Etxeko artoa ehotzeko egin beharrekoak
Hizlaria(k): Luzio Oruesagasti Txurruka (1931) Mateo Oruesagasti Txurruka (1929) Herria: Soraluze (Gipuzkoa)
Etxean estutasunak pasatzen zituzten janaria lortzeko. Soroan artoa egiten zuten, eta hura ehotzeko gauez ezkutuan joaten ziren errotara. Estraperloa ere gauez egiten zen.
Informazio gehiago: Etxeko artoa ehotzeko egin beharrekoak
Ekonomia gerraostean
-
Gerraosteko lapurrak. Ura eta arropa garbiketa
Sebastiana Balanzategi Unzueta (1929)
Aramaio
-
Errazionamendu garaiko menuak
Bittori Zabala Zalakain (1924)
Andoain
-
Garia entregatu beharra
Anbrosio Abasolo Beloki (1928)
Eskoriatza
-
Olioa depositutik beteta; janari soberakinak txerrientzat
Rosa Sistiaga Iparragirre (1950)
Pasaia
-
Olio litroa 100 pezeta
Jesus Zearreta Etxabe (1926)
Amorebieta-Etxano
-
Dirua behar zen
Pili Otazua Elordieta (1934)
Arratzu
-
Baratza, babarruna, esnea...
Joxe Mari Agirregomezkorta Zelaiaran (1936)
Pasaia
-
Laguna soldaduarekin ezkondu
Juli Gallastegi Ezkurra (1921)
Arrasate
-
Eskola bukatu orduko lanera
Mertxe Larrarte Zuzaia (1933)
Hondarribia
-
Guardiaz inguratuta, kontrabandoan
Migel Imaz Arruabarrena (1927)
Hondarribia