Etxean egindako ogia; errazionamendua
Hizlaria(k): Maria Ixabel Garate Garate (1947) Antonio Irureta Irureta (1939) Herria: Zestoa (Gipuzkoa)
Etxetik gertu zituzten errotak, baina gerra garaian prezintatuta egon ziren. Amak egiten zuen ogia etxean eta artoa ere bai gero zopak eginda jateko. Eguneroko otorduetan baba jaten zuten gehienbat eta igandeetan garbantzua izaten zen jaki berezia. Olioa errazionamenduan egoten zen eta usain txarreko antzeko bat erabiltzen zuten.
Informazio gehiago: Etxean egindako ogia; errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Bonbuluko errota; gerraosteko ogi beltza
Jabier Lazpiur Ibarra (1934)
Bergara
-
Gerra ostean txerria ezkutuan hazi, hil eta gorde
Laura Arrizabalaga Zarraonaindia (1929)
Ibarrangelu
-
Soroetan kaletarrek lapurretak egiten zituzten
Anastasio Balerdi Beloki (1933)
Amezketa
-
Errazionamenduan azukrerik ez
2016 Adineko anoetarren testigantzak ()
Anoeta
-
Maindireak garbitzen
Inocencia Markotegi Razkin (1931)
Etxarri Aranatz
-
Igerilekuen lurra Alfarentzat
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
25 urtera arte, goseak
Fernando Kapanaga Gonzalez de Langarika (1933)
Otxandio
-
Abadeari garia, egurra... eman behar
Julio Aspe Beitia (1928)
Aramaio
-
Gerraostean, astoarekin errotara
Manuel Gereño Urretabizkaia (1929)
Pasaia
-
3,50 irabazi eta olio-botila 20 ogerleko
Txomin Aranbarri Larizubirrementeria (1924)
Durango


