Gose garaian, dirua edukiz gero, estraperlora jo
Hizlaria(k): Teodoro Aranburu Otaegi (1928) Herria: Usurbil (Gipuzkoa)
Francoren garaian, gosea pasa zuten; dendatan ere ez zegoen janaririk. Gerora, estraperloa hasi zen; baina handik lortutako janaria erosteko, diru asko behar zen. Estraperloko prezioak aipatzen ditu. Baserriko jeneroari esker aurrera atera ziren beraiek; behin Usurbilgo markesa patata eske etorri zitzaien etxera.
Informazio gehiago: Gose garaian, dirua edukiz gero, estraperlora jo
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean, hutsetik hasi behar
Rosa Sistiaga Iparragirre (1950)
Pasaia
-
Purruteneko dendan arrazionamendua
Kristina Iturrioz Burgoa (1934) Esther Moriones Aurre (1936)
Gernika-Lumo
-
Gerraosteko gosea
Secundino Arrizabalaga Murua (1930)
Legazpi
-
Gerraren kalteak
Juliana Mendizabal Guenetxea (1923)
Berriz
-
Errazionamendu garaia
Pedro Iraola Belza (1941)
Amasa-Villabona
-
Gerraosteko gosetea
Purita Zabalo Zabalo (1934)
Antzuola
-
Garia entregatu behar
Txomin Aranbarri Larizubirrementeria (1924)
Durango
-
Paretako karea zupatzetik korrokoi osoa janda asetzera
Mari Kruz Urkizu Sarasua (1932)
Lezo
-
Indaba, garia eta artoa udaletxera entregatu behar
Luisito Zelaia Balenziaga (1925)
Markina-Xemein
-
Baserritarren esnea entregatu behar
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa


