Artoa ezin eho; morokila esnearekin jan
Hizlaria(k): Benantzia Iraola Arruti (1923) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Arto asko ereiten zuten oiloentzako. Oiloek ez zuten beste ezer jaten, ez pentsurik, ez ezer. Talo gutxi jan zuten beraienean; miseria handia zegoen eta makina txiki batean txikitzen zuten artoa, morokila egin eta esneari hura botatzeko. Esne gutxi gastatzeko, esnea egosi ostean, hori botatzen zioten.
Informazio gehiago: Artoa ezin eho; morokila esnearekin jan
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ondorengo urteak: gosea; estraperloa
Arnaldo Bolumburu Inza (1933)
Eibar
-
Gerraostean, dena lurpean gordeta
Maria Lekuona Maioz (1926)
Hernani
-
Osabak kontrabandoan harrapatu zuen
Enrike Lujanbio Tajdus (1930)
Astigarraga
-
Estraperloan asko ibilitakoa
Antonio Jauregi Maiza (1931)
Tolosa
-
Txerria isilka erretzen
Mertxe Larrarte Zuzaia (1933)
Hondarribia
-
1959ko krisian katu guztiak jan zituzten Antiguan
Patxi Sansinenea Azurmendi (1935)
Donostia
-
Karlistek banatzen zituzten errazionamenduko elikagaiak
Ana Mari Lezertua Sustaeta (1940)
Mutriku
-
Janaria apreziatzeko onena gosea
Txomin Aranburu Artano (1922)
Andoain
-
Estraperloa
Manuel Razkin Flores (1926)
Arbizu
-
Gerra ondoan familia guztiak estu bizi ziren
Jabier Larralde Ustariz (1927)
Baztan