Etxean egindako ogia; errazionamendua
Hizlaria(k): Maria Ixabel Garate Garate (1947) Antonio Irureta Irureta (1939) Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
Etxetik gertu zituzten errotak, baina gerra garaian prezintatuta egon ziren. Amak egiten zuen ogia etxean eta artoa ere bai gero zopak eginda jateko. Eguneroko otorduetan baba jaten zuten gehienbat eta igandeetan garbantzua izaten zen jaki berezia. Olioa errazionamenduan egoten zen eta usain txarreko antzeko bat erabiltzen zuten.
Informazio gehiago: Etxean egindako ogia; errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
25 urtera arte, goseak
Fernando Kapanaga Gonzalez de Langarika (1933)
Otxandio
-
Gerra ostean janariarekin ondo moldatzen ziren
Kristina Bengoetxea Urruzmendi (1921)
Usurbil
-
Baserriko bizimodua
Candida Zubizarreta Azkoitia (1936)
Azkoitia
-
Gerra garaiko bizipenak
Antoni Elkorobarrutia Gallastegi (1924)
Elgeta
-
Garia Arabatik estraperloan
Markox Madinabeitia Yarza (1924)
Oñati
-
Ume eta gazte denbora txarra pasatutakoa
Faustino Garatea Bilbao (1932)
Lekeitio
-
Eskola bukatu orduko lanera
Mertxe Larrarte Zuzaia (1933)
Hondarribia
-
Ezkutuka lortu behar ogia
Felisa Ormaetxea Goitana (1928)
Aramaio
-
Gerraostean krisia; zakuekin egindako arropak
Frantziska Egiguren Bereziartua (1924)
Iurreta
-
Simaurra sororako
Klaudio Jaio Onaindia (1937)
Ziortza-Bolibar