Errazionamendu garaiko jatekoa eta kapritxoak
Hizlaria(k): Nati Garmendia Ubillos (1929) Herria: Urnieta (Gipuzkoa)
Gerra ostean, gosea etorri zen; baina beraiek ondo moldatu ziren, nahiz eta kapritxorik ez izan. Tabernan, batzuek ogi zuria jaten zuten; eta, alde egitean, haiek utzitako apurrak jaten zituzten. Errazionamendua eta kartila eguneroko kontua ziren. Lehen, dilisten arteko harriak kentzen ibiltzen ziren, dilistak jan aurretik.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaiko jatekoa eta kapritxoak
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ondorengo gosea
Joxepa Larrasa Urtizberea (1931)
Irun
-
Jatekoa eta etxeko zereginak
Manoli Andonegi Uranga (1922)
Donostia
-
Karabineroekin konpondu behar estraperloan jarduteko
Salbador Anakabe Mendieta (1925)
Lekeitio
-
Gerraosteko gosea
Teodoro Mujika Salaberria (1924)
Zizurkil
-
Gerra osteko gose garaian ondo moldatu ziren
Maritxu Uria Eizagirre (1937)
Zarautz
-
Estraperlora bizikletaz Nafarroara
Patxi Maiza Urrestarazu (1933)
Ordizia
-
Oiartzungo errotara ezkutuan
Juanito Irizar Irizar (1926)
Donostia
-
Gerra osteko gose garaia
Manuel Sorzabal Ugarte (1935)
Hondarribia
-
Indaba, garia eta artoa udaletxera entregatu behar
Luisito Zelaia Balenziaga (1925)
Markina-Xemein
-
Janaria apreziatzeko onena gosea
Txomin Aranburu Artano (1922)
Andoain


