Baserriko ogia kalekoa baino hobea
Hizlaria(k): Maria Bitoria Alberdi Aldalur (1925) Herria: Azpeitia (Gipuzkoa)
Etxean egiten zuten ogia. Lagun asko ziren etxean, eta egun bakarrean ogia eginda ez zen nahikoa izaten. Ogia nola egiten zuten azaltzen du. Irina Goiko errotatik ekartzen zuten. Kaleko ogia lehor-lehorra izaten omen zen.
Informazio gehiago: Baserriko ogia kalekoa baino hobea
Ekonomia gerraostean
-
Baserriko produktuengatik zergak ordaindu beharra
Tomas Alkorta Barruetabeña (1937)
Mutriku
-
Gerraostean eskeko asko
Aurora Artetxe Larrañaga (1927) Pilar Larrañaga Aranbarri (1931)
Azkoitia
-
Errazionamendu garaia
Rafaela Ijurra Ganboa (1928)
Etxarri Aranatz
-
Gosea eta razionamentua gerra ostean
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Gerraosteko injustizien aurrean isilik
Xanti Iparragirre Perurena (1934)
Errenteria
-
Gauez errotara zorroarekin
Claudio Egidazu Gongeta (1925)
Elorrio
-
Katilu forman egindako errazionamenduko ogia
Javier Aristi Aizpurua (1930)
Zestoa
-
Goserik ez, baina gabezia asko, bai
Pedro Garitano Laskurain (1936)
Bergara
-
Kontrabandoan Mateo astoa laguntzaile
Jesus Fernandez de Arroiabe Pagoaga (1934)
Eskoriatza
-
Eskekoak baserrira; errazionamendua
Maria Arrazola Aldanondo (1929)
Mutriku


