Etxean egindako ogia; errazionamendua
Hizlaria(k): Maria Ixabel Garate Garate (1947) Antonio Irureta Irureta (1939) Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
Etxetik gertu zituzten errotak, baina gerra garaian prezintatuta egon ziren. Amak egiten zuen ogia etxean eta artoa ere bai gero zopak eginda jateko. Eguneroko otorduetan baba jaten zuten gehienbat eta igandeetan garbantzua izaten zen jaki berezia. Olioa errazionamenduan egoten zen eta usain txarreko antzeko bat erabiltzen zuten.
Informazio gehiago: Etxean egindako ogia; errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Baserrian jateko faltarik ez
Migel Aldasoro Gonzalez (1930)
Donostia
-
Gerraosteko gosea II
Teresa Bengoa Azula (1930) Mari Paz Elorriaga Garitaonandia (1932)
Abadiño
-
Ezkonduta ere plazara; gerra ondoko kontrolak
Maitere Azpiolea Olarra (1926)
Hernani
-
Estraperlo kontuak
Pepita Unzueta Iriondo (1922) Rosa Unzueta Iriondo (1919)
Elgoibar
-
Idiak eta behorrak kontrabandoan
Maria Pilar Cia Gaztelu (1938) Tomas Cia Gaztelu (1933)
Baztan
-
Gerra ondorengo miseria
Joxe Mari Arruabarrena Otaegi (1925)
Belauntza
-
Gosea eta errazionamendua
Lucas Lasa Burumendi (1932)
Alegia
-
Karlistak baserritarren kontura aberastu
Apin Urreta Solagaistua (1926)
Durango
-
Mugaz beste aldekoekin hizketan Bidasoa ibaian: nola eta noiz egin.
Ramon Irastorza Artola (1927)
Irun
-
Kalean, gabezia
Carmen Jauregi Zabala (1924)
Tolosa