Gerraosteko gosetea
Hizlaria(k): Pedro Urretagoiena Murgiondo (1924) Herria: Ordizia (Gipuzkoa)
Gerraostean, gosea pasa zuten; errazionamenduan jasotzen zuten ogia hori-horia eta gustu txarrekoa zen. Otorduetan babak, berdura eta txerrikia jaten zuten. Etxean txerria hil eta txorizoak egiten zituzten.
Informazio gehiago: Gerraosteko gosetea
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendua
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Errazionamendu garaia; errotara ezkutuan
Dolores Egues Saizar (1928) Lucia Egues Saizar (1925)
Berastegi
-
Errazionamendu garaia
Pilar Tolosa Amondarain (1935)
Amasa-Villabona
-
Indabak salduz gero, isuna
Rufina Abaitua Bilbao (1928)
Mendata
-
Anai-arraben lanbideak
Irene Salaberria Kortaberria (1940)
Lezo
-
Goizuetako bidean, Arano
Joxepa Zabalegi Lazkanotegi (1916)
Oiartzun
-
Arraina nahiko libre, haragia kontrolatuta
Miren Mendarte Kasares (1929)
Errenteria
-
Gose garaiko trikimailuak
Pedro Jauregi Sorondo (1922)
Andoain
-
"Kontrabandisten badia", arroketan
Fermin Larrarte Zuzaia (1927)
Hondarribia
-
Kaleko jendea baserrira, ogi eske
Joxe Salegi Egaña (1926)
Zumarraga