Gerra osteko gosea eta eskasia
IRALE - Irakasleen euskarazko prestakuntza zerbitzua
Hizlaria(k): Josepa Espilla Sololuze (1922) Herria: Etxebarria (Bizkaia)
Gerra ostean gosea pasatu zuten. Artoa entregatu egin behar izaten zuten. Artoa, baba, urdaia eta esnea jaten zituzten. Lana gogor egiten zutela dio.
Jatorrizko proiektua

Grabazio honen materiala ondorengo proiektuaren baitan jaso eta landu zen. Bertan aurkituko duzu jatorrizko materiala eta informazioa: Eibarko udalaren materiala - Eibartarren Ahotan - Egoibarra
Informazio gehiago: Gerra osteko gosea eta eskasia
Ekonomia gerraostean
-
Irabazitako diru apurra bestelako jakiak erosteko
Balentina Zabala Etxeberria (1936)
Errenteria
-
Artoa, garia eta patata entregatu behar
Luziano Arenaza Aginagalde (1930)
Eskoriatza
-
Gerra eta gerraostea
Manuel Urrestarazu Iradi (1928)
Donostia
-
Gose garaia
Elbira Berriotxoa Muñoa (1925)
Arrasate
-
Behar handiko garaietan, katua asko jaten zen
Fernantxo Intxaurrandieta Aizpurua (1947)
Lezo
-
Gerraostean gurasoek ogia egin eta saldu
Joxe Mitxeo Baleztena (1944)
Saldias
-
Guardi zibilak belarretan ezkutatuta
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Kaletarrak baserrira, janari bila
Bitoriano Ansa Goenaga (1930)
Andoain
-
Kaminorik zapaldu barik errotara
Laura Arrizabalaga Zarraonaindia (1929)
Ibarrangelu
-
Kaletarrek gosea eta errazionamendua
Txomin Aranbarri Larizubirrementeria (1924)
Durango