Nafarroara irin bila
Hizlaria(k): Manuel Iñarra Lizaratzu (1924) Inaxi Oiartzabal Etxeberria (1929) Herria: Oiartzun (Gipuzkoa)
Manuel gogoratzen da arto irina Nafarroatik ekartzen zutela. Taloa egiteak lan handia zuen, eta hura ere ez zen sobera izaten, irina falta izaten baitzen. Gosea kentzeko, artoa txikitu eta esnearekin egosiz jaten zuten. Ttentteka jarri. Surtan.
Informazio gehiago: Nafarroara irin bila
Ekonomia gerraostean
-
Jangela sozialak
Miren Lore Ibazeta Solabarrieta (1936) Nekane Ibazeta Solabarrieta (1925)
Ondarroa
-
Ikatza saltzen zuten beraiek
Maria Luisa Zalakain Odriozola (1930)
Amasa-Villabona
-
Errazionamendua Seguran, eta estraperloa Lazkaon
Agustina Mujika Intxausti (1922)
Idiazabal
-
Sukaldaritza modernoa? Garai batean, betiko janaria bizitzeko modu bakarra
Joxepatxo Artola Zuloaga (1932)
Lezo
-
Udan Hernanira eta 17 urterekin okin
Xabier Isasti Etxeberria (1928)
Donostia
-
1.200 pezetako isuna garia ez entregatzeagatik
Feli Uribe Alberdi (1928)
Durango
-
Errazionamendu garaiko estraperloa
Francisca Seberiana Larrañaga Zubiaurre (1922)
Azpeitia
-
Abadeari garia, egurra... eman behar
Julio Aspe Beitia (1928)
Aramaio
-
Gerraosteko miseria
Encarna Yarza Zendoia (1915)
Amasa-Villabona
-
Baserrian ez zuten goserik
Andone Bidaguren Bilbao (1927)
Gernika-Lumo