Etxean egindako ogia; errazionamendua
Hizlaria(k): Maria Ixabel Garate Garate (1947) Antonio Irureta Irureta (1939) Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
Etxetik gertu zituzten errotak, baina gerra garaian prezintatuta egon ziren. Amak egiten zuen ogia etxean eta artoa ere bai gero zopak eginda jateko. Eguneroko otorduetan baba jaten zuten gehienbat eta igandeetan garbantzua izaten zen jaki berezia. Olioa errazionamenduan egoten zen eta usain txarreko antzeko bat erabiltzen zuten.
Informazio gehiago: Etxean egindako ogia; errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Ganadua ez, baina babarrun zakuak ezkutuan
Julio Zabaleta Yarza (1933) Natividad Zabaleta Yarza (1936)
Legazpi
-
Bildotsak estraperloan
Krispin Arregi Mendiolagarai (1936)
Amorebieta-Etxano
-
Txerri-hiltzea, ezkutuan
Jerardo Mondragon Garai (1927)
Arrasate
-
Errotara ezkutuan joatean pasatako beldurrak
Juanito Unanue Aizpuru (1932)
Azpeitia
-
Amak etxeko ardura guztiak
Joakin Ezpeleta Agirrebengoa (1934)
Oñati
-
Albizturko errota
Pakita Peñagarikano Elosegi (1926)
Tolosa
-
Elgoibarrera eta Altzolara esnea saltzera
Agustin Gurrutxaga Garate (1917)
Elgoibar
-
Estraperloa eta ogia
Lucas Lasa Burumendi (1932)
Alegia
-
Txerriak, behiak baino balio handiagoa
Migel Mendiguren Larrea (1932)
Beasain
-
Jende asko Araozko errotara gauez, estraperloan
Dominga Beitia Urkia (1936)
Bergara