua izaten zen jaki berezia. Olioa errazionamenduan egoten zen eta usain txarreko antzeko bat erabiltzen zuten.
Informazio gehiago: Etxean egindako ogia; errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Gose garaia
Gregori Goitia Izurieta (1919)
Lekeitio
-
Gerra (VI): gosea eta janaria
Juan Larrañaga Alberdi (1921)
Zestoa
-
Jana lortzeko komeriak gerra denboran eta ostean
Fidel Izarra Larrea (1926)
Ermua
-
Errazionamenduan "primera" mailakoak
Pedro Karetxe Urrejola (1930)
Aramaio
-
Garia entregatu beharra
Anbrosio Abasolo Beloki (1928)
Eskoriatza
-
Irina lortzeko oztopoak
Juan Bautista Aizpurua Ormaetxea (1936)
Andoain
-
Makiak etxe inguruan
Pepi Agirre Perurena (1938)
Hernani
-
Gerra eta gosea
Frantxiska Pagadizabal Artola (1931)
Oiartzun
-
Kaletarrak baserrietara eskean
Luis Iturregi Uribarri (1934)
Bermeo
-
Estraperloko garaia
Bernabe Bergara Aginaga (1929)
Tolosa