Errazionamendu garaiko jatekoa eta kapritxoak
Hizlaria(k):
Nati Garmendia Ubillos (1929)
Herria: Urnieta (Gipuzkoa)
Gerra ostean, gosea etorri zen; baina beraiek ondo moldatu ziren, nahiz eta kapritxorik ez izan. Tabernan, batzuek ogi zuria jaten zuten; eta, alde egitean, haiek utzitako apurrak jaten zituzten. Errazionamendua eta kartila eguneroko kontua ziren. Lehen, dilisten arteko harriak kentzen ibiltzen ziren, dilistak jan aurretik.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaiko jatekoa eta kapritxoak
Ekonomia gerraostean
-
Kalean, gabezia
Carmen Jauregi Zabala (1924)
Tolosa
-
Gosea; tripa-truke lanak
Higinio Etxabe Getaria (1933)
Eskoriatza
-
Esne-terrinan okela eta indaba ezkutatu
Luis Iturregi Uribarri (1934)
Bermeo
-
Errazionamendua eta estraperloan ibili beharra
Jose Albizu Basterretxea (1930)
Gernika-Lumo
-
Gernika gorriek erre omen zuten
Gurutz Ganzarain Ansa (1927)
Andoain
-
Babarruna entregatu beharra
Dolores Lopetegi Aiestaran (1916)
Lezo
-
Gurasoek lan asko egin zuten goserik pasa ez zezaten familian
Gregoria Albizu Beraza (1930)
Tolosa
-
Errotak itxita zeudeneko garaia
Florentzia Azpiroz Nazabal (1924)
Berastegi
-
Gerra sasoiko jatekoak: taloa, esnea eta gaztaina egosiak
Julian Maguregi Amesti (1924)
Markina-Xemein
-
Poltsikoan gazta eta ogia
Mari Alberdi Aldalur (1933)
Azpeitia