Baserriko ogia kalekoa baino hobea
Hizlaria(k): Maria Bitoria Alberdi Aldalur (1925) Herria: Azpeitia (Gipuzkoa)
Etxean egiten zuten ogia. Lagun asko ziren etxean, eta egun bakarrean ogia eginda ez zen nahikoa izaten. Ogia nola egiten zuten azaltzen du. Irina Goiko errotatik ekartzen zuten. Kaleko ogia lehor-lehorra izaten omen zen.
Informazio gehiago: Baserriko ogia kalekoa baino hobea
Ekonomia gerraostean
-
Goserik ez
Anttoni Arrondo Rivas (1929) Maritxu Arrondo Rivas (1930)
Donostia
-
Artilea ere entregatu egin behar
Xanti Iparragirre Perurena (1934)
Errenteria
-
Errota motak
Florentino Lamariano Agirre (1933)
Antzuola
-
Etxerako garia Arabatik estraperloan
Ascension Arregi Leturiaga (1916)
Oñati
-
Umetako bihurrikeriak gose garaian
Belen Esnal Larreategi (1932)
Soraluze
-
Jate aldera lan
Luis Mari Ormaetxea Atorrasagasti (1932)
Ermua
-
Gerraostean janaririk ez; kanoi lantegiko ekonomatoa
Manuel Galarraga Aldai (1924)
Soraluze
-
Gurasoek lan asko egin zuten goserik pasa ez zezaten familian
Gregoria Albizu Beraza (1930)
Tolosa
-
Errazionamendu garaia
Pedro Iraola Belza (1941)
Amasa-Villabona
-
Errotara, artoarekin, gero taloa egiteko
Joxe Mari Urola Oiartzabal (1934)
Andoain