Orduko jatekoa
Hizlaria(k): Irene Salaberria Kortaberria (1940) Herria: Lezo (Gipuzkoa)
Astean zehar aza, azalorea, porrua, arroza, babarrun gorria eta lentejak jaten zituzten. Gogoan du Irenek amak babarrun gorriari arroza botatzen ziola.
Informazio gehiago: Orduko jatekoa
Ekonomia gerraostean
-
Ogia errazionamenduan
Elena Sarraua Amutxastegi (1929) Jose Luis Sarraua Amutxastegi (1933)
Zaldibar
-
Karlistek banatzen zituzten errazionamenduko elikagaiak
Ana Mari Lezertua Sustaeta (1940)
Mutriku
-
Alegiara eta Goizuetara artoa ehotzera
Bixente Lizaso Itxaso (1931)
Urnieta
-
Jeneroa entregatzeko komeriak
Pako Lizarraga Peña (1935)
Hondarribia
-
Tabako landareak jarri zituzten gerra garaian
Dionisio Amundarain Alegria (1922)
Ibarra
-
Haragia mantentzeko, gazi-kutxa
Felipe Korta Gurrutxaga (1928)
Ordizia
-
Gose garaiko menuak eta txerriak
Mariano Izagirre Lakunza (1937)
Urretxu
-
Baserritarrei erosten zizkieten produktuak
Jose Mari Madariaga Sierra-Sesumaga (1933)
Durango
-
Anai-arrebak sakabanatuta jate aldera
Antonia Ormaetxea Narbaiza (1927)
Ermua
-
Gose garaian, artoa xehetzeko makina
Felix Zubia Arana (1931)
Arrasate