Olioa kontserba latetan estraperloan
Hizlaria(k): Xabier Goenaga Barrena (1937) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Errazionamendu libreta gogoan du. Dendara zer iritsiko zain egoten ziren. Jatekoa bazuten. Estraperloko gauza asko erosten ziren: ogi zuria, azukrea... Izeba-osaba getariarrak zituen eta haiek kontserba latetan olioa ekartzen zieten. Inguruko baserrietatik ere lortzen zuten jatekoa.
Informazio gehiago: Olioa kontserba latetan estraperloan
Ekonomia gerraostean
-
Gari-zorroak errotara; errotariaren jornala
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara
-
Gose garaia; hilerokoa ere joan
Bitoriana Artola Agirre (1918)
Lezo
-
1943an gose handia pasa zuen Bergarako seminarioan
Imanol Oruemazaga Baseta (1931)
Berriz
-
Gerra eta gosea
Agustin Lasarte Beraza (1930)
Donostia
-
Herriko idazkaria lagun, ehotakoa entregatzetik libratu
Miren Odriozola Jaio (1919)
Ajangiz
-
Ogia garesti gerra osteko gosetean
Asuncion Leibar Kortabarria (1924) Arantxa Olabe Leibar (1947)
Arrasate
-
Gerra ostean kaletik baserrietara jatera
Antonia Solozabal Unamunzaga (1911)
Mallabia
-
Ogi estraperloa
Luis Mari Ormaetxea Atorrasagasti (1932)
Ermua
-
Errazionamendua Arranegian eta jantokia bikariotzan
Gregori Goitia Izurieta (1919)
Lekeitio
-
Gerra eta gose denbora
Florencio Erro (1929)
Erroibar