Orduko jatekoa
Hizlaria(k): Irene Salaberria Kortaberria (1940) Herria: Lezo (Gipuzkoa)
Astean zehar aza, azalorea, porrua, arroza, babarrun gorria eta lentejak jaten zituzten. Gogoan du Irenek amak babarrun gorriari arroza botatzen ziola.
Informazio gehiago: Orduko jatekoa
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloko olio litroak 100 pezeta
Txomin Ibarluzea Garro (1929)
Etxebarria
-
Osabak ekarritako irina
Mariasun Elosegi Kortadi (1925)
Donostia
-
Garia eta artoa udaletxean entregatu behar
Isabel Aiarzaguena Aranzibia (1937)
Zaldibar
-
Errazionamendua; Pasealekuko dendak
Kruzita Etxabe Garro (1930) Jesus Kortabitarte Madariaga (1927)
Gernika-Lumo
-
Gosea eta errotara gauez
Pedro Mari Lizarazu Garmendia (1925)
Donostia
-
Errotara gauez, ostenduta
Juana Loroño Beaskoetxea (1923)
Amorebieta-Etxano
-
Neskame, gose garaian
Felipa Urkia Elorza (1922)
Oñati
-
Baserriko bizimodu gogorra
Maria Josefa Txurruka Egaña (1913)
Zarautz
-
Gerraostean baserrian goserik ez, baina kalean txarto
Juan Martin Bermeosolo Gabiola (1925)
Ea
-
Dirua behar zen
Pili Otazua Elordieta (1934)
Arratzu