Errazionamendu garaiko jatekoa eta kapritxoak
Hizlaria(k):
Nati Garmendia Ubillos (1929)
Herria: Urnieta (Gipuzkoa)
Gerra ostean, gosea etorri zen; baina beraiek ondo moldatu ziren, nahiz eta kapritxorik ez izan. Tabernan, batzuek ogi zuria jaten zuten; eta, alde egitean, haiek utzitako apurrak jaten zituzten. Errazionamendua eta kartila eguneroko kontua ziren. Lehen, dilisten arteko harriak kentzen ibiltzen ziren, dilistak jan aurretik.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaiko jatekoa eta kapritxoak
Ekonomia gerraostean
-
Oiloak, artoa eta irina
Anparo Larzabal Urdanpilleta (1927)
Donostia
-
Estraperloan txerria hil
Bittori Zapiain Mendiola (1929)
Astigarraga
-
Gerra ondoren fraideak eskean
Joxepa Elizondo Ormaetxea (1933)
Aduna
-
Gosearekin arbia jaten
Encarna Ormaetxea Munitxa (1921)
Durango
-
Txokolatea baino ogia nahiago
Joxe Mari Faus Iurrita (1934)
Ordizia
-
Ezkonduta ere plazara; gerra ondoko kontrolak
Maitere Azpiolea Olarra (1926)
Hernani
-
Umetatik etxeko lanetan lagun behar
Maria Jose Abarrategi Irasuegi (1936)
Aramaio
-
Bezeroekin gertuko harremana I: gerra ostea
Maribi Arregi Zufiria (1943)
Oñati
-
Guardia zibilengandik ihesi estraperloan
Antonio Sarasola Imaz (1929)
Anoeta
-
Patata esandako tasatik gora saltzearren udaletik abisua
Maria Urizar Murua (1919)
Soraluze