Etxeko artoa ehotzeko egin beharrekoak
Hizlaria(k): Luzio Oruesagasti Txurruka (1931) Mateo Oruesagasti Txurruka (1929) Herria: Soraluze (Gipuzkoa)
Etxean estutasunak pasatzen zituzten janaria lortzeko. Soroan artoa egiten zuten, eta hura ehotzeko gauez ezkutuan joaten ziren errotara. Estraperloa ere gauez egiten zen.
Informazio gehiago: Etxeko artoa ehotzeko egin beharrekoak
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamenduko jateko eskasa; oliorik ez
Maria Urizar Murua (1919)
Soraluze
-
Lazkaoko jendea Ataunera gose denboran
Luisa Dorronsoro Aierbe (1931)
Ataun
-
Gerraostea: estraperloa; errazionamendua; salbokonduktoa
Arnaldo Bolumburu Inza (1933)
Eibar
-
100 kiloko irin-zakuak, garo azpian
Migel Ansa Goenaga (1937)
Andoain
-
Errazionamenduaren beharrik ez Eguzkitzan
Paskual Uribe Jaio (1926)
Durango
-
Gurelesa esnea
Carolina Bikondoa Elizegi (1938)
Donostia
-
Errazionamendu gogorragoa batzuentzat
Gregoria Gandiaga Onaindia (1919)
Markina-Xemein
-
Gerra ostean garia erein eta etxean eho
Bixente Lizaso Itxaso (1931)
Urnieta
-
Gerra ostean auzoan errotarik ez
Bernabe Belategi Lopez de Egino (1931)
Oñati
-
Gerraostean ogi beltza eta errazionamendua
Juan Arrieta Martinez (1924)
Markina-Xemein