Errazionamendu garaiko jatekoa eta kapritxoak
Hizlaria(k): Nati Garmendia Ubillos (1929) Herria: Urnieta (Gipuzkoa)
Gerra ostean, gosea etorri zen; baina beraiek ondo moldatu ziren, nahiz eta kapritxorik ez izan. Tabernan, batzuek ogi zuria jaten zuten; eta, alde egitean, haiek utzitako apurrak jaten zituzten. Errazionamendua eta kartila eguneroko kontua ziren. Lehen, dilisten arteko harriak kentzen ibiltzen ziren, dilistak jan aurretik.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaiko jatekoa eta kapritxoak
Ekonomia gerraostean
-
Gerraosteko errazionamendua
Mikela Ansa Goenaga (1926)
Andoain
-
Estraperloa
Manolo Campos Castresana (1935)
Etxarri Aranatz
-
Errazionamendua ezagutu zuen Juakinak
Juakina Gaztelumendi Urdanpilleta (1940)
Lezo
-
Papelerako lana
Santos Irazustabarrena Ermina (1928)
Alegia
-
Gerraostean eskasia eta premiak laster agertu ziren
Josefina Agirre Urizar (1927) Paskual Uribe Jaio (1926)
Durango
-
Ogiarekin estraperloan
Joxe Jauregi Alberdi (1934)
Antzuola
-
Sagardotegiak ixten eta berreskuratzen
Andoni Arzallus Aristi (1932)
Astigarraga
-
Tren bidez estraperloa
Ester Salaberria Kortaberria (1939)
Lezo
-
Ullastresen ekonomia plana
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Errazionamendua eta errotak zarratuta. Dotrina euskaraz eta erdaraz
Cresen Urkidi Astorkia (1930)
Aulesti


