Gerraosteko gosetea
Hizlaria(k): Pedro Urretagoiena Murgiondo (1924) Herria: Ordizia (Gipuzkoa)
Gerraostean, gosea pasa zuten; errazionamenduan jasotzen zuten ogia hori-horia eta gustu txarrekoa zen. Otorduetan babak, berdura eta txerrikia jaten zuten. Etxean txerria hil eta txorizoak egiten zituzten.
Informazio gehiago: Gerraosteko gosetea
Ekonomia gerraostean
-
Animaliak pasatzen
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Errazionamenduari, "sorramiento"
Jexuxa Salegi Oruesagasti (1921)
Urretxu
-
Eskolara eta josten ikastera
Angeli Telleria ()
Antzuola
-
Garraioan eta estraperloan
Karmen Odriozola Igartua (1930) Sabina Odriozola Igartua (1934)
Oñati
-
Ehotzeko lizentzia eta estraperloan errotara
Anjel Elorza Beitia (1937)
Legutio
-
Kupoa eta estraperloa
Jerardo Mondragon Garai (1927)
Arrasate
-
Irinarekin eta erbiarekin etxera
Florentino Lamariano Agirre (1933)
Antzuola
-
Alegiara eta Goizuetara artoa ehotzera
Bixente Lizaso Itxaso (1931)
Urnieta
-
Urre zuriak eta urre gorriak bakarrik balio zuten
Antoni Zulueta Urdengarai (1927) Juanita Zulueta Urdengarai (1929)
Bermeo
-
Errazionamenduko ogia txakurrak ere ez zuen jaten
Maritxu Rekondo Iribar (1927)
Urnieta