Olioa kontserba latetan estraperloan
Hizlaria(k): Xabier Goenaga Barrena (1937) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Errazionamendu libreta gogoan du. Dendara zer iritsiko zain egoten ziren. Jatekoa bazuten. Estraperloko gauza asko erosten ziren: ogi zuria, azukrea... Izeba-osaba getariarrak zituen eta haiek kontserba latetan olioa ekartzen zieten. Inguruko baserrietatik ere lortzen zuten jatekoa.
Informazio gehiago: Olioa kontserba latetan estraperloan
Ekonomia gerraostean
-
Gerrako oroitzapenak
Maria Jauregi Zubillaga (1929)
Tolosa
-
Ogi faltan, taloa eta artoa
Bentura Arrieta Bergaretxe (1925)
Elgoibar
-
Gerraostean babarruna eta patata entregatu beharra
Encarna Yarza Zendoia (1915)
Amasa-Villabona
-
Uberara gauez errotara
Luis Izagirre Belategi (1924)
Elorrio
-
Gose denboran estraperloa
Pepa Bikandi Ibarretxebea (1922)
Amorebieta-Etxano
-
Gurasoek lan asko egin zuten goserik pasa ez zezaten familian
Gregoria Albizu Beraza (1930)
Tolosa
-
Fideoa egiten gerra ostean
Maria Angeles Beitia Oruna (1918)
Aramaio
-
Astoa oso baliagarria zen. Errazionamenduko tabakoa
Juan Mari Uribarren Leturiaga (1938)
Aramaio
-
Gosete-urteak seminarioan
Joxe Bikuña Agirre (1935)
Ataun
-
Gosetean kaletarrak baserrietara tripa-alde lanera
Josefa Gabilondo Agirregomezkorta (1920)
Elgoibar


