Errazionamendu garaiko jatekoa eta kapritxoak
Hizlaria(k): Nati Garmendia Ubillos (1929) Herria: Urnieta (Gipuzkoa)
Gerra ostean, gosea etorri zen; baina beraiek ondo moldatu ziren, nahiz eta kapritxorik ez izan. Tabernan, batzuek ogi zuria jaten zuten; eta, alde egitean, haiek utzitako apurrak jaten zituzten. Errazionamendua eta kartila eguneroko kontua ziren. Lehen, dilisten arteko harriak kentzen ibiltzen ziren, dilistak jan aurretik.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaiko jatekoa eta kapritxoak
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean erreketeek ardiak kendu
Juana Elorza Beitia (1924)
Legutio
-
Errazionamendu garaiko komeriak
Enkarna Elosegi Benito (1922)
Zarautz
-
Tabakoa estraperloan
Isidro Momoitio (1918)
Plentzia
-
Ogi beltza eta txerri-hiltzea
Txomin Apoita Zubizarreta (1924) Maria Irusta Mallea (1928)
Munitibar-Arbatzegi-Gerrikaitz
-
Ogia, etxean egindakoa
Rufina Oiarbide Garmendia (1924)
Baliarrain
-
Gosea pasatu zuten gerraostean
Kristina Iturrioz Burgoa (1934) Esther Moriones Aurre (1936)
Gernika-Lumo
-
Estraperloko kontuak
Antonio Zubizarreta Berraondo (1921)
Aretxabaleta
-
Errotaria ezkutuan lanean eta guardia zibilak sukaldean afaltzen
Bitori Aranburu Altube (1934)
Bergara
-
Errotako telefonoa eta estraperloa
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Aguazilen bandoak
Joxe Mari Faus Iurrita (1934)
Ordizia