Errazionamendu garaiko jatekoa eta kapritxoak
Hizlaria(k): Nati Garmendia Ubillos (1929) Herria: Urnieta (Gipuzkoa)
Gerra ostean, gosea etorri zen; baina beraiek ondo moldatu ziren, nahiz eta kapritxorik ez izan. Tabernan, batzuek ogi zuria jaten zuten; eta, alde egitean, haiek utzitako apurrak jaten zituzten. Errazionamendua eta kartila eguneroko kontua ziren. Lehen, dilisten arteko harriak kentzen ibiltzen ziren, dilistak jan aurretik.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaiko jatekoa eta kapritxoak
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ondoko gosea
Enriketa Aranburu Garaiar (1926)
Hernani
-
Kupoa entregatu behar
Carmen Irusta Alakano (1922)
Muxika
-
Batelean, kontrabandoa
Joxe Perez Otegi (1932)
Hondarribia
-
Erakusketak jendearengan izan dezakeen eragina
Erramun Manterola Galdona (1915)
Zumaia
-
Gerraostea: errazionamendua eta kupoa
Lorenzo Laskurain Gabilondo (1931)
Bergara
-
Dendan lapurtzeko estrategia landua
Inaxito Albisu Mendarte (1924)
Errenteria
-
Gerraostean eskeko asko
Aurora Artetxe Larrañaga (1927) Pilar Larrañaga Aranbarri (1931)
Azkoitia
-
Elizako kanpai-jotzaileak
Felisa Basauri Larrañaga (1928)
Elgeta
-
Gerraostean miseria etorri zen
Juanita Bidaurre Iraola (1928)
Donostia
-
Itsasoan aurkitutako gomekin eta koipearekin itxuratu herria gose denbora
Anita Larrauri Anasagasti (1931)
Bermeo