Errazionamendu garaiko jatekoa eta kapritxoak
Hizlaria(k): Nati Garmendia Ubillos (1929) Herria: Urnieta (Gipuzkoa)
Gerra ostean, gosea etorri zen; baina beraiek ondo moldatu ziren, nahiz eta kapritxorik ez izan. Tabernan, batzuek ogi zuria jaten zuten; eta, alde egitean, haiek utzitako apurrak jaten zituzten. Errazionamendua eta kartila eguneroko kontua ziren. Lehen, dilisten arteko harriak kentzen ibiltzen ziren, dilistak jan aurretik.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaiko jatekoa eta kapritxoak
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean jatekoa nondik atera?
Damiana Belaustegi Jaio (1924)
Mendata
-
Almeja biltzen
Miren Garmendia Urzelaieta (1936)
Lezo
-
Baserriko bizimodua; gerra-ostean garia entregatu behar
Jose Migel Odriozola Peñagarikano (1929) Juan Jose Oiarbide Sarriegi (1921)
Beasain
-
"Goseak ez du barkatzen..."
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Gerrako eta gerra osteko gosea
Juan Oiarzabal Abalia (1929)
Azpeitia
-
Gerraostean gosea
Domingo Bernas Eguren (1922)
Atxondo
-
Arantzara irin bila
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Esne-terrinan okela eta indaba ezkutatu
Luis Iturregi Uribarri (1934)
Bermeo
-
Aita estraperloan aritzeagatik kartzelara eraman zutenekoa
Anita Tolosa Goikoetxea (1941)
Urnieta
-
Esne bila joanda, isuna
Lucia Etxabe Zubizarreta (1927)
Soraluze