Azpeitian gosea pasatzetik, Zestoako Torraberri baserrira morroi
Hizlaria(k): Juan Oiarzabal Abalia (1929) Herria: Azpeitia (Gipuzkoa)
Oso bihurria izan zen Juan. Lehen gosea zegoenez, janaria lapurtzen zuen. 7-8 urterekin Zestoako Torraberri baserrira joan zen morroi. Han zer lan egiten zituen azaltzen du.
Informazio gehiago: Azpeitian gosea pasatzetik, Zestoako Torraberri baserrira morroi
Ekonomia gerraostean
-
15 urterekin CAF lantegira lanera
Felipe Korta Gurrutxaga (1928)
Ordizia
-
Baserritarrak ogia brusapean hartuta bazkaltzera feria egunean
Pepita Unzueta Iriondo (1922) Rosa Unzueta Iriondo (1919)
Elgoibar
-
Gerraostean errotara gabaz eta guardia zibilak
Florencio Ugalde Agirre (1929)
Amorebieta-Etxano
-
Gerra garaia nahiko ondo pasa zuten
Mertxe Arruti Abendibar (1931)
Zarautz
-
Jatekoa Nafarroan erosi Tolosan saltzeko
Jabier Goenaga Aiestaran (1925) Maria Eugenia Uriarte Urretabizkaia (1925)
Tolosa
-
Garia erein, ogi faltarik ez izateko
Tomas Abarrategi Goikoetxea (1947)
Berango
-
Sukaldaritza modernoa? Garai batean, betiko janaria bizitzeko modu bakarra
Joxepatxo Artola Zuloaga (1932)
Lezo
-
Soldata amari ematen zion
Jose Krutx Izulain Olaizola (1943)
Lezo
-
Errazionamendu garaiko salmentak
Jesusa Izagirre Esturo (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Aldian-aldian, ogi bat etxera eraman
Jose Agustin Amonarriz Otaegi (1927)
Anoeta