Errazionamendu garaian nola-hala moldatu behar
Hizlaria(k): Maria Dolores Etxeberria Zalakain (1929) Herria: Ibarra (Gipuzkoa)
Errazionamendua zegoen garaian, baserriko jeneroa entregatu egin behar izaten zuten udaletxean. Errotak itxita egon ziren garai hartan, eta papera behar izaten zen artoa errotara eramateko; tranpak egiten zituzten orduan.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaian nola-hala moldatu behar
Ekonomia gerraostean
-
Gose garaiko trikimailuak
Pedro Jauregi Sorondo (1922)
Andoain
-
Ardoa gutxi baina tabakorri asko
Santi Villareal Barrena (1935)
Amorebieta-Etxano
-
Amonaren dendako produktuak: trukea
Ixabelita Almandoz Almandoz (1930)
Astigarraga
-
8 urtera arte gosea ase ezinik
Joxe Makazaga Arruabarrena (1935)
Zarautz
-
Ogia errazionamenduan
Elena Sarraua Amutxastegi (1929) Jose Luis Sarraua Amutxastegi (1933)
Zaldibar
-
Baserritarrei dena errekisatzen zieten
Flora Gauba Lete (1922)
Bergara
-
Perico anaia, ogi bila Hendaiara
Mertxe Birto Sorondo (1929)
Hondarribia
-
Estraperloa eta ogi gogorra, baina goserik ez
Katalin Atxurra Alegria (1926) Teresa Erkiaga Korta (1927)
Lekeitio
-
Estraperloko irin bila errotara
Alejandro Ormazabal Garmendia (1934)
Ordizia
-
Estraperloa; janaria gordetzen
Miren Mendarte Kasares (1929)
Errenteria