Jatekoa eta etxeko zereginak
Hizlaria(k): Manoli Andonegi Uranga (1922) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Gerraostean, familikoen laguntza izan zuten. Zer jaten zuten kontatzen du. Etxeko zereginak amak eta izebak egiten zituzten. Manoli 15 urterekin lanean hasi zen.
Informazio gehiago: Jatekoa eta etxeko zereginak
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ondorenean goserik ez, baina falta bai
Esteban Olaizola Mitxelena (1944)
Lezo
-
Gose garaia
Pakita Anabitarte Guruzeaga (1920)
Donostia
-
Erregeen oparia: laranja eta goxokiak
Sabina Arruabarrena Oiarzabal (1928)
Astigarraga
-
Gosea inguruan
Sorkunde Iturria Lasa (1930)
Errenteria
-
Itsasoz heldutako estraperloa
Pantxi Sangroniz Mentxaka (1913)
Sondika
-
Baserrian ere gosea
Tere Arrizabalaga Alegria (1936)
Ondarroa
-
Lesakara gauez, artoarekin
Anjel Elizalde Elizalde (1922)
Donostia
-
Gerraosteko miseria
Eusebio Okina Bengoa (1929)
Arrasate
-
Etxejabeari ordaindu behar izaten zitzaion errenta nolakoa zen
Maria Meabebasterretxea () Pedro Sarasua ()
Mallabia
-
Sukaldaritza modernoa? Garai batean, betiko janaria bizitzeko modu bakarra
Joxepatxo Artola Zuloaga (1932)
Lezo