Gerraosteko gosetea
Hizlaria(k): Pedro Urretagoiena Murgiondo (1924) Herria: Ordizia (Gipuzkoa)
Gerraostean, gosea pasa zuten; errazionamenduan jasotzen zuten ogia hori-horia eta gustu txarrekoa zen. Otorduetan babak, berdura eta txerrikia jaten zuten. Etxean txerria hil eta txorizoak egiten zituzten.
Informazio gehiago: Gerraosteko gosetea
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean garia eta babarruna entregatu egin behar
Gregorio Telleria Pagoaga (1929)
Beasain
-
Gauez, errotara
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Errazionamendua eta tabakoa
Maria Larrañaga Orbea (1921)
Antzuola
-
Tripa ederki jaisten zen, gerra ondoan
Enriketa Aranburu Garaiar (1926)
Hernani
-
Gerra eta gose denbora
Florencio Erro (1929)
Erroibar
-
Jeneroa entregatu behar udaletxean
Jesus Barandika Berrojalbiz (1921) Feli Goikoetxea Enbeita (1930)
Muxika
-
Errazionamendua
Vicente Miranda Mundiñano (1927)
Etxarri Aranatz
-
Oihalgintzako eta estraperloko dirua barra-barra
Lucia Areitioaurtena Isasi-Isasmendi (1925)
Ermua
-
Ogi zuriaren gosez
Juli Larrañaga Garate (1921)
Mendaro
-
Errazionamendua dendan
Jose Mari Garitaonandia Gisasola (1927) Juan Lasuen Solozabal (1927)
Zaldibar