Orduko jatekoa
Hizlaria(k): Irene Salaberria Kortaberria (1940) Herria: Lezo (Gipuzkoa)
Astean zehar aza, azalorea, porrua, arroza, babarrun gorria eta lentejak jaten zituzten. Gogoan du Irenek amak babarrun gorriari arroza botatzen ziola.
Informazio gehiago: Orduko jatekoa
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ostean seboa eta patata
Martzial Goenaga Gorriti (1925)
Usurbil
-
Estraperloa
Luziana Biain Biain (1921)
Oñati
-
Trini bizilaguna eta Gabino harakina
Miren Zarraga Pagola (1932)
Andoain
-
Txahalen prezioa ezberdina Gipuzkoan eta Bizkaian
Joseba Mirena Agirre Mugerza (1935)
Mutriku
-
Errazionamendu garaiko salmentak
Jesusa Izagirre Esturo (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Ogi beltza eta txerri-hiltzea
Txomin Apoita Zubizarreta (1924) Maria Irusta Mallea (1928)
Munitibar-Arbatzegi-Gerrikaitz
-
Estraperlo kontuak
Jose Aizpurua Murgoitio (1931) Patxi Esteibarlanda Aizpurua (1921)
Elorrio
-
Gerraostean, irinaren debekua
Asuncion Razkin Imaz (1926)
Etxarri Aranatz
-
Gerrako oroitzapenak
Maria Jauregi Zubillaga (1929)
Tolosa
-
Donostiako kofradia, gose urteak asetuz
Manuel Oliden Kortajarena (1941)
Donostia