Errazionamendua
Hizlaria(k): Joana Iraola Uranga (1924) Herria: Tolosa (Gipuzkoa)
Gerra ondoreneko kontuak ditu hizpide. Jendea Nafarroara joaten zen irin bila. Errazionamendua zer ematen zuten aipatzen du: arroza, garbantzua... Tolosako dendetara joan behar izaten zuten errazionamenduko jakiak hartzera.
Informazio gehiago: Errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendua urte askoan
Fidela Mendiolea Arrazola (1928) Alfonso Pagonabarraga Gastelurrutia (1928)
Abadiño
-
Errotako salmentak; estraperloa eta salaketa
Bixenta Arregi Arregi (1937) Maria Isabel Arregi Arregi (1931) Maria Pilar Arregi Arregi (1943) Juana Beitia Ugarte (1936) Mahai-ingurua Oñatin 2 ()
Oñati
-
Gerra ondorengo urteak, gogorak baserritarrentzat ere
Luis Aranzabal Gabilondo (1922)
Bergara
-
Iluntzean, Nuarbeko errotara
Maritxu Arzuaga (1925)
Azpeitia
-
Gerraostean goserik ez zuten pasa
Valentina Jauregi Maiza (1930)
Tolosa
-
Artoa Oromiñoko errotara
Elias Atutxa Orobiobasterra (1920)
Amorebieta-Etxano
-
Lagunekin jatekoa trukatzen; herriko txokolategileak
Juan Migel Aranbarri Atxa (1940)
Azkoitia
-
Iratira lanera 17 urte bete ondoren
Andres Beloki Urreta (1927)
Bidania-Goiatz
-
Taloa eta morokila ugari jandakoa
Felisa Ormaetxea Goitana (1928)
Aramaio
-
Ogia egiten zuen etxean
Bitoriano Ansa Goenaga (1930)
Andoain


