Estraperloa eta errazionamendua
Hizlaria(k): Mariano Izagirre Lakunza (1937) Paulo Izagirre Lakunza (1943) Herria: Urretxu (Gipuzkoa)
Gerraostean, ogi falta ezagutu zuten. Baserrian artoa edukita ere, errotak itxita zeuden. Errazionamenduko ogia, "txarra". Errazionamendua 50. hamarkada hasierara arte egon zen. Ogia salmenta librean jarri zenean, kiloko ogiak 5 pezetan balio zituen. Estraperloko prezioak aipatzen dituzte: ogi barra txikia 3 pezeta, litro olioa 18-20 duro...
Informazio gehiago: Estraperloa eta errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendua eta estraperloa
Kontxita Zaldua Zabala (1924)
Urnieta
-
Inguruko herrietako festetara nola joaten ziren
Luix Otxotorena Ollokiegi (1928)
Hernani
-
Txerrijana esnearen truke
Marian Durá Aldasoro (1945)
Donostia
-
Katilu forman egindako errazionamenduko ogia
Javier Aristi Aizpurua (1930)
Zestoa
-
Olioa, garestia
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Janaria gerraostean
Maria Huizi Apezetxea (1933)
Berastegi
-
Elbarri izanagatik, otartekoa jaso
Rafael Ollokiegi Yeregi (1937)
Lasarte-Oria
-
Garraioan eta estraperloan
Karmen Odriozola Igartua (1930) Sabina Odriozola Igartua (1934)
Oñati
-
Gerra ostean, ogia nola lortzen zuten
Joxe Goñi Urreaga (1928)
Astigarraga
-
Enrike estraperloan
Enrike Lujanbio Tajdus (1930)
Astigarraga


