Etxeko artoa ehotzeko egin beharrekoak
Hizlaria(k): Luzio Oruesagasti Txurruka (1931) Mateo Oruesagasti Txurruka (1929) Herria: Soraluze (Gipuzkoa)
Etxean estutasunak pasatzen zituzten janaria lortzeko. Soroan artoa egiten zuten, eta hura ehotzeko gauez ezkutuan joaten ziren errotara. Estraperloa ere gauez egiten zen.
Informazio gehiago: Etxeko artoa ehotzeko egin beharrekoak
Ekonomia gerraostean
-
Gose larria Arrasaten gerraostean
Joxe Arriaran Aranburu (1926)
Arrasate
-
Estraperloko ogia, gerraostean
Bernarda Mercader Elurburu (1916)
Donostia
-
Errotak eta ogi egitea
Manoli Olaizola Alkorta (1917)
Zarautz
-
Bergaran neskame; jatekorik ez
Flora Gauba Lete (1922)
Bergara
-
Gerra osteko elikadura
Rita Larrea Lopetegi (1930)
Lezo
-
Estraperloko olioa lapurtu zietenekoa
Agustin Guenaga Zelaia (1931) Maribel Guenaga Zelaia (1941) Jesusa Urkidi Arejitabelaustegi (1935)
Etxebarria
-
Gerra ondoren, errazionamendua
Carmen Gonzalez Oiarbide (1922)
Hondarribia
-
Egur-ikatz artean indabak estraperloan
Juan Larrinaga Atxabal (1918)
Ispaster
-
Ullastresen ekonomia plana
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Errazionamendua eta tabakoa
Maria Larrañaga Orbea (1921)
Antzuola