Olioa kontserba latetan estraperloan
Hizlaria(k): Xabier Goenaga Barrena (1937) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Errazionamendu libreta gogoan du. Dendara zer iritsiko zain egoten ziren. Jatekoa bazuten. Estraperloko gauza asko erosten ziren: ogi zuria, azukrea... Izeba-osaba getariarrak zituen eta haiek kontserba latetan olioa ekartzen zieten. Inguruko baserrietatik ere lortzen zuten jatekoa.
Informazio gehiago: Olioa kontserba latetan estraperloan
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloa eta arrazionamendua
Miren Iparragirre Alkorta (1934) Joxepa Iparragirre Izagirre (1934)
Donostia
-
Gerra ondorenean goserik ez, baina falta bai
Esteban Olaizola Mitxelena (1944)
Lezo
-
Gari gutxi eta lan asko
Juana Elorza Beitia (1924)
Legutio
-
Eskuzko errota
Antonio Errazkin Beldarrain (1932)
Hernani
-
Txokolatea egiten errazionamendu garaian
Joxe Mari Gorrotxategi Pikasarri (1929)
Tolosa
-
Ehotzeko lizentzia eta estraperloan errotara
Anjel Elorza Beitia (1937)
Legutio
-
Baserrian ere gosea
Tere Arrizabalaga Alegria (1936)
Ondarroa
-
Arropa gutxi, zorrak ugari
Dolores Lopetegi Aiestaran (1916)
Lezo
-
Baserritik lantegira
Eustakio Barandiaran Elorza (1933)
Eskoriatza
-
Soldata amari ematen zion
Jose Krutx Izulain Olaizola (1943)
Lezo