Olioa kontserba latetan estraperloan
Hizlaria(k): Xabier Goenaga Barrena (1937) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Errazionamendu libreta gogoan du. Dendara zer iritsiko zain egoten ziren. Jatekoa bazuten. Estraperloko gauza asko erosten ziren: ogi zuria, azukrea... Izeba-osaba getariarrak zituen eta haiek kontserba latetan olioa ekartzen zieten. Inguruko baserrietatik ere lortzen zuten jatekoa.
Informazio gehiago: Olioa kontserba latetan estraperloan
Ekonomia gerraostean
-
Garia eta artoa entregatu behar
Fernando San Sebastian Esnaola (1933)
Urnieta
-
Ogia garesti gerra osteko gosetean
Asuncion Leibar Kortabarria (1924) Arantxa Olabe Leibar (1947)
Arrasate
-
Erakusketak jendearengan izan dezakeen eragina
Erramun Manterola Galdona (1915)
Zumaia
-
Umetatik etxeko lanetan lagun behar
Maria Jose Abarrategi Irasuegi (1936)
Aramaio
-
Errotako lana eta bizimodua
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Ama beste etxe batzuetara lanera zer jan izateko
Jesus Ugartemendia Learreta (1929)
Mundaka
-
Tabakoa errazionamenduan
Jose Agustin Etxabe Olaskoaga (1924)
Zarautz
-
Nafarroako galirina
Pello Garaikoetxea Gibelalde (1930)
Lizartza
-
Gerraostean baserritarrekin trukea
Juanito Arantzamendi Mugartegi (1916)
Ondarroa
-
Errazionamendua eta eskasia
Jose Mari Arbelaitz Arozena (1932)
Hondarribia