Gerra ostean, janari gutxi eta eskasa
Hizlaria(k): Juanita Garmendia Arrieta (1922) Herria: Urnieta (Gipuzkoa)
Gerra ostean, oso gutxi eta gaizki jaten zuten. Etxean ez zuten egiten ogia. Artoa entregatu behar izaten zuten eta nola-hala moldatzen ziren artoa beraientzat lortzeko.
Informazio gehiago: Gerra ostean, janari gutxi eta eskasa
Ekonomia gerraostean
-
Mendira joatea eta hondarra saltzea
Maribi Arregi Zufiria (1943)
Oñati
-
Gerra ostean errotatara ezkutuan
Felisa Arza Urdangarin (1912)
Ataun
-
Alondegira, errazionamendu bila
Miren Zarraga Pagola (1932)
Andoain
-
Ogi ona saldu eta txarra jan
Nikolas Gardoki Mazmela (1938)
Aramaio
-
Artoa, taloak eta itxitako errotak
Primitibo Arregi Arizaga (1932)
Andoain
-
Errazionamendu garaia
Miren Josune Tolaretxipi Lizarralde (1926)
Donostia
-
Gerra ostean janaria lortzeko ezkutuan ibili behar
Pako Lizarraga Peña (1935)
Hondarribia
-
Kontrabandoan hasteko proposamenari uko
Migel Urdanpilleta Otegi (1935)
Hernani
-
Ogia egiten zuen etxean
Bitoriano Ansa Goenaga (1930)
Andoain
-
Kaleko jendea baserrietara, goseari aurre egiteko
Eusebio Areizaga Beain (1935)
Urretxu