Gose garaian, taloa
Hizlaria(k): Maria Albizu Irizar (1908) Herria: Leaburu (Gipuzkoa)
Taloak ere egiten zituzten. Askotan taloa ogiaren ordez izaten zuten. Gerra ondoren gose asko izan zen. Gauza asko estraperloan ekartzen zituzten.
Informazio gehiago: Gose garaian, taloa
Ekonomia gerraostean
-
Arroniztik olioa estraperloan
Antonio Larrañaga Larrañaga (1931)
Zarautz
-
Errazionamenduko kartila
Begoña Gabilondo Etxaniz (1921)
Azkoitia
-
Errazionamendu garaiko janaria eta xaboia
Laureano Telleria Ordozgoiti (1935)
Segura
-
Kanpotarrak harrituta Hendaiako kontrabandoarekin
Andoni Etxarri (1943)
Hendaia
-
Tabakoa errazionamenduan
Jose Agustin Etxabe Olaskoaga (1924)
Zarautz
-
Sukarrietara piper-txorizero bila
Mari Erezuma Elorriaga (1921)
Bermeo
-
Aita errazionamendu bila Bilbora
Jesus Arrizabalaga ()
Berriz
-
Errazionamenduko ogia txerriek ere ez zuten jaten
Carmelo Olano Segurola (1930) Ixabel Olano Segurola (1925)
Beasain
-
Errazionamenduarekin ogi gutxi
Ana Etxaide Itarte (1936)
Donostia
-
Kartila eta razionamendua; estraperloa
Begoña Aranzadi Manterola (1935)
Usurbil