Errazionamendu garaiko jatekoa eta kapritxoak
Hizlaria(k): Nati Garmendia Ubillos (1929) Herria: Urnieta (Gipuzkoa)
Gerra ostean, gosea etorri zen; baina beraiek ondo moldatu ziren, nahiz eta kapritxorik ez izan. Tabernan, batzuek ogi zuria jaten zuten; eta, alde egitean, haiek utzitako apurrak jaten zituzten. Errazionamendua eta kartila eguneroko kontua ziren. Lehen, dilisten arteko harriak kentzen ibiltzen ziren, dilistak jan aurretik.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaiko jatekoa eta kapritxoak
Ekonomia gerraostean
-
Aita kontrabandoan eta kontrabandoaren arriskuak
Andoni Etxarri (1943)
Hendaia
-
Kurtzalde taberna
Imanol Garaigordobil Berriozabal (1932)
Legutio
-
Gerraosteko eza; ama zaku-fabrikan lanean
Joxe Mari Galparsoro Sustaeta (1940)
Mutriku
-
Errazionamendua
Margarita Maiza Auzmendi (1938) Jose Mari Razkin Agirre (1932)
Etxarri Aranatz
-
11 urterekin eskola utzi behar
Felix Etxeberria Larrañaga (1926)
Elgoibar
-
Kalean baserrian baino are gose gehiago
Maria Angeles Belamendia Tolosa (1931)
Andoain
-
Ilargiaren garrantzia
Ramoni Goikoetxea Maiza (1920)
Donostia
-
Garia entregatzea
Matias Sagasta Elorza (1920)
Arrasate
-
Abere-hiltzea isilpean
Teodoro Mujika Salaberria (1924)
Zizurkil
-
Hermanoetatik Fraideetara pezeta bat merkeago zelako
Justo Astui Imatz (1922)
Bermeo