Gose garaian, dirua edukiz gero, estraperlora jo
Hizlaria(k): Teodoro Aranburu Otaegi (1928) Herria: Usurbil (Gipuzkoa)
Francoren garaian, gosea pasa zuten; dendatan ere ez zegoen janaririk. Gerora, estraperloa hasi zen; baina handik lortutako janaria erosteko, diru asko behar zen. Estraperloko prezioak aipatzen ditu. Baserriko jeneroari esker aurrera atera ziren beraiek; behin Usurbilgo markesa patata eske etorri zitzaien etxera.
Informazio gehiago: Gose garaian, dirua edukiz gero, estraperlora jo
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean patata soro berriak
Pedro Karetxe Urrejola (1930)
Aramaio
-
Garia erein, ogi faltarik ez izateko
Tomas Abarrategi Goikoetxea (1947)
Berango
-
Errota motak
Florentino Lamariano Agirre (1933)
Antzuola
-
Ogi-eskasia zenean, ogia izatearen balioa
Pakita Errasti Loiti (1931)
Urretxu
-
Estraperloko olioa lapurtu zietenekoa
Agustin Guenaga Zelaia (1931) Maribel Guenaga Zelaia (1941) Jesusa Urkidi Arejitabelaustegi (1935)
Etxebarria
-
Emazteak "kontrabandoan"
Leon Arambel (1932)
Aldude
-
Arrantxoa ukatu Ermuan
Joseba Gotzon Idigoras Arzuaga (1923)
Ermua
-
Estraperloa
Gregorio Goñi Lazkano (1940)
Etxarri Aranatz
-
Errazionamendua, gosea, estraperloa...
Pilar Candina Elgezabal (1918)
Gernika-Lumo
-
Dendako produktuak baserrikoen truke
Amaia Etxarri Erize (1934)
Hernani