Etxean egindako ogia; errazionamendua
Hizlaria(k): Maria Ixabel Garate Garate (1947) Antonio Irureta Irureta (1939) Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
Etxetik gertu zituzten errotak, baina gerra garaian prezintatuta egon ziren. Amak egiten zuen ogia etxean eta artoa ere bai gero zopak eginda jateko. Eguneroko otorduetan baba jaten zuten gehienbat eta igandeetan garbantzua izaten zen jaki berezia. Olioa errazionamenduan egoten zen eta usain txarreko antzeko bat erabiltzen zuten.
Informazio gehiago: Etxean egindako ogia; errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Lau txerri hil zituzten urtea
Pedro Jauregi Sorondo (1922)
Andoain
-
Azokara saltzera etortzen ziren baserritarrei txokolatea lapurtzen
Joxe Mari Galparsoro Sustaeta (1940)
Mutriku
-
Imazen errota zabalik zegoen bakarrik
Isabel Agirrebeitia Uribe (1926) Feli Uribe Alberdi (1928)
Durango
-
Ogi beltza errazionamenduan
Margari Ondarza Elorriaga (1928)
Murueta
-
Errota itxita, eta estraperloko irina
Bitoriano Ansa Goenaga (1930)
Andoain
-
Goserik ez; kafea eta txokolatea estraperloan
Juanita Bergara Mintegia (1917)
Gernika-Lumo
-
Errazionamenduaren beharrik ez Eguzkitzan
Paskual Uribe Jaio (1926)
Durango
-
Sukaldaritza modernoa? Garai batean, betiko janaria bizitzeko modu bakarra
Joxepatxo Artola Zuloaga (1932)
Lezo
-
Ogirik ez, eta taloa
Mikela Ansa Goenaga (1926)
Andoain
-
Kupoa entregatu behar zeneko komeriak
Elena Etxebeste Martiarena (1931)
Pasaia