Baserriko ogia kalekoa baino hobea
Hizlaria(k): Maria Bitoria Alberdi Aldalur (1925) Herria: Azpeitia (Gipuzkoa)
Etxean egiten zuten ogia. Lagun asko ziren etxean, eta egun bakarrean ogia eginda ez zen nahikoa izaten. Ogia nola egiten zuten azaltzen du. Irina Goiko errotatik ekartzen zuten. Kaleko ogia lehor-lehorra izaten omen zen.
Informazio gehiago: Baserriko ogia kalekoa baino hobea
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloan Arabara
Eustakio Barandiaran Elorza (1933)
Eskoriatza
-
14 urterekin bankura lanera
Manuel Galarraga Aldai (1924)
Soraluze
-
Estraperlo garaia (1)
Mila Gorostegi Alberdi (1936)
Azkoitia
-
Gerraostean etxean zegoena jan
Mari Tere Areitioaurtena Bikandi (1930)
Amorebieta-Etxano
-
Bezeroak gordelekura
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Kalekoak baserrira lanera, jateko
Migel Arratibel Dorronsoro (1930)
Zumarraga
-
Umeen okerrak
Antonia Ormaetxea Narbaiza (1927)
Ermua
-
Gose garaian kafea, tabakoa eta olioa etxean
Axun Atxaga Fernandez (1939) Maria Josefa Atxaga Fernandez (1926)
Urnieta
-
Babarruna entregatu beharra
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Mutrikutik Azpeitiara jatetxerako janari bila
Benedikta Olazabal Bastida (1921)
Mutriku