Orduko jatekoa
Hizlaria(k): Irene Salaberria Kortaberria (1940) Herria: Lezo (Gipuzkoa)
Astean zehar aza, azalorea, porrua, arroza, babarrun gorria eta lentejak jaten zituzten. Gogoan du Irenek amak babarrun gorriari arroza botatzen ziola.
Informazio gehiago: Orduko jatekoa
Ekonomia gerraostean
-
Olioa txitxarroaren tripekin
Pedro Juan Akarregi Aboitiz (1921)
Lekeitio
-
Estraperloan abere sendoa behar
Antonio Jauregi Maiza (1931)
Tolosa
-
Senarraren ibilerak: arrantzan
Valentina Yeregi Inza (1915)
Lasarte-Oria
-
Gerraostean, dena lurpean gordeta
Maria Lekuona Maioz (1926)
Hernani
-
Errazionamenduan emandakoa txahalentzat
Anjel Alberdi Aldalur (1930)
Azpeitia
-
Itsasontzien motorrak
Xabier Irureta Sasiain (1936)
Zumaia
-
Azukrearen ordainetan sagardoa ematen genien mairuei
Txomin Sarriegi Olaran (1928)
Beasain
-
Gerraostean, txerria hiltzea galarazita
Joxe Mitxeo Baleztena (1944)
Saldias
-
Seminarioan jatekoa urri
Joanito Dorronsoro Goikoetxea (1936)
Zumaia
-
Kaletarrak baserrira lanera janari truke
Fernando San Sebastian Esnaola (1933)
Urnieta