Errazionamendu garaiko jatekoa eta kapritxoak
Hizlaria(k): Nati Garmendia Ubillos (1929) Herria: Urnieta (Gipuzkoa)
Gerra ostean, gosea etorri zen; baina beraiek ondo moldatu ziren, nahiz eta kapritxorik ez izan. Tabernan, batzuek ogi zuria jaten zuten; eta, alde egitean, haiek utzitako apurrak jaten zituzten. Errazionamendua eta kartila eguneroko kontua ziren. Lehen, dilisten arteko harriak kentzen ibiltzen ziren, dilistak jan aurretik.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaiko jatekoa eta kapritxoak
Ekonomia gerraostean
-
Gariaren kontrola
Juan Flores Galarza (1926)
Etxarri Aranatz
-
Gerran eta gerraostean janariarekin nola moldatu ziren
Juliana Eizagirre Osa (1929)
Getaria
-
Gerra ondoan, kontrabandoa: ogia, kafea...
Mari Kruz Alkain Jauregi (1926)
Hondarribia
-
Orbea eta Gabilondo Eibartik kanpora
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Gerraostean errotara gabaz eta guardia zibilak
Florencio Ugalde Agirre (1929)
Amorebieta-Etxano
-
Garbigailuaren barruan egiten zuten esnea, herrian banatzeko
Carmen Apellaniz Aizpitarte (1931)
Eibar
-
Zergak saihesteko trikimailuak
Pilar Tolosa Amondarain (1935)
Amasa-Villabona
-
Gerra ostean, janari gutxi eta eskasa
Juanita Garmendia Arrieta (1922)
Urnieta
-
Baserriko ekonomia nolakoa zen
Gregorio Berrotaran Etxeberria (1945)
Hondarribia
-
Itsasontzien motorrak
Xabier Irureta Sasiain (1936)
Zumaia