Gerraosteko gosetea
Hizlaria(k): Pedro Urretagoiena Murgiondo (1924) Herria: Ordizia (Gipuzkoa)
Gerraostean, gosea pasa zuten; errazionamenduan jasotzen zuten ogia hori-horia eta gustu txarrekoa zen. Otorduetan babak, berdura eta txerrikia jaten zuten. Etxean txerria hil eta txorizoak egiten zituzten.
Informazio gehiago: Gerraosteko gosetea
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostea: gosea, errazionamendua, estraperloa
Jose Eiguren Mendiguren (1927)
Lekeitio
-
Baserriko ekonomia nolakoa zen
Gregorio Berrotaran Etxeberria (1945)
Hondarribia
-
Gerra hasi zen eguna
Micaela Sasiain Ormazabal (1929)
Lasarte-Oria
-
Estraperloko gaiekin egiten ziren tranpak
Agustin Guenaga Zelaia (1931) Maribel Guenaga Zelaia (1941) Jesusa Urkidi Arejitabelaustegi (1935)
Etxebarria
-
Gerra ostean, ogia etxean egin behar
Simona Maiz Labaka (1927)
Usurbil
-
Tren txikiko estraperloa
Pedro Jauregi Sorondo (1922)
Andoain
-
Tolosako Arzabalza papeleran lanean
Santos Irazustabarrena Ermina (1928)
Alegia
-
Astoaren azpian, ezkutalekua
Florentino Lamariano Agirre (1933)
Antzuola
-
Errotara gauez, ostenduta
Juana Loroño Beaskoetxea (1923)
Amorebieta-Etxano
-
Gerraostean goseari aurre egin behar
Adoracion Zubiaurre Arozena (1922)
Zarautz